پايگاه اطلاع رسانی صنعت نفت و صنايع وابسته

[نسخه مخصوص چاپ ]

NAFTDAILY.COM


تامين مالي 20 ميليارد دلاري بانك ملت در صنعت نفت
تاريخ خبر: پنجشنبه، 28 بهمن 1389 ساعت: 08:24

به گزارش نفت ديلي ، مديرعامل بانك ملت در پنجمين نشست سالانه اتحاديه صادركنندگان فرآورده‌هاي نفتي گفت: بانك ملت بيش از 20 ميليارد دلار خدمات بانكي و تأمين مالي صنايع نفت و گاز را برعهده گرفته است.

علي ديواندري در پنجمين نشست سالانه اتحاديه صادركنندگان فرآورده‌هاي نفتي اظهار داشت: اگر ظرفيت پالايشگاهي جهان بررسي شود، آسيا و پاسيفيك(اقيانوسيه) از سال 2000 به بعد در حوزه ظرفيت‌سازي از آمريكاي شمالي پيشي گرفته و قدرت‌هاي جديدي در اين زمينه ظهور كرده‌اند.

وي افزود: در زمينه توليد نيز از سال 2006 به بعد اين اتفاق افتاده است و يك جابجايي در توليد، مصرف و ظرفيت‌سازي در اين حوزه مشاهده مي‌شود كه در دو سال اخير نيز اين روند تشديد شده است.

مديرعامل بانك ملت اضافه كرد: روند مشابهي در حوزه صادرات نيز قابل مشاهده است و فاصله آسيا با كشورهاي اروپايي در حال كم شدن است.

ديواندري گفت: غرب اروپا و آسيا اگرچه صادركنندگان عمده هستند، اما از جمله واردكنندگان عمده‌ حاملهي انرژي محسوب مي‌شوند.

ديواندري اظهار داشت: توسعه ظرفيت پالايشي در سال‌هاي 2012 و 2013 بيشتر به منطقه خاورميانه مربوط خواهد بود و پيش‌بيني تقاضا نيز نشان مي‌دهد، بازارهاي ايمني براي مصرف و تقاضا تا 2030 وجود خواهد داشت.

مديرعامل بانك ملت با بيان اينكه رتبه اول رشد ظرفيت پالايشگاهي متعلق به عربستان است، گفت: قدرت‌هاي جديدي در اين خصوص ظهور كردند و ونزوئلا رتبه دوم و ايران رتبه سوم رشد ظرفيت پالايشگاهي را در اختيار دارد.

وي تصريح كرد: ايران در حوزه توليد بعد از عربستان در رتبه دوم قرار دارد، اما در حوزه مصرف ايران رتبه اول را در بين كشورهاي عضو اوپك دارا است.

ديواندري تأكيد كرد: ايران در صادرات محصولات پالايشي جايگاه بالايي ندارد و بايد همزمان با افزايش توليد، تجارت اين محصولات رشد كند.

وي اضافه كرد: افق بسيار درخشاني براي توسعه صادرات اين محصولات در حال گشايش است كه اجراي هدفمندي يارانه‌ها نيز مي‌تواند به اين روند كمك كند.

مديرعامل بانك ملت اظهار داشت: ايجاد صندوق توسعه ملي، تغيير نگاه از صادرات نفت خام به صادرات فرآورده، اصلاح قيمت‌ حامل‌هاي انرژي، اصلاح الگوي مصرف، تشويق و جذب سرمايه‌گذاري جديد، ظهور ابزارها و مؤسسات مالي جديد و بسترسازي براي حضور بخش خصوصي در توليد ارزش افزوده بخش انرژي از جمله فرصت‌هاي بخش انرژي كشور در برنامه پنجم محسوب مي‌شود.

وي با تأكيد براينكه نياز جهان به نفت و مشتقات آن در آينده بيشتر محرز است، گفت: تغيير الگوي جهاني، فعال شدن بورس رقابتي فرآورده‌هاي نفتي و بهبود روزافزون كيفي فرآورده‌هاي نفتي كشور از جمله فرصت‌هاي پيش‌رو در صنعت و تجارت فرآورده‌هاي نفت است.

مديرعامل بانك ملت عدم وجود يك شركت خصوصي در ابعاد بين‌المللي، حضور رقباي جديد و جدي در حوزه اعضاي اوپك و محدوديت دسترسي به منابع مالي و تسهيلات ويژه تجاري را از جمله چالش‌‌هاي پيش‌روي اين صنعت در آينده خواند.
وي تأكيد كرد:‌ اقتصاد ايران به مدل‌هاي جديد تجاري نياز دارد و با روش‌هاي قبلي به خصوص با توجه به شرايط خاص بين‌المللي كشور امكان ادامه فعاليت ندارد.

ديواندري با اشاره به حضور بانك ملت در حوزه‌هاي مختلف صنعت نفت، گفت: بانك ملت يك صندوق انرژي شكل داده و 71 پروژه بالادستي و پايين‌دستي صنعت نفت را از اين روش تأمين مالي مي‌كند.

وي طرح توسعه پالايشگاه شازند را كه بانك ملت فاينانس(تامين مالي) آن را تأمين كرده از جمله اين پروژه‌ها اعلام كرد و گفت: 4 يا 5 پالايشگاه ديگر در حوزه پالايشگاهي توسط بانك ملت تأمين مالي مي‌شوند.

مديرعامل بانك ملت تصريح كرد:‌اين صندوق انرژي نمونه‌اي از يك مدل تجارت جديد و تجربه نشده بود و از ذخاير ارزي كشور كه در خارج نگهداري مي‌شد، به خوبي براي تأمين مالي صنعت نفت استفاده شد.

وي توسعه ميدان گازي كيش را به عنوان اولين فعاليت بانك ملت در حوزه بالادستي نام برد و گفت: توسعه اين ميدان به 10 ميليارد دلار در 3 فاز سرمايه‌گذاري نياز دارد.

ديواندري اضافه كرد: بانك ملت بيش از 20 ميليارد دلار خدمات بانكي و تأمين مالي صنايع نفت و گاز را برعهده گرفته است.
وي با بيان اينكه كل منابع تحت مديريت اين بانك 63 ميليارد دلار است، گفت: بانك ملت خدمات ويژه‌اي براي صادركنندگان محصولات نفتي در نظر مي‌گيرد كه اعطاي تسهيلات ارزي از محل حساب ذخيره ارزي و صندوق توسعه ملي در قالب اعتبار خريدار و فروشنده از آن جمله است.