پايگاه اطلاع رسانی صنعت نفت و صنايع وابسته

[نسخه مخصوص چاپ ]

NAFTDAILY.COM


انجام طرح‌‌هاي پژوهشي نفت با كمك ايرانيان خارج از كشور
تاريخ خبر: يکشنبه، 24 بهمن 1389 ساعت: 15:34

به گزارش نفت ديلي ،  مدير موسسه مطالعات انرژي وزارت نفت گفت: قصد داريم طرح هاي پژوهشي خود را در سطح بين‌المللي با ايرانيان مقيم خارج انجام دهيم و اين كار در داخل كشور نيز به صورت قطب‌بندي دانشگاه‌ها صورت مي‌پذيرد.

سيد حسين ايرانمنش در نشست خبري وزارت نفت گفت: مؤسسه مطالعات بين‌المللي انرژي در سال 70 تأسيس شد و در سال 75 مجوز پژوهشكده اقتصادي انرژي را گرفت و در سال 85 پژوهشكده مديريت و منابع انساني را تأسيس كرد.

وي ادامه داد: اين مؤسسه موفق شد در سال 87 پژوهشكده مطالعات راهبردي فناوري را تأسيس كند.
مدير مؤسسه بين‌الملل مطالعات انرژي تصريح كرد: روز سه‌شنبه هفته جاري در اين مؤسسه همايشي با موضوع بهره‌وري با حضور مديران اين صنعت برپا مي‌شود و همايش بين‌المللي نيز در 15 آبان ماه سال 90 با عنوان نوآوري و فناوري برگزار خواهد شد.

ايرانمنش در ادامه اين نشست با اشاره به اينكه موسسه قصد دارد به عنوان يك هاب پژوهشي در آينده نزديك خود را معرفي كند، اظهار داشت: در حال حاضر با بعضي از مؤسسه‌هاي بين‌المللي و كشورهاي خارجي همكاري مي‌كنيم.

در ادامه اين نشست حامد حوري جعفري كارشناس ارشد طرح جامع انرژي گفت: ايران دارنده دومين ذخاير نفتي و گازي جهان است، اما روند عرضه انرژي در كشور صعودي بوده است به طوري كه 6.5 درصد رشد را در طي 10 سال طي كرده‌ايم.

وي ادامه داد: در حال حاضر و با اين شرايط مصرف حامل‌هاي انرژي در كشور به ترتيب در بخش خانگي، در بخش ساختمان، در بخش حمل و نقل و در بخش كشاورزي بيشترين مصرف كننده هستند. به طوري كه عمده‌ترين مصرف كننده انرژي بخش خانگي است 6.5 درصد رشد را در طي 10 سال داشته است.

جعفري خاطرنشان كرد: بخش خانگي 35 درصد از انرژي كشور را در حالي مصرف كرده است كه بخش مولد نيست ما بخش صنعت در جايگاه سوم قرار دارد.

وي اظهار كرد: در كشور 99.1 درصد از انرژي از منابع هيدروكربوري تامين مي‌شود و بيش از 70 تا 90 از درآمدهاي حاصل از توليد ناخالص داخلي بابت يارانه مصرف مي‌شود كه اين موارد نشان دهنده مصرف بالاي انرژي در سطح كشور است به طوري كه ميزان مصرف نسبت به شاخص جهاني در ايران 1.2 است اما در دنيا 0.4رانشان مي دهد.

اين كارشناس انرژي تصريح كرد: موانع عمده مديريت انرژي در كشور را 5 مورد است كه عبارتند از توليد و عرضه انرژي كه مشكل استاندارد دارند؛ عدم سرمايه‌گذاري در نوسازي، عدم اطلاع‌رساني از قوانين و مقررات ، راندمان پايين توليد ، عرضه انرژي به قيمت پايين در كشور است.

وي با اشاره به اينكه طرح جامع انرژي مي‌خواهد وضعيت موجود انرژي در كشور و وضعيت آن در آينده را تحليل كند اظهار كرد: ذينفعان اين طرح تمام صنايع و وزارتخانه ها هستند كه با انرژي سر و كار دارند.

در پايان اين نشست ايرانمنش در پاسخ به سؤال فارس كه پرسيد وضعيت واگذاري طرح‌هاي پژوهشي داخلي و بين‌المللي چگونه است گفت:

واگذاري طرح‌ها براساس قطب‌بندي دانشگاه ها انجام مي‌شود كه وزارت نفت دستور آن را صادر كرده است.
وي ادامه داد: كار پژوهشي در بخش و قطب مخصوص خودش انجام مي‌ شود و دانشگاه‌ها مي‌توانند سوابق علمي خود را از طريق سايت معرفي كنند و كارشناسان پس از بررسي، آن دانشگاه را در يك قطب قرار داده و كار پژوهشي را به آنها واگذار مي‌كند.

وي تصريح كرد: مؤسسات بين‌المللي نيز از اين قاعده مستثني نيستند اما سعي داريم از اين به بعد بيشتر با ايراني‌هاي خارج از كشور در ارتباط باشيم.