به گزارش نفت دیلی، رئیس دفتر توسعه صنایع تکمیلی پتروشیمی گفت: استان ایلام به زودی قطب سوم توسعه صنایع تکمیلی پتروشیمی ایران می شود.
رئیس دفتر توسعه صنایع تکمیلی پتروشیمی اظهار کرد: افزون بر استان های خوزستان و بوشهر که دو قطب توسعه صنایع تکمیلی در صنعت ارزش آفرین پتروشیمی هستند به زودی و با برنامه ریزی های انجام شده استان ایلام نیز در زمینه توسعه صنایع تکمیلی در غرب کشور فعال می شود.
محمد زیار افزود: ساخت و توسعه شهرک های تخصصی پتروشیمی به عنوان یک راهبرد در توسعه صنایع تکمیلی مورد توجه قرار دارد و خوشبختانه این شهرک ها با شتاب خوبی در حال گسترش هستند.
وی ادامه داد: یک شهرک تخصصی در شهرستان مهران واقع در استان ایلام آماده پذیرش سرمایه گذاران است و با توجه به نزدیکی بازارچه مرزی این شهرستان محلی مناسب برای صادرات به کشور عراق خواهد بود.
زیاز گفت: یک شهرک دیگر نیز در نزدیکی پتروشیمی ایلام احداث خواهد شد که با توجه به مجاورت موقعیت مناسب مکانی خود می تواند با دریافت خوراک کافی و مناسب در توسعه صنایع تکمیلی پتروشیمی نقش آفرین باشد.
وی با بیان این که در استان مرکزی نیز با توجه به قابلیت های پتروشیمی شازند برنامه ریزی های مناسبی برای توسعه صنایع تکمیلی انجام شده گفت: این استان نیز می تواند در زمینه صنایع تکمیلی پتروشیمی فعال شود.
رئیس دفتر توسعه صنایع تکمیلی پتروشیمی افزود: تفاهم نامه هایی با مدیران اجرایی استان های لرستان و کرمانشاه نیز نیز منعقد شده و در صورت تعامل و همکاری استانداران این استان ها امیدواریم استان های غرب کشور در مسیر توسعه صنایع تکمیلی پتروشیمی بیش از پیش مشارکت داشته باشند.
معاون وزیر نفت در امور پتروشیمی چندی پیش اظهار کرد: باید با برنامه ریزی و توسعه صنعت پتروشیمی از خام فروشی فاصله گرفت و در تاثیر تحقق حماسه اقتصادی باید با توسعه صنایع تکمیلی از خام فروشی محصولات پتروشیمی جلوگیری کنیم.
مهندس عبدالحسین بیات افزوده بود: صنایع تکمیلی در تمام بخش ها نیازمند رویکرد و نگاهی ملی است و به عبارتی دیگر باید رویکرد نهضت ملی جلوگیری از خام فروشی را شروع کنیم.
وی ادامه داده بود: صنایع تکمیلی در صنعت نفت و به ویژه در پتروشیمی بهترین جایگزین صادرات نفت است و ارزآوری این صنایع بسیار بالاتر از نفت خام است.
وی گفته بود: باید در مسیر زنجیره ارزش حرکت کنیم و این صنعت با ارزش افزوده بالایی که به همراه دارد می تواند زمینه ساز اشتغال زایی بالایی در کشور شود.
بیات تصریح کرده بود: اشتغال زایی در صنایع تکمیلی پتروشیمی ١٠ تا ٥٠ برابر صنایع بالادستی است و اگر به این هدف دست یابیم لذتی در اشتغال زایی نیز ایجاد کرده ایم.