پايگاه اطلاع رسانی صنعت نفت و صنايع وابسته

[نسخه مخصوص چاپ ]

NAFTDAILY.COM


تولید گاز کشور امسال از مرز ١٩٠ میلیارد مترمکعب خواهد گذشت
تاريخ خبر: شنبه، 14 ارديبهشت 1392 ساعت: 13:20

به گزارش نفت دیلی، مجموع گاز دریافتی شرکت ملی گاز ایران از منابع تولید با بهره برداری از فازهای جدید پارس جنوبی امسال به ١٩٠ میلیارد مترمکعب خواهد رسید.

مدیر دیسپچینگ شرکت ملی گاز ایران با بیان این که در سال گذشته مقدار گاز دریافت شده از منابع تولید ١٨٠ میلیارد مترمکعب بوده است، افزود: با توجه به بهره برداری فازهای جدید پارس جنوبی در سال جاری، این شرکت نیز برای دریافت ١٠ میلیارد مترمکعب گاز اضافی در مقایسه با سال گذشته برنامه ریزی کرده است.

تراز مثبت گاز با مدیریت در مصرف

حسن منتظر تربتی درباره مصرف گاز بخش های مختلف خانگی، تجاری، صنعتی و نیروگاهی در سال گذشته نیز گفت: در سال گذشته بخش خانگی و تجاری ٨٤ میلیارد مکعب، نیروگاه ها ٣٩ میلیارد مترمکعب و صنایع نیز ٣٠ میلیارد مترمکعب گاز مصرف کردند.

وی با بیان این که مصرف گاز صنایع عمده کشور مشابه سال ما قبل آن بوده است، گفت: تحویل گاز به بخش نیروگاهی در سال گذشته در مقایسه با سال ٩٠ دو میلیارد مترمکعب( ٤ درصد) افزایش داشته است.

تربتی همچنین حجم صادرات گاز سال گذشته را ٩,٣ میلیارد مترمکعب و میزان واردات این حامل انرژی به کشور را  ٤.٥ میلیارد مترمکعب اعلام کرد.

مدیر دیسپچینگ شرکت ملی گاز ایران تزار تجارت گاز سال گذشته را مثبت دانست و نقش مدیریت مصرف را با وجود کاهش ٦١ درصدی واردات گاز قابل ملاحظه خواند.

افزایش ٤٠ میلیون مترمکعب گاز در مقایسه با هفته اول اردیبهشت سال قبل

وی درباره تغییرات مصرف گاز  ٤٠ روز نخست امسال در مقایسه با مدت مشابه سال قبل نیز گفت: مصرف گاز در فروردین امسال تغییر خاصی نداشته اما در هفته نخست اردیبهشت میزان مصرف این حامل انرژی در مقایسه با مدت مشابه آن در سال گذشته ٣٥ تا ٤٠ میلیون مترمکعب افزایش داشته است.

تربتی با بیان این که اردیبهشت ماه امسال با سرمایی غیرمعمول آغاز شد، تصریح کرد: با گذر از این دوره سرمایی هم اکنون شرایط مصرف گاز متعادل شده است.

مدیر دیسپچینگ شرکت ملی گاز ایران گفت: باتوجه به برنامه ریزی هایی که در ستاد شرکت ملی گاز انجام شده است،تلاش می شود تعمیرات اساسی کلیه تجهیزات بخش های مختلف (تولید، انتقال و توزیع) تا قبل از شروع دروه سرما پایان یابد.