پايگاه اطلاع رسانی صنعت نفت و صنايع وابسته

[نسخه مخصوص چاپ ]

NAFTDAILY.COM


ذخیره گاز مخزن سراجه به ٥٧٠ میلیون متر مکعب افزایش یافت
تاريخ خبر: يکشنبه، 9 تير 1392 ساعت: 10:38

به گزارش نفت دیلی، رئیس منطقه بهره برداری نفت و گاز سراجه قم، از ذخیره سازی مطمئن گاز در مخزن سراجه خبر داد و گفت: حجم ذخیره سازی گاز در مخزن سراجه به ٥٧٠ میلیون متر مکعب افزایش یافته است.

سیدمحمد حسن سلیمانی تصریح کرد: ذخیره گاز باقی مانده در مخزن سراجه از سال گذشته حدود ٢٢٠ میلیون متر مکعب گاز گزارش شده و از ١٨ فروردین ماه امسال تا کنون نیز ٣٥٠ میلیون متر مکعب گاز به مخزن سراجه تزریق شده است.

رئیس منطقه بهره برداری نفت و گاز سراجه قم گفت: بر اساس برنامه مصوب وزارت نفت برای تزریق گاز در فصل گرم (که موازنه تولید به مصرف مثبت است) با تزریق روزانه هفت میلیون مترمکعب گاز به این میدان می توان انتظار داشت ١,٥ میلیارد متر مکعب گاز در مخزن سراجه قم ذخیره و در زمستان سال قابل استفاده باشد.

به گفته سید محمد حسن سلیمانی با تزریق روزانه ٧ میلیون متر مکعب گاز در روزهای گرم سال می توان روزانه حدود ١٠ میلیون متر مکعب گاز در روزهای سرد سال از این مخزن برداشت کرد.

وی با بیان این که میزان برداشت گاز از مخزن سراجه بستگی به اعلام شرکت ملی گاز (مبتنی بر نیاز کشور) دارد،گفت: بر اساس طراحی انجام شده واحد پالایش گاز، فشار گاز ورودی مخزن سراجه به پالایشگاه ١٢٠ بار است.

رئیس منطقه بهره برداری نفت و گاز سراجه قم با بیان این که از سال ١٣٩٠ تا کنون عملیات تزریق گاز به مخزن سراجه در حال انجام است، افزود: در سال ٩٠ در مجموع ٧٧ میلیون متر مکعب گاز، سال ٩١، حدود ٣٧٣ میلیون متر مکعب و از ابتدای امسال تا کنون نیز در مجموع ٣٥٠ میلیون متر مکعب گاز در مخزن سراجه ذخیره سازی شده است.

سلیمانی در توضیح روند تزریق گاز به مخزن سراجه گفت: در دوره زمانی گرم سال (١٥ فروردین تا ١٥ آبان) عملیات تزریق گاز به مخزن سراجه آغاز و در مدت ١٥ روز پس از این تاریخ تغییرات لازم در تاسیسات ایجاد می شود، همچنین چهار ماه پس از آن (در ماه های سرد سال) عملیات برداشت از مخزن انجام و در مدت ١٥ روز باقی مانده سال نیز تغییرات فیزیکی مجددا در مخزن انجام می شود.

به گفته وی هم اکنون گاز مخزن سراجه با فشار ٢٥٠ تا ٣٠٠ بار تزریق می شود و این میزان فشار بسیار بالا است.

سلیمانی گفت: در دوره های زمانی مشخص فشار و دمای مخزن پایش می شود.

بر پایه این گزارش، با بهره برداری از نخستین مخزن ذخیره سازی گاز طبیعی سراجه قم، جمهوری اسلامی ایران در میان ٣٤ کشور دارنده فناوری ذخیره سازی گاز در رتبه ١٩ قرار گرفته است.

اجرای طرح های ذخیره سازی گاز، علاوه بر اطمینان در تامین مصارف داخلی، عامل اطمینان بخشی برای حضور بهتر در بازارهای جهانی خواهد بود و ایران با بهره برداری از دیگر طرح های ذخیره سازی خود تا پایان برنامه پنجم توسعه به رتبه پنجم ارتقا خواهد یافت.