به گزارش نفت دیلی، رئیس پژوهشکده مهندسی نفت پژوهشگاه صنعت نفت از ترسیم نقشه راه ازدیاد برداشت در پردیس پژوهش و توسعه صنایع بالادستی این پژوهشگاه خبر داد.
عزتالله کاظمزاده تاکید کرد: یکی از مهمترین برنامههای این پژوهشکده نقش آفرینی در پیادهسازی پایلوت ازدیاد برداشت و از بکارگیری تکنولوژیهای نوین این حوزه براساس نقشه راه ترسم شده است.
وی روشهای تزریق آب، تزریق امتزاجی و غیرامتزاجی گاز و تزریق متناوب آب و گاز در مقیاس مغزه را از طرحهای حوزه ازدیاد برداشت این پژوهشکده اعلام کرد و افزود: در این میان طرح تزریق آب برای حفظ فشار مخزن یکی از اولویتهای کاری پژوهشکده است.
کاظمزاده ادامه داد: در این طرح مواد شیمیایی مناسب برای بهبود شیمیایی آبهای تزریقی از نظر کارایی، سازگاری و مقدار نفوذ در سنگ مخزن بررسی میشوند.
وی تصریح کرد: دادههای هر یک از روشهای یاد شده پس از مطالعات و شبیهسازی آزمایشگاهی با تغییر مقیاسها، شبیهسازی میدانی شده و در میادین بکارگرفته میشود.
کاظمزاده تصریح کرد: در سرویسهای آزمایشگاهی با ساخت و راهاندازی دستگاههای جدید، توانمندیهای بسیاری مانند مطالعات مکانیک سنگ، اندازهگیری اشباع گاز باقی مانده و مطالعات آسیب سازند ایجاد شدهاند.
رئیس پژوهشکده مهندسی نفت پژوهشگاه صنعت نفت به افزایش دو برابری سرویسهای آزمایشگاهی در سالجاری اشاره کرد و گفت: در زمینه مطالعات آزمایشگاهی سنگ و سیال پژوهشگاه صنعت نفت با اعزام نیرو به برخی از کشورهای دیگر برای انتقال تکنولوژی با آنها همکاری میکند.
کاظمزاده از دیگر اولویتهای کاری پژوهشکده مهندسی نفت در حوزه ازدیاد برداشت را بومیسازی فناوریهای لایهشکافی برای افزایش بهرهدهی چاههای نفت و گاز، بکارگیری فناوریهای نوین برای کنترل تولید آب و گاز ناخواسته و امواج فراصوت در تولید بهینه از مخزن عنوان کرد.