پايگاه اطلاع رسانی صنعت نفت و صنايع وابسته

[نسخه مخصوص چاپ ]

NAFTDAILY.COM


اکوادور حوضه یاسونی آمازون را به روی کاوشگران نفتی می گشاید
تاريخ خبر: شنبه، 26 مرداد 1392 ساعت: 14:22

به گزارش نفت دیلی،اکوادور بخشی از اراضی جنگل های انبوه آمازون را به روی کاوشگران و حفاران نفتی باز می کند.

رافائل کوریا، رئیس جمهور اکوادور گفت: پس از اقدام ناموفق کشورهای ثروتمند در مورد تصویب طرح حفاظت از محیط زیست و پرداخت پول جهت جلوگیری از کاوش های نفتی در منطقه یاسونی، اکوادور بخشی از اراضی جنگلی منطقه آمازون را روی به حفاران نفتی باز می کند.

کوریا این ابتکار عمل را در سال ٢٠٠٧ به منظور حفاظت از منطقه یاسونی حوضه آمازون مطرح کرد. این منطقه دارای متنوع ترین حیات وحش بر روی کره زمین است.

رئیس جمهور اکوادور در ادامه گفت که هم اکنون قانون منع کاوش های نفتی در منطقه یاسونی را پس از جذب تنها بخش کوچکی از مبلغ مورد نظر کنار گذاشته است.

کوریا در یک سخنرانی تلویزیونی گفت: من فرمان اجرایی برای انحلال صندوق "یاسونی-آی تی تی را امضا کردم و از این طریق به این محدودیت پایان دادم.

آی تی تی مجموعه سه بلوک نفت بکر و دست نخورده ای است که به عنوان ایشپینگو تامبوکوچا-تپوتینی (Ishpingo Tambococha-Tiputini) شناخته می شوند.

تعداد زیادی از معترضان با در دست داشتن پلاکاردهایی در مقابل کاخ ریاست جمهوری پس از اعلام این خبر تجمع کرده و خشم خود را نسبت به این تصمیم ابراز کردند، در حالی که موافقان این طرح، پرچم جنبش سیاسی کوریا را تکان می دادند.

اکوادور، کوچکترین عضو اوپک، تمایل به مسدود ماندن حوضه یاسونی را داشت. این حوضه دارای بیش از ٨٠٠ میلیون بشکه نفت خام است و ٧,٢ میلیارد دلار عایدی برای این کشور به همراه دارد و به عنوان بخشی از طرح حفاظت شده برنامه ریزی شده محسوب می شد.

این طرح برای حفاظت از حیات وحش پارک ملی یاسونی که شامل گونه های بسیار زیادی از درختان مختلف نسبت به تمام منطقه آمریکای شمالی است و معیشت مردمان بومی که ترس از حفاری نفت و صدمه به سرزمین آب و اجدادی خود دارند، در نظر گرفته شده بود.

در مقابل دولت امیدوار است که ٣,٦ میلیارد دلار از جامعه بین المللی در طول ١٢ سال یا حدود نیمی از ارزش نفت مانده در زمین را از طریق صندوق اداره شده توسط سازمان ملل متحد دریافت کند.

مدیر مبارزات انتخاباتی، ایوان باکی، در ماه آوریل گفت: در پنج سال آینده، تنها حدود ٣٣٦ میلیون دلار تعهد یاد شده دریافت شده بود که بخش عمده آن از سوی کشورهای اروپایی و گروه های مختلف زیست محیطی بوده است.

کوریا گفت که این طرح تنها دریافتی آن در واقع ١٣,٣ میلیون دلار بوده که این مبلغ کمتر از نیم درصد از مبلغ هدفگذاری شده، بوده است.

رئیس جمهور اکوادور ماه گذشته یک کمیسیون به منظور بررسی پیشرفت این طرح راه اندازی کرد تا میزان پیشرفت طرح را ارزیابی کند اما نتیجه بررسی ها انتظارهای دولت را برآورده نمی سازد.

وی گفت: هم اکنون مطالعات فنی، اقتصادی و حقوقی در دستور کار قرار گرفته است که بتواند حمایت پارلمان را برای حفاری در این منطقه به دست آورد. این اقدام گامی مهم و منطبق بر قانون اساسی این کشور خواهد بود.

کوریا تاثیر حفاری های نفتی را در منطقه ناچیز برشمرد و گفت که این اقدام تنها بر ٠,٠١ درصد از حوضه یاسونی اثر خواهد گذاشت در حالی که سخنگوی وی، فرناندو آلوارادو در یکی از شبکه های اجتماعی گفت که این عملیات اکتشاف با ایمنی کامل می تواند در منطقه انجام شود اما مخالفان به راحتی رضایت نمی دهند.

آدریان سوریا، یک زیست شناس ٣٨ ساله و یکی از معترضان در محوطه کاخ ریاست جمهوری، گفت: ارزش زیست محیطی حوضه یاسونی به مراتب بیشتر از آن است که ارزش استخراج نفت را داشته باشد.

وی افزود: یاسونی برای انسانیت و برای اکوادور مهم است. ما می توانیم تفاوت را ایجاد کنیم، یاسونی باید حفظ شود و این مهم تر از نفت است.

کوریا، یک اقتصاددان آموزش دیده در ایالات متحده، موفق به کسب حمایت و محبوبیت گسترده ای در میان قشر کم درآمد اکوادور شده و توصیه به صرف هزینه های سنگین در پروژه های رفاه، بهداشت، آموزش و پرورش و زیرساخت کشور را دارد.

وی معتقد است برای کشورش گسترش ذخایر نفت به منظور هدایت هزینه های دولت به سمت فقرا ضروری است.

 اکوادور از سال ٢٠١٠ روزانه حدود ٥٠٠ هزار بشکه نفت خام تولید می کند. در آن زمان دولت از سرمایه گذاران نفتی خواست یا قرارداد خدمات کم سود امضا کنند یا کشور را ترک کنند.

پس از عقد قراردادهای جدید نفتی دولت اکوادور با شرکت های خارجی، این شرکت ها دیگر اقدام به سرمایه گذاری در بخش اکتشاف نکرده اند.