پايگاه اطلاع رسانی صنعت نفت و صنايع وابسته

[نسخه مخصوص چاپ ]

NAFTDAILY.COM


جذب 11 ميليارد دلار منابع مالي در پارس جنوبي در سال 89
تاريخ خبر: چهارشنبه، 4 اسفند 1389 ساعت: 13:20

 به گزارش نفت دیلی ،  مديرعامل شرکت نفت و گاز پارس با تاکيد بر اين که از ابتداي سال تاکنون 9 ميليارد دلار منابع مالي در پارس جنوبي جذب شده است، از افزايش اين رقم به 11 ميليارد دلار تا پايان سال خبر داد.

موسي سوري در بازديد اعضاي فراکسيون دانشگاهيان مجلس شوراي اسلامي از پارس جنوبي که ديروز انجام شد، افزود: روند جذب منابع مالي در طول امسال نسبت به سال هاي گذشته بي سابقه بوده است.

وي با تاکيد بر اين که توسعه ميدان‌هاي مشترک و به ويژه پارس جنوبي در اولويت وزارت نفت قرار دارد، اظهار کرد: اميدواريم در اين زمينه تامين منابع مالي براي توسعه فازهاي باقيمانده اين ميدان مشترک نيز همچون گذشته مورد توجه خاص نمايندگان مجلس شوراي اسلامي قرار گيرد.

مديرعامل شرکت نفت و گاز پارس با تاکيد بر اين که در حوزه منابع فيزيکي يعني تامين کالا و تجهيزات، استراتژي توسعه و توليد ساخت داخل در پيش گرفته شده است، خاطرنشان کرد: هم اکنون به طور ميانگين حدود 68 درصد تامين کالا از داخل کشور است.

وي با اشاره به موضوع نگهداري منابع انساني آموزش ديده در منطقه پارس جنوبي يادآوري کرد: موضوع مالي و پرداخت هاي مهندسان و متخصصان فعال در پارس جنوبي و مقايسه آن با شرايط مطلوب‌ موجود در قطر از نظر انگيزشي به گونه اي است که برخي از مهندسان ايراني جذب شرکت هاي خارجي شده اند.

مهندس سوري با تاکيد بر ضرورت ايجاد شرايطي که انگيزه تداوم فعاليت مهندسان ايراني در کشور را به همراه داشته باشد، گفت: در اين راستا 6 کارگروه تشکيل شد و در مدت يکماه شرايط را بررسي کردند و در نهايت بايد زمينه پرداخت هاي بهتر به منظور تکميل فازهاي در حال ساخت و بهره برداري از فازهاي 35 ماهه انجام شود.

وي بيان اين که هم اکنون يکي از دوره هاي طلايي فعاليت همسو و همدلانه ميان منطقه ويژه اقتصادي انرژي پارس و شرکت هاي فعال در منطقه مانند نفت و گاز پارس است، خاطرنشان شد: شرايط موجود که در گذشته نبود آن چالش هاي اساسي را در سرعت انجام کارهاي ايجاد کرده بود، موجب انجام فعاليت ها در کوتاه ترين زمان و بهترين شکل شده است.

اين مقام مسئول با تاکيد بر توجه ويژه وزير نفت به ايجاد سازمان ها و مديريت دانش محور يادآور شد: بنابراين ساختار جديد سازماني در حال مطالعه و بررسي است.در اين زمينه طراحي ساختار انجام شده و منتظر ابلاغ دستور اجراي آن هستيم.

در اين بازديد همچنين، مديرعامل سازمان منطقه ويژه اقتصادي انرژي پارس اظهار کرد: سومين سفر دکتر محمود احمدي نژاد رييس جمهور و هيات دولت به استان بوشهر برکات فراواني براي صنعت نفت، گاز و پتروشيمي و شهرها و روستاهاي استان به همراه داشت.

سيد پيروز موسوي با اشاه به تلاش هاي وزارت نفت براي عمران و آباداني استان بوشهر گفت: از چهار هزار ميليارد تومان تعهد وزارت نفت براي آباداني و اجراي طرح هاي مهم در استان هاي مختلف کشور، حدود يک هزار ميليارد تومان (يک چهارم اعتبارات) به استان بوشهر اختصاص دارد.

همچنين معاون وزير نفت در امور حقوقي و مجلس درباره اهميت تامين منابع مالي طرح هاي توسعه پارس جنوبي، توضيح داد: وزارت نفت براي تامين منابع مالي پارس جنوبي از محل منابع داخلي تلاش مي کند که در اين زمينه، با کوشش وزير نفت، اين مهم با کمک بانک هاي داخلي و و موسسات مالي و با همت شرکت هاي ايراني در حال انجام است.

دکتر علي مروي اختصاص 10 درصد از عوايد فروش نفت و ميعانات گازي را در جهت انجام پروژه هاي نفت و گاز کشوربسيار تاثيرگذار دانست و افزود: با همت نمايندگان مجلس و با نگاه مثبت و دقيق وزارت نفت مي توان تمام پروژه هاي ملي در صنعت نفت کشور را اجرا و به بهره برداري رساند.

وي با اشاره به شرايط خاص حاکم بر مناطق عملياتي و سختي کار در اين مناطق، بر ضرورت بازنگري اجراي قانون مديريت خدمات کشوري در بدنه صنعت نفت به ويژه در مناطق عملياتي تاکيد کرد و گفت: با توجه به شرايط ويژه و خاص اينگونه مناطق، نيازمند نگاه ويژه نمايندگان مجلس هستيم تا با اصلاح قوانين و اختصاص بودجه کافي اين مشکل مناطق عملياتي رفع شود.