پايگاه اطلاع رسانی صنعت نفت و صنايع وابسته

[نسخه مخصوص چاپ ]

NAFTDAILY.COM


ایران آمادگی لازم برای شتاب در ساخت خط لوله صلح را دارد
تاريخ خبر: چهارشنبه، 11 ارديبهشت 1392 ساعت: 08:52

به گزارش نفت دیلی ، کاردار ایران در اسلام آباد با اعلام اینکه توافقنامه نهایی خط لوله صلح با روی کار آمدن دولت جدید پاکستان امضا خواهد شد، اعلام کرد: ایران تجهیزات و فناوری لازم برای شتاب در ساخت خط لوله صلح را در اختیار دارد.

حسین راوش، معاون سفیر (کاردار) ایران در اسلام آباد روز گذشته (١٠ اردیبهشت) گفت: زمانی که موافقتنامه نهایی امضا شود، ایران کار لوله گذاری بخش پاکستانی خط لوله گازی آی پی را ظرف مدت ١٨ ماه تکمیل می کند.

پس از دیدار ماه مارس گذشته روسای جمهور ایران و پاکستان در بندر چابهار، کار توسعه بخش پاکستانی خط لوله آی پی آغاز شده است.

وی در پاسخ به سوالی گفت: هیچ توافقنامه جدید یا رسمی در زمان دیدار روسای جمهور دو کشور در بندر چابهار امضا نشده است.

راوش اطمینان داد که دولت جدید پاکستان بعد از برگزاری انتخابات، توافقنامه نهایی ساخت خط لوله آی پی را امضا خواهد کرد زیرا ساخت این خط لوله موقعیت و شرایط برد-بردی را برای مردمان هر دو کشور به همراه دارد.

وی گفت: جزئیات فنی که قرار است از سوی دو طرف حل و فصل شود شامل تعرفه‌ها نمی‌شود و به فعالیت و کار شرکت‌های دو کشور برای ساخت این خط  لوله مرتبط است.

این مقام ارشد ایرانی همچنین یادآور شد: هیچ کشوری نمی‌تواند اراده و خواست خود را بر مردم پاکستان و ایران تحمیل کند، زیرا مردم دو کشور به توانایی و قدرت خداوند معتقدند.

وی اظهار کرد: چنانچه خط لوله گازی ایران-پاکستان تا هند نیز امتداد یابد، این پروژه برای ایران و پاکستان سودآور خواهد بود.

راوش افزود: بخش زیادی از اراضی پاکستان برای ساخت خط لوله آی پی هموار و یکنواخت است، اما در برخی مناطق نیز ناهمواری وجود دارد.

وی با بیان این که ایران تجهیزات و فناوری لازم برای شتاب در ساخت این پروژه در  اراضی هر دو کشور را دارد، اظهار کرد: ایران و پاکستان کشورهای مستقلی هستند که حق همکاری بر اساس منافع مشترک را در اختیار دارند.

دولت پاکستان بی اعتنا به تحریم های آمریکا علیه ایران، ٢١ اسفند ماه ١٣٩١ ساخت بخش پاکستانی خط لوله ایران-پاکستان را آغاز کرده است که با آغاز صادرات گاز ایران به پاکستان در سال ٢٠١٤ میلادی، این کشور پس از ترکیه، دومین دریافت کننده گاز طبیعی از ایران خواهد بود.