به گزارش نفت دیلی، شرکت شل اعلام کرد: فعالیت خط لوله انتقال نفت ترنس نیجر پس از تعمیر بخش های آسیب دیده، از سر گرفته شده است.
شرکت شل اعلام کرد: پس از تعمیر خط لوله ترنس نیجر که در پی خرابکاری و سرقت های نفتی آسیب دیده بود، فعالیت این خط لوله و تولید نفت خام شرکت سرمایه گذاری مشترک شل و نیجریه با عنوان شل دیولوپمنت پترولیوم در منطقه نفتخیز دلتای نیجر از سر گرفته شد.
شرکت شل در ١٩ ژوئن گذشته (٢٩ خرداد) فعالیت خط لوله نفتی ترنس نیجر (TNLP) را به دلیل انفجار و آتش سوزی در مسیر این خط لوله متوقف کرده بود.
شرکت انگلیسی-هلندی شل همچنین جمعه گذشته (١٤ تیر) اعلام کرده بود: در پی وقوع حادثه در خطوط لوله انتقال نفت ترنس نیجر (TNLP) متعلق به شرکت سرمایه گذاری مشترک شل و نیجریه، بزرگ ترین نشت نفت این کشور آفریقایی در سال ٢٠١٣ رخ داده است.
شرکت شل با انتشار بیانیه ای روی پایگاه اینترنتی خود عنوان کرده بود: در ١٩ ژوئن گذشته دو هزار و ٦٩٩ بشکه نفت خام به محیط زیست نشت کرد که هزار و ١٨٨ بشکه آن در اثر آتش سوزی، سوخت.
نشت نفت ماه ژوئن از خط لوله ترنس نیجر سبب توقف فعالیت این خط لوله ١٥٠ هزار بشکه ای شده است. شل پیش تر اعلام کرده بود که با توجه به سوختن نفت در آتش سوزی ، هیچ گونه نشتی رخ نداده است.
شرکت شل دیولوپمنت پترولیوم بخش های آسیب دیده خط لوله را تعمیر و اتصالاتی که برای سرقت های نفتی متصل شده بود را نیز پاکسازی کرد.
نشت نفت در نیجریه به دلیل فرسوده بودن زیرساخت ها و حمله به تاسیسات نفتی و حجم بالای سرقت های نفتی از خطوط انتقال لوله نفت خام، به امری عادی تبدیل شده است.
شرکت های نفتی بین المللی فعال در نیجریه از سرقت های نفتی گسترده و مشکلات دولت نیجریه با ساکنان محلی منطقه دلتای نیجر، متحمل ضررهای زیادی شده اند که هزینه های زیادی را برای این شرکت ها به دنبال داشته است.
کناره های منطقه نفتخیز دلتای نیجر در نیجریه که منطقه ای پر از باتلاق، مرداب و جویبارهای بسیار است، به لکه های سیاه نفتی آغشته شده، اما مشخص نیست که چه کسی مسئول پاکسازی و جبران خسارت های زیست محیطی در این جاست.
بیش از ٧ هزار کیلومتر خط لوله و ایستگاه های انتقال در دلتای رود نیجر وجود دارد که بعضی از آن ها با ده ها سال عمر دچار پوسیدگی شده و هر لحظه در معرض نشت در اثر فشار هستند.
سرقت های نفتی سازمان یافته، فساد، جرم و جنایت، بانکرینگ غیر قانونی نفت خام و فعالیت پالایشگاه های غیرقانونی در حاشیه مرداب های منطقه نفتخیز دلتای نیجر از بزرگ ترین چالش های پیش روی صنعت نفت نیجریه به شمار می آیند.
بر اساس تازه ترین گزارش آژانس بین المللی انرژی، تولید نفت خام نیجریه در ماه مه به روزانه یک میلیون و ٩٦٠ هزار بشکه و پایین ترین سطح در ٦ ماه گذشته رسید.
درآمدهای حاصل از فروش نفت نیجریه بیش از ٩٥ درصد درآمدهای صادراتی و ٨٠ درصدهای درآمدهای دولت ابوجا را شامل می شود.