به گزارش نفت دیلی، وزیر نفت با اشاره به این که تحریم ها مانع از توسعه پارس جنوبی نشده و روند توسعه این میدان با شتاب در حال انجام است از فعالیت بیش از یکصد هزار نفر در عسلویه برای توسعه این میدان مشترک خبرداد.
وزیر نفت اظهار کرد: فازهای پارس جنوبی با تلاش و کوشش متخصصان و کارشناسان توانمند ایرانی در حال توسعه است و با وجود تحریم و برخی مشکلات، روند توسعه این میدان مشترک با شتاب مناسبی در حال انجام است.
مهندس رستم قاسمی افزود: شش فاز پارس جنوبی در کمتر از ٣٥ ماه به حدود ٦٢ درصد پیشرفت رسیده اند و ٤ فاز نیز حدود ٥٠ درصد پیشرفت دارند و در برخی از فازها ساخت پالایشگاه ها به پیشرفت بیش از ٧٥ درصد رسیده اند.
وی ادامه داد: در بخش دریایی با مشکلاتی مواجه بودیم اما به زودی میزان عقب ماندگی در این بخش را جبران کرده و با قدرت عملیات توسعه میدان گازی پارس جنوبی ادامه خواهد یافت.
وزیر نفت گفت: ٢٠ ریگ حفاری هم اکنون در حال حفاری در پارس جنوبی هستند و هیچ گاه در طول توسعه این میدان این تعداد ریگ به حفاری نپرداخته اند و تعداد آنها بسیار کمتر بوده است.
قاسمی افزود: حدود ١٠٠ هزار نفر در پارس جنوبی مشغول به کار هستند و امیواریم با بهره مندی از تجربه و دانش متخصصان داخلی روند توسعه پارس جنوبی با شتاب ادامه یابد.
وی با بیان این که سازندگان ایرانی نقش پررنگی در توسعه این میدان مشترک دارند گفت: سازندگان داخلی بخش بزرگی از تامین تجهیزات و کالاهای طرح توسعه میدان گازی پارس جنوبی رابر عهده دارند.
وزیر نفت چندی پیش شرایط تحریم را شرایطی سخت ولی پیش برنده خواند و گفت: در این شرایط پیمانکارانی که از لحاظ ساختار ضعیف بودند و توان اجرای مگاپروژه های صنعت نفت را نداشتند، تبدیل به پیمانکارانی توانمند و دارای استانداردهای بین المللی صنعت نفت شدند و اکنون پروژه های بسیار بزرگ ما را پیمانکاران داخلی انجام می دهند، گرچه هنوز ضعف هایی وجود دارد.
مهندس قاسمی گفته بود: ما با وجود شرایط تحریم در سال ٩١ بیش از ٢٤ میلیارد دلار جذب سرمایه در بخش بالادستی صنعت نفت داشته ایم که این رقم سرمایه گذاری بی نظیر است.
وزیر نفت به ثبت رکورد تولید روزانه ٧٥٠ میلیون متر مکعب گاز در زمان اوج مصرف در سال ٩١ اشاره کرده و گفته بود: افزون بر این که با تلاش شبانه روزی کارکنان و برنامه ریزی ها و پیش بینی های دقیق انجام گرفته، در این سال هیچگونه مشکلی در تأمین مصرف گاز خانگی و صنعتی نداشته ایم، قراردادهایی نیز برای صادرات گاز ایران به کشورهای همسایه منعقد شده است که این قراردادها منافع طرفین را تأمین خواهد کرد.