به گزارش نفت دیلی ،معاون فنی سامانه هوشمند کارت سوخت با رد امکان "هک" سامانه هوشمند سوخت از سوی افراد سودجو، بر وجود ضریب امنیت و ایمنی بالا در این سامانه تاکید کرد.
شهرام رضایی با بیان این که سامانه هوشمند سوخت، سامانه مطمئنی برای سوختگیری منطقی وسایل نقلیه است، افزود: در این سامانه مهم با توجه به امکان دستکاری تجهیزات جایگاه ها، سیستم های پیشرفته ای پیش بینی شده که شناسایی و پیگیری سوختگیری از طریق دستکاری تجهیزات جایگاه ها را ممکن ساخته است.
وی در پاسخ به این سوال که آیا اساسا شبکه سوء استفاده از کارت های هوشمند سوخت وجود داشته است یا خیر؟ تاکید کرد: هیچ شبکه ای وجود نداشته است و تنها معدود افرادی با دستکاری در تجهیزات جایگاه ها از کارت های ابطال نشده فیزیکی (دائم) سوختگیری می کردند که شناسایی شده اند.
رضایی گفت: کارت های ابطال نشده دائم، کارت هایی هستند که به واسطه جا ماندن در جایگاه و مراجعه نکردن مالک برای باز پس گیری آنها، مورد سوء استفاده افراد سودجو قرار می گیرد.
معاون فنی سامانه کارت هوشمند سوخت با تاکید بر این که هیچ رسوخ و نفوذی در سامانه هوشمند کارت سوخت ایجاد نشده است، گفت: با وجود سیستم های پیشرفته پیگیری در سامانه هوشمند سوخت، مردم نیز می توانند با حفاظت و نگهداری صحیح از کارت های سوخت، امکان سوء استفاده را از سودجویان سلب کنند.
وی رمز دار کردن کارت های سوخت از سوی مالکان آنها و اطلاع رسانی در خصوص به جای ماندن آنها در جایگاه ها یا مفقود شدن را از موارد مهم برای پیشگیری سوء استفاده از کارت های هوشمند سوخت برشمرد.
رضایی گفت: هم اکنون ٣٧ منطقه سوختگیری در کشور وجود دارد که در صورت بروز تخلف، متخلفان شناسایی و با آنها برخورد می شود.
معاون فنی سامانه هوشمند سوخت با بیان این که هم اکنون پروندهای در خصوص سوء استفاده از کارت های هوشمند در سازمان بازرسی کل کشور تشکیل شده است، گفت: این پرونده در حال طی مسیر قانونی از سوی مراجع ذیصلاح قضایی است.
وی شمار سوء استفاده کنندگان از کارتهای هوشمند سوخت را در مقایسه با تراکنشهای انجام شده در این سامانه گسترده ناچیز خواند و گفت: هم اکنون ٣٠ میلیون کارت هوشمند سوخت در کشور توزیع شده که ٢٢ میلیون آن فعال و هشت میلیون غیرفعال فیزیکی است.