پايگاه اطلاع رسانی صنعت نفت و صنايع وابسته

[نسخه مخصوص چاپ ]

NAFTDAILY.COM


دکل‌ حفاری خشکی با برند ایرانی ساخته می‌شود
تاريخ خبر: سه شنبه، 27 فروردين 1392 ساعت: 12:25

به گزارش نفت دیلی، رییس جهاد دانشگاهی علم و صنعت از اتمام حفر اولین چاه در میدان نفتی منصوری با استفاده از نخستین دکل حفاری ساخت جهاد دانشگاهی خبر داد و گفت: به زودی دکل حفاری خشکی با برند ایرانی ساخته می‌شود.

دکتر "حمیدرضا طیبی " در استانه برگزاری هجدهمین نمایشگاه بین المللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی ، در مورد علت ورود جهاد دانشگاهی به عرصه ساخت دکل‌های حفاری، با اشاره به این که دکل‌های حفاری ترکیبی از فناوری‌های برق و مکانیک است ، گفت:شروع کار ما ابتدا در بخش برق دکل بود. با وجود این که بخش برق وکنترل دکل‌های حفاری جزء فناوری‌های پیچیده محسوب می‌شود، جهاد دانشگاهی علم و صنعت توانست به صورت کامل این بخش را طراحی و اجرایی کند.

 وی خاطرنشان کرد که هم اکنون این دستاورد در صنعت حفاری کشور و در دکل‌های حفاری متعدد در حال استفاده است.

 طیبی با بیان اینکه جهاد دانشگاهی علم و صنعت دارای تیمی بسیار مجرب در زمینه مهندسی مکانیک است که در زمینه ساخت تجهیزات غبارگیرهای صنعتی (الکتروفیلتر، فیلتر کیسه ای،برج خنک کن) فعالیت می‌کند، اظهار کرد: با توجه به نیاز کشور به تعداد زیادی از دکل‌های حفاری خشکی و توان متخصصان داخلی برای ورود به این عرصه تصمیم گرفته شد که طراحی و ساخت دکل‌های حفاری در دستور کار این نهاد قرار گیرد.

 طیبی ادامه داد:با درخواست رییس وقت جهاد دانشگاهی و موافقت رییس جمهوری ساخت سه دستگاه دکل حفاری به جهاد دانشگاهی واگذار شد که یک دستگاه آن ساخته و هم اکنون این دکل در میدان قلعه نار مستقر است و حفاری چاه دوم این میدان نفتی را آغاز کرده است.

به گفته ی وی ، اولین چاه حفر شده توسط دکل ساخت جهاد دانشگاهی ، در میدان منصوری بود.

 وی همچنین از تحویل دو دستگاه دکل‌ حفاری دیگر به وزارت نفت تا چند ماه آینده خبر داد.

  ** ساخت دکل‌ بومی می شود

  وی در مورد نحوه‌ ساخت داخل دکل‌های مورد نیاز شرکت ملی نفت  توضیح داد: دکل های حفاری خشکی با سهم ٥٤ درصد نسبت به سهم ٤٠ درصدی سه دستگاه دکل قبلی داخلی‌سازی می‌شود. همچنین طبق قرارداد، همزمان ساخت چهار دستگاه دکل دیگر نیز با طراحی و تولید دانش فنی داخلی و برند ایرانی با سهم داخلی‌سازی ٧٠ درصد آغاز می‌شود.

طیبی اشاره کرد که در دستیابی به فناوری ملی دکل حفاری از همه ظرفیت پژوهشی دانشگاه‌ها و مراکز تحقیقاتی کشور و در ساخت آنها نیز به کمک انجمن سازندگان تجهیزات صنعت نفت از توان سازندگان داخلی استفاده خواهد شد.