پايگاه اطلاع رسانی صنعت نفت و صنايع وابسته

[نسخه مخصوص چاپ ]

NAFTDAILY.COM


تبدیل روزانه ٢ میلیارد فوت مکعب گاز به برق در قطب انرژی خلیج فارس
تاريخ خبر: چهارشنبه، 30 مرداد 1392 ساعت: 14:13

به گزارش نفت دیلی ،مدیرعامل شرکت فلات قاره ایران گفت: پتانسیل لازم برای تبدیل روزانه دو میلیارد فوت مکعب گاز به ١٢ هزار مگاوات برق برای درازمدت (حدود ٢٥ تا ٣٠ سال) در شرکت فلات قاره با توجه به موقعیت استثنایی منطقه قشم وجود دارد.

محمود زیرکچیان زاده با اشاره به برنامه ریزی برای تبدیل منطقه قشم به قطب انرژی کشور تصریح کرد: با پیگیری مدیریت برنامه ریزی وزارت نفت طرح تبدیل منطقه قشم به قطب انرژی کشور تهیه شد و هم اکنون این طرح در سطح وزارت نفت و شرکت ملی نفت مطرح و در حال نهایی شدن است که پس از این مرحله مصوبه های آن در سطح بین المللی باید دریافت شود.

وی با اشاره به واگذاری طرح توسعه فاز نخست میدان فروز B برای تولید روزانه یک میلیارد فوت مکعب گاز به شرکت مپنا، به عنوان پیمانکار گفت: با تولید این میزان گاز و اجرای سیستم (GTW) امکان تولید برق تا شش هزار مگاوات برای مصرف کشور و همچنین صادرات به کشورهای همجوار وجود دارد.

زیرکچیان زاده گفت: تولید برق از گاز در منطقه قشم یکی از برنامه های مهم شرکت فلات قاره است و در صورت افزایش نیاز کشور به تولید گاز از برق و صادرات برق تولیدی، آمادگی داریم روزانه دو میلیارد فوت مکعب گاز را برای تبدیل به ١٢ هزار مگاوات برق برای تامین نیاز کشور در درازمدت (حدود ٢٥ تا ٣٠ سال) اختصاص دهیم.  

مدیرعامل شرکت فلات قاره ایران تصریح کرد: پتانسیل تولید این میزان گاز برای تولید برق در درازمدت به نمایندگی از شرکت ملی نفت ایران به شرکت فلات قاره واگذار شده است و این ظرفیت نیز در اختیار وزارت نیرو قرار دارد که از آن برای تامین برق مورد نیاز کشور و یا صادرات برق تولیدی به کشورهای همسایه از جمله امارات و عمان استفاده کند که این مهم علاوه بر ایجاد ارزش افزوده اقتصادی بالا و اشتغال زایی سبب تقویت تعاملات در سطح بین المللی و توسعه روابط منطقه ای و سیاسی ایران می شود.

وی موقعیت جغرافیایی منطقه قشم برای تبدیل گاز به برق و صادرات به کشورهای همجوار را استثنایی اعلام و تصریح کرد: منطقه قشم از یک طرف به کشور عمان، دبی نزدیک و پاکستان و هند نزدیک است و به مناطق بندرعباس و سیستان و بلوچستان نیز متصل است.

به گفته زیرکچیان زاده، هم اکنون شرکت مپنا برای صادرات برق تولیدی از گاز میدان فروز B به کشورهای همجوار در حال مذاکره است.

مدیرعامل شرکت نفت فلات قاره با اشاره به تجربه موفقیت آمیز این شرکت از حدود ٦٠ سال تا کنون برای توسعه میدان های نفت و گاز در جزایر خارگ، بهرگان و سیری گفت: تا کنون در این مناطق طرح جامع و یکپارچه ای با چشم انداز کلان برای توسعه صنایع نفت و گاز تعریف نشده است و توسعه میدان های این مناطق به صورت جداگانه انجام می شد.

زیرکچیان زاده با بیان این که طرح توسعه جامع منطقه قشم تعریف و مدیریت آن نیز مشخص شده است، تصریح کرد: مطالعات این طرح در دست انجام است و برای جلوگیری از ایجاد مشکلات گذشته، توسعه صنایع نفتی فعال در منطقه قشم به صورت یکپارچه انجام می شود که این مهم سبب صرفه جویی در زمان، هزینه و سرمایه گذاری شده است.

وی گفت: تولید نفت از میدان گورزین در منطقه قشم در حال انجام است و طرح یکپارچه ای برای توسعه میدان های خشکی نفت و گاز در منطقه قشم از جمله میدان های سلخ، دوست کوه، هالول باید پایه ریزی شود، ضمن آنکه زیرساخت های مورد نیاز برای اجرا و توسعه طرح های دیگر در جزیره قشم از جمله میدان های نفت و گاز توسن، توسن شمال غربی، تفتان، هرمزها، گورزین و فروز A و B ایجاد شده است.

زیرکچیان زاده گفت: با هدف اجرای طرح توسعه یکپارچه صنایع نفتی در منطقه قشم، ١٣٥٠ هکتار زمین بر اساس مصوبه هیت مدیره در منطقه شیب درزا قشم اختصاص یافت.

مدیرعامل شرکت فلات قاره ایران با بیان این که طرح های مختلف پالایشی، پتروشیمی، ذخیره سازی و صادرات نفت و بانکرینگ در حال انجام است، گفت: با توجه به جلسه ها و نشست های مشترکی که با سازمان منطقه آزاد قشم و شرکت های خصوصی فعال در منطقه داشتیم مدیریت توسعه صنایع نفتی در منطقه قشم با توجه به فعالیت هایی که شرکت فلات قاره برای توسعه صنعت نفت در دریا و فراهم کردن زیرساخت های توسعه در منطقه قشم انجام داده است، امیدواریم در اختیار این شرکت قرار بگیرد.