به گزارش نفت دیلی، نظام یارانه سوخت در مصر سبب شده است بدهی دولت این کشور به شرکت های نفتی به بیش از پنج میلیارد دلار برسد.
گزارش های شرکت های نفتی فعال در مصر نشان می دهد دولت این کشور حداقل ٥ میلیارد دلار به این شرکت ها بدهکار است که موعد پرداخت بیش از نیمی از این بدهی ها گذشته است.
این بدهی عظیم، نشان دهنده دشواری های دولت مصر برای تأمین هزینه های سنگین یارانه سوخت برای پیشگیری از ناآرامی اجتماعی در این کشور است.
کاهش ذخایر نقدی، افزایش هزینه مواد خوراکی و کاهش درآمدهای گردشگری پس از سقوط حسنی مبارک، دیکتاتور پیشین مصر در سال ٢٠١١، مهمترین عواملی بوده اند که دولت این کشور را در پرداخت بدهی خود به شرکت های نفتی ناتوان کرده اند.
بسیاری از شرکت های نفتی فعال در مصر امیدوارند بتوانند طلب خود را به طور کامل دریافت کنند اما پذیرفته اند که این مسئله ممکن است سال ها طول بکشد.
تأخیر دولت مصر در پرداخت بدهی شرکت های نفتی ممکن است به سرمایه گذاری های تازه در بخش نفت و گاز این کشور آسیب زند و بحران انرژی را در پی داشته باشد.
طبق گزارش های مالی شرکت های انگلیسی بی پی و بی جی، شرکت های آمریکایی آپاچی و ادیسون و شرکت کانادایی ترنسگلوب انرژی، این شرکت ها تا پایان سال ٢٠١٢ میلادی در مجموع پنج میلیارد و ٢٠٠ هزار میلیون دلار از دولت مصر بستانکار بوده اند.
مصر، بزرگترین تولید کننده نفت غیر عضو اوپک در قاره آفریقا و دومین تولید کننده بزرگ گاز این قاره پس از الجزایر به شمار می آید و بیشتر صنعت نفت و گاز این کشور، در اختیار شرکت های خارجی بوده است.