به گزارش نفت دیلی، رئیس انجمن صنفی سی ان جی کشور گفت: با توجه به افزایش ٨٥ درصدی هزینه های جایگاه های سی ان جی، نرخ مطلوب کارمزد جایگاه های سی ان جی به منظور ادامه حیات این صنعت حداقل باید به ٧٥ تومان برای هر مترمکعب برسد.
اردشیر دادرس در نشستی خبری که با حضور نمایندگان رسانه های خبری در انجمن صنفی سی ان جی کشور برگزار شد، گفت: افزایش نرخ تورم و نرخ حداقل دستمزد کارگران موجب شده است این صنعت از سودآوری خارج شده و ادامه حیات برای آن مشکل باشد.
وی با اشاره به این که هم اکنون تعداد ساخت جایگاه ها به ٩٦ باب در سال رسیده است، گفت: رشد منفی ساخت جایگاه های سی ان جی در شرایطی است که تقاضای مصرف در سال گذشته ١٨٠ درصد افزایش یافته است.
دادرس با اشاره به حمایت های وزیر نفت از توسعه صنعت سی ان جی تاکید کرد: وزارت نفت در زمینه افزایش کارمزد جایگاه های سی ان جی تلاش های زیادی انجام داده است ولی تاکنون دولت در این زمینه تصمیمی نگرفته است.
وی تصریح کرد: مجموع سرمایه گذاری انجام شده در صنعت سی ان جی ٦ هزار و ٥٠٠ میلیارد تومان است که هم اکنون به دلیل کارمزد بسیار پائین، سرمایه گذاری انجام شده بازگشت مناسبی ندارد.
دادرس با اشاره به این که جایگاه داران سی ان جی حتی مالیات بر ارزش افزوده فروش گاز را نیز پرداخت می کنند، گفت: در هر مترمکعب گاز طبیعی عرضه شده به جایگاه ها، ٢٤ ریال را جایگاه داران به عنوان مالیات بر ارزش افزوده پرداخت می کنند.
رئیس انجمن صنفی سی ان جی کشور با تاکید بر ان که هم اکنون نظام حق العمل کاری در جایگاه های سوخت کشورهای پیشرفته در حال اجراست، گفت: با وجود تایید کمیسیون انرژی، همچنان نظام حق العمل کاری در این صنعت اجرایی نشده است.
دادرس افزود: نزدیک به دو هزار جایگاه سی ان جی برای بیش از ٣ میلیون خودروی رسمی و ٥٠٠ هزار خودروی غیررسمی دوگانه سوز ظرفیت کمی است و حداقل برای هر ١٠٠٠ خودرو باید یک جایگاه وجود داشته باشد.
وی یکی دیگر از چالش های صنعت سی ان جی را کمبود زمین در کلانشهرها عنوان کرد و گفت: ایجاد جایگاه های کوچک و متوسط به عنوان جایگاه های مکمل می تواند نقش موثری در افزایش ظرفیت و توسعه صنعت سی ان جی در کلانشهرها داشته باشد که متاسفانه با کم بودن کارمزد، سرمایه گذاری در این بخش هم برای بخش خصوصی به صرفه نیست.
دادرس با اشاره به ارائه سه پیشنهاد مختلف برای رفع مشکل کارمزد جایگاه ها از سوی انجمن صنفی سی ان جی گفت: هم اکنون به دلیل مقرون به صرفه نبودن این صنعت، تجهیزات این صنعت در حال استهلاک بیش از حد بوده و مدت زمان انتظار صف های سوختگیری از ٢٠ الی ٣٠ دقیقه به ٥٠ دقیقه افزایش یافته است.