به گزارش نفت دیلی، آمریکا در سال ٢٠١٤ به بزرگترین تولیدکننده نفت جهان تبدیل شده است تا به رقابت دیرین عربستان سعودی و روسیه برای کسب این عنوان پایان دهد.
براساس مطالعات جدید بریتیش پترولیوم، آمریکا همچنین در این سال بزرگترین تولیدکننده گاز جهان شده است تا در نتیجه انقلاب شیل در این کشور، سایه اقتدار روسیه را در بازار جهانی گاز کمرنگ کند.
مصرف جهانی هیدروکربنها پایینترین نرخ رشد را از دهه ١٩٩٠ تاکنون تجربه میکند.
گزارش "بررسی آماری انرژی جهان" نسخه ٢٠١٥ که اخیرا از سوی بریتیش پترولیوم منتشر شده، اعلام کرده است که در سال ٢٠١٤ تولید نفت اعضای سازمان کشورهای کننده صادرکننده نفت (اوپک) ثابت بوده است و سهم این گروه از تولید جهانی نفت به ٤١ درصد نزول پیدا کرده است که پایینترین سهم اوپک از سال ٢٠٠٣ تاکنون بوده است.
این درحالی است که تولید نفت خارج از اوپک با روزانه ٢,١ میلیون بشکه افزایش بالاترین میزان رشد خود را تجربه کرده است که بخش عمده آن به دلیل رشد تولید نفت از سوی آمریکا بوده است.
براساس این گزارش، تولید نفت آمریکا در سال ٢٠١٤ به روز میانگین ١,٦ میلیون بشکه در روز افزایش یافته که بالاترین رشد سالانه تولید نفت در تاریخ آمریکاست. این کشور همچنین تبدیل به نخستین کشوری شده که برای سه سال متوالی، تولید نفتش حداقل یک میلیون بشکه در روز افزایش یافته است تا عنوان بزرگترین تولید کننده نفت جهان را از عربستان سعودی بگیرد.
در کنار آمریکا، تولید نفت کانادا نیز در این مدت، بازهم به دلیل انقلاب نفت شیل، روزانه ٣١٠ هزار بشکه افزایش یافته است و تولید نفت برزیل نیز با رشد روزانه ٢٣٠ هزار بشکه ای همراه شده است.
مصرف جهانی نفت نیز سال گذشته با رشد روزانه ٨٠٠ هزار بشکه ای ، اندکی پایینتر از میانگین همیشگی سالانه خود بوده است و البته به میزان قابل ملاحظه ای پایینتر از رشد روزانه ١,٤ میلیون بشکه ای در سال ٢٠١٣ به حساب میآید.
به طور مشابه، مصرف جهانی گاز طبیعی در این مدت تنها ٠,٤ درصد افزایش داشته است که بسیار پایینتر از میانگین ١٠ ساله ٢.٤ درصد رشد مصرف است. میزان رشد مصرف گاز هم درکشورهای عضو سازمان توسعه و همکاری های اقتصادی (OECD) و هم در کشورهای در حال توسعه کاهش داشته است. به سطوری که میزان مصرف گاز در اروپا ١١.٦ درصد سقوط کرده است که بالاترین میزان سقوط چه از لحاظ حجمی و چه از لحاظ درصدی است.
در همین حال، تولید جهانی گاز در این مدت ١,٦ درصد افزایش افزایش داشته است که میزان رشد تولید نیز از میانگین سالانه ٢.٥ درصدی پایینتر بوده است. رشد تولید در همه جای دنیا پایین تر از میانگین استاندارد بوده است،بهجز آمریکای شمالی، جایی که تولید گاز امریکا در این مدت ٣٩.٢ میلیارد متر مکعب افزایش یافت تا شاهد رشدی ٦.١ درصدی باشد. این بالاترین نرخ رشد تولید گاز در دنیا بوده است.
در همین حال، بالاترین حجم کاهش تولید در این مدت مربوط به روسیه بوده است که مجموع تولیدش ٤,٣ درصد کاهش داشته و همچنین هلند نیز با ١٨ درصد کاهش تولید گاز در این جدول قرار گرفته است.
در زمینه مصرف نیز، آمریکا در این مدت شاهد کاهش ٢,٩ درصدی مصرف گاز طبیعی بوده و همزمان مصرف انرژیهای تجدیدپذیر در تولید برق خود را ١٠.٨ درصد افزایش داده است. مصرف نفت این کشور ٠.٥ درصد و مصرف انرژی هسته ای در آمریکا نیز یک درصد رشد داشته است.
در چنین شرایطی، نفت همچنان سوخت اصلی دنیاست و ٣٦ درصد از مصرف انرژی آمریکا را به خود اختصاص داده است. مصرف نفت در آمریکا در سال ٢٠١٤ با این حال روزانه ١,٨ میلیون بشکه پایینتر از رکوردهای ثبت شده در سال ٢٠٠٥ بوده است.
از سوی دیگر، امریکا همچنان بزرگترین مصرفکننده گاز جهان است و به تنهایی ٢٣ درصد از مجموع مصرف گاز طبیعی در جهان را به خود اختصاص داده است.
مصرف انرژی جهان در مجموع در سال ٢٠١٤ رشدی ٠,٩ درصدی را تجربه کرده است که بسیار پایینتر از میانگین رشد ٢.١ درصدی در ١٠ سال گذشته بوده است. مصرف همه سوختها در این سال آهنگی کند شونده داشته به استثنای سوخت هستهای که بانرخی بالاتر از میانگین سالیانه خود رشد کرده است.