پايگاه اطلاع رسانی صنعت نفت و صنايع وابسته

[نسخه مخصوص چاپ ]

NAFTDAILY.COM


١١٤ روز جلوافتادگی در عملیات حفاری ١٠ حلقه چاه نفت و گاز
تاريخ خبر: پنجشنبه، 22 فروردين 1392 ساعت: 09:01

به گزارش نفت دیلی، مدیر عملیات حفاری یک خشکی شرکت ملی حفاری ایران از موفقیت این مدیریت در اجرای حفاری ١٠ حلقه چاه نفت و گاز به مدت ١١٤ روز زودتر از برنامه تعیین شده از سوی کارفرما در سال ٩١ خبر داد.

مهندس محمد آل خمیس با اشاره به این که مدیریت عملیات حفاری یک خشکی راهبری ٢٤ دستگاه سنگین و فوق سنگین حفاری را برعهده دارد، اظهار کرد: با کاربست این دستگاه ها در سال گذشته ٥١ حلقه چاه نفت و گاز  حفاری شد.

وی افزود: این تعداد چاه شامل، ٤٣ حلقه توسعه ای، ٢ حلقه اکتشافی و ٦ حلقه چاه تعمیری بوده است که با متراژ ١٧٠ هزار و ٥٥٠ متر تکمیل و در مدار تولید گرفت.

آل خمیس گفت: حفاری این چاه ها در استان های خوزستان، گلستان، کهگیلویه و بویراحمد، هرمزگان، فارس و ایلام با تلاش کارکنان عملیاتی این مدیریت انجام شد.

مدیر عملیات حفاری یک خشکی شرکت ملی حفاری ایران اظهار کرد: چاه های پیش گفته در به درخواست شرکت های ملی مناطق نفت خیز جنوب، نفت مرکزی، مهندسی و توسعه نفت (متن)، مدیریت اکتشاف شرکت ملی نفت ایران و در قالب پروژه ای در موقعیت های آزادگان، یادآوران ، کیش و سروک آذر تحقق یافت.

وی ادامه داد: در سال ٩١ دستگاه حفاری ٨٩ فتح با ثبت  ١١ هزارو ٧٤٧ متر و دستگاه ٨٨ فتح با ١١ هزار و ٥٧٣ متر حفاری در میدان آزادگان شمالی و یادآوران بالاترین رکورد متراژ را در بین دستگاه های ناوگان حفاری این مدیریت به خود اختصاص دادند.

آل خمیس با اشاره به کاهش ٧٩ و سیزدهم درصدی زمان تعمیرات و انتظارات مدیریت عملیات یک در سال گذشته، گفت: هم اکنون در این مدیریت ١٠ دستگاه حفاری به سامانه گرداننده فوقانی ( تاپ درایو ) و ٧ دستگاه حفاری در موقعیت های ویژه از نظر زیست محیطی از جمله آزادگان، کیش و اهواز به سامانه پیشرفته مدیریت پسماند حفاری مجهز شده است و دستگاه های ٦١ و ٥٤ فتح در جزیره کیش و ٨٣ و ٨٦ فتح در منطقه اهواز حفاری چاه ها را بر روی کلاستر در دست اجرا دارند.

مدیر عملیات حفاری یک خشکی شرکت ملی حفاری ایران درباره ارتقای کیفی و بازسازی ناوگان توضیح داد: در سال گذشته دستگاه حفاری ٥٣ فتح بازسازی و نوسازی گردید و امسال بر اساس برنامه های پیش بینی شده دستگاههای حفاری ٥٧ و ٧٠ فتح بازسازی، نوسازی و ارتقاء کیفی داده شد.

وی انجام ٧  مرحله عملیات لایه آزمایی با ابزار FULL BORE DST ٧  مشبک کاری در میدان یادآوران در لایه های نفتی با فشار ٥ هزار پوند بر اینچ مربع (پام) را با به گیری دستگاه حفاری فوق سنگین پیروز و حفاری در یکی از حساس ترین میدان های نفتی ایران ( هفتکل ) که دارای پیچیدگی خاص است در نزدیکترین زمان ممکن و بدون حادثه را از موفیت های قابل توجه این مدیریت در سال قبل برشمرد.

آل خمیس شاخص های امسال مدیریت عملیات حفاری یک خشکی را افزایش کارایی و راندمان کار، ارائه خدمات بهتر به متقاضیان، کاهش تعمیرات و انتظارات، افزایش ضریب ایمنی و توجه به برنامه های آموزشی عنوان کرد.