پايگاه اطلاع رسانی صنعت نفت و صنايع وابسته

[نسخه مخصوص چاپ ]

NAFTDAILY.COM


رکورد پالایش گاز کشور به مرز ١٦٨ میلیارد مترمکعب رسید
تاريخ خبر: دوشنبه، 17 تير 1392 ساعت: 12:34

به گزارش نفت دیلی، مدیر هماهنگی و نظارت بر تولید شرکت ملی گاز ایران گفت: ظرفیت پالایش گاز کشور در سال ٩١ با ثبت رکوردی جدید به ١٦٧,٧ میلیارد مترمکعب رسید.

مهدی جمشیدی دانا در نشست خبری در جمع خبرنگاران، مجموع تولید گاز شرکت های پالایش گاز کشور را در سال گذشته ١٦٠ میلیارد و ٧٥١ میلیون متر مکعب اعلام کرد و گفت: این در حالی است که تولید گاز پالایشگاه ها در سال های ٩٠، ٨٩ و ٨٨ به ترتیب روزانه ١٥٤,٩ میلیارد متر مکعب، ١٥٤.٨ میلیارد متر مکعب و ١٤٧ میلیارد متر مکعب در روز بود.

مدیر هماهنگی و نظارت بر تولید شرکت ملی گاز، از رشد تولید گاز در ١٠٥ روز نخست امسال نسبت به مدت مشابه سال قبل خبر داد و گفت: خروجی گاز پالایشگاه ها در ١٠٥ روز نخست امسال ٤٢ میلیارد و ٧١٩ میلیون متر مکعب بوده که در مقایسه با مدت مشابه سال قبل یک درصدی رشد تولید را نشان می دهد.

جمشیدی دانا اظهار کرد: تولید گاز پارس جنوبی با شش درصد افزایش در ١٠٥ روز نخست امسال نسبت به مددت مشابه سال قبل از ١٩ میلیارد و ٤٤٣ میلیون متر مکعب در سال ٩١ به ٢٠ میلیارد و ٦٦٨ میلیون متر مکعب، تولید پالایشگاه فجر جم با ٤ درصد افزایش از هفت میلیارد ٧١١ میلیون متر مکعب در سال ٩١ به ٧ میلیارد و ٧٤٤ میلیون متر مکعب در روز در سال ٩٢، پالایشگاه هاشمی نژاد با یک درصد افزایش از سه میلیارد و ٨٠٩ میلیون متر مکعب به  سه میلیارد و ٨٥٥ میلیون متر مکعب در سال ٩٢ و پالایشگاه بیدبلند با ٩ درصد افزایش از یک میلیارد و ٦٦٠ میلیون متر مکعب در سال ٩١ به یک میلیارد ٨٠٩ میلیون متر مکعب در سال ٩٢ افزایش یافته است.

وی ادامه داد: در همین حال در پالایشگاه سرخون و قشم به دلیل افت فشار در چاه ها و در پالایشگاه ایلام به دلیل تعمیرات اساسی در دوره زمانی یاد شده با کمی افت تولید مواجه بودیم.

مدیر هماهنگی و نظارت بر تولید شرکت ملی گاز ایران همچنین از رشد تولید میعانات گازی و تولید گوگرد در سال ٩١ نسبت به سال ٩٠ خبر داد و گفت: تولید میعانات گاز در سال های ٩١، ٩٠ و ٨٩ به ترتیب ٢٣ میلیون متر مکعب، ٢٢,٥ میلیون متر مکعب و ٢١.٤ میلیون متر مکعب بود. تولید گوگرد نیز در سال ٩١ معادل ٩٦٩ هزار تن، در سال ٩٠ ، ٩٠٨ هزار تن و در سال ٨٩ معادل ٩٢٢ هزار تن بود.

جمشیدی دانا با اعلام این که افزایش ظرفیت تولید در بخش های یاد شده در بدترین شرایط تحریم محقق شده است، اظهار داشت: اگرچه تحریم های بین المللی بر این صنعت فشار آورده است، اما نتوانسته ما را تسلیم کند، چراکه شرکت گاز از سال ٨٩ با گسترش تحریم ها، اقلام سال های آینده خود را شناسایی و آنها را تامین کرد.

وی در بخش دیگری از اظهارات خود به مصرف گاز در نیروگاه های کشور اشاره و تصریح کرد: با توجه به آن که تعمیرات اساسی در پالایشگاه ها طبق برنامه پیش می رود، هیچ خللی در تامین گاز نیروگاه ها به وجود نیامده به طوری که طبق آمار در روز گذشته  کل نیروگاه های کشور (نیروگاه هایی که امکان دریافت گاز دارند) ١٧٣ میلیون متر مکعب گاز تحویل گرفتند.

مدیر هماهنگی و نظارت بر تولید شرکت ملی گاز ایران متوسط مصرف گاز نیروگاه های کل کشور در تیرماه سال جاری را روزانه ١٥٠ میلیون متر مکعب اعلام و تصریح کرد: این میزان در مدت مشابه سال قبل ١٣٣ میلیون متر مکعب بود.