پايگاه اطلاع رسانی صنعت نفت و صنايع وابسته

[نسخه مخصوص چاپ ]

NAFTDAILY.COM


تولید ٤١ میلیون تن محصولات پتروشیمی در سال ٩١
تاريخ خبر: دوشنبه، 26 فروردين 1392 ساعت: 12:36

به گزارش نفت دیلی، مدیر برنامه ریزی و توسعه شرکت ملی صنایع پتروشیمی گفت: در سال تولید ملی، حمایت از کار و سرمایه ایرانی حدود ٤١ میلیون تن محصول در مجتمع های پتروشیمی کشور تولید شد.

مدیر برنامه ریزی و توسعه شرکت ملی صنایع پتروشیمی  در یک نشست خبری که به مناسبت آغاز به کار هجدهمین نمایشگاه نفت،گاز، پالایش و پتروشیمی برگزار شد، اظهار کرد: سال گذشته ١٥ میلیون و ٨٠٠ هزار تن انواع محصولات پتروشیمی به ارزش، ١١ میلیارد و ٢٠٠ میلیون دلار به خارج از کشور صادر شد.

 مهندس رمضان اولادی افزود: در سال گذشته با استفاده از حداکثر توان داخلی در مجتمع های پتروشیمی در کل ٤١ میلیون تن انواع محصولات پتروشیمی تولید شد که ٢٨ میلیون تن قابل فروش بود و از میزان ١٥ میلیون و ٨٠٠ هزار تن صادر و ١٢ میلیون و ٢٠٠ هزار تن به مصرف داخلی رسید.

 وی ادامه داد: ظرفیت نصب شده در مجتمع های پتروشیمی در سال گذشته از ٥٤ میلیون و ٥٠٠ هزار تن به ٥٧ میلیون و ١٠٠ تن افزایش یافت و سهم محصولات پتروشیمی در صادرات غیر نفتی ٣٨ درصد و در محصولات صنعتی ٤٧ درصد بود.

 مدیر برنامه ریزی و توسعه شرکت ملی صنایع پتروشیمی تصریح کرد:، در سال گذشته ١٥٦ هزار و ٩٣٣ میلیارد ریال فروش داخلی داشته ایم.

 وی با بیان این که که ظرفیت نصب شده پتروشیمی امسال ظرفیت تولید حدود ٥٨ میلیون و ٥٠٠ هزار تن خواهد شد، گفت: با برنامه ریزی های انجام شده امیدواریم که تولید به ٥٠ میلیون تن برسد.

 اولادی با اشاره به بهره برداری از طرح خط لوله اتیلن غرب در سال ٩١ گفت: فاز اول خط اتیلن غرب با ظرفیت ٣٣ تا ٣٤ هزار تن هم اکنون در سرویس قرار دارد و فاز دوم پتروشیمی کاویان و تکمیل خط اتیلن غرب در اولویت طرح های شرکت ملی صنایع پتروشیمی قرار دارد.

 وی در مورد تولید بنزین در مجتمع های پتروشیمی اظهار کرد: شرکت های پتروشیمی در سال ٩١ در راستای دستیابی به خودکفایی بنزین، یک میلیارد و ٨٠٠ میلیون لیتر اکتان افزا و ٢،٣ میلیارد لیتر برش سنگین به شرکت پالایش و پخش تحویل دادند.

 اولادی همچنین از تولید چهار میلیون و ١٠٠ هزار تن کود اوره در کشور خبر داد و گفت: از مجموع اوره تولید شده ٢،٥ میلیون تن صادر و ١،٦ میلیون تن نیز در اختیار وزارت جهاد کشاورزی قرار گرفت.

 وی تصریح کرد: مجتمع های پتروشیمی توان تامین کامل کود اوره مورد نیاز کشاورزان را دارند و در سال گذشته ١،٦ میلیون تن درخواست و تحویل داده شد.

 مدیر برنامه ریزی و توسعه شرکت ملی صنایع پتروشیمی ایران، به بدهی جهاد کشاورزی بابت کود اوره اشاره کرد و گفت: برخی از مجتمع ها از سال های گذشته ٧٠٠ تا ٨٠٠ میلیارد تومان به مجتمع های پتروشیمی بدهکار هستند.

 اولادی در مورد تامین خوراک مورد نیاز خط لوله اتیلن غرب و مجتمع های واقع شده در مسیر این خط لوله گفت: با بهره برداری از فاز ١٥ ، ١٦ و ١٧ ، ١٨ پارس جنوبی مشکل خوراک در این بخش مرتفع خواهد شد.

  وی ادامه داد: کمیته خوراک و سوخت در معاونت برنامه ریزی و نظارت بر منابع هیدرو کربوری وزارت نفت با تشکیل جلسه های منظم در مورد نحوه  و میزان خوراک تحویلی به مجتمع های پتروشیمی تصمصم گیری کرده و نظارت دارد.