به گزارش نفت دیلی، بیژن زنگنه پس از هشت سال، دوباره به عسلویه، پایتخت گاز ایران می رود، از این رو هم اکنون مسئولان و کارکنان منطقه عسلویه در تب و تاب استقبالی گرم از او هستند.
مدیران، مهندسان، کارکنان و کارگران فازهای مختلف پارس جنوبی در عسلویه معتقدند با ورود مهندس زنگنه به عسلویه، بسیاری از مشکلات و گره های کور پارس جنوبی حل خواهد شد و صنعت نفت و به ویژه پایتخت گاز ایران به روزهای طلایی خود باز خواهد گشت.
اکنون ماههاست که متخصصان و مهندسان ایرانی تمرکز خود را بر روی راه اندازی هر چه سریع تر فازهای ١٥ و ١٦ و فاز ١٢ میدان مشترک پارس جنوبی قرار داده اند.
این فازها حاکی از آن است که هم اکنون هزاران کارگر و مهندس ایرانی برای پیش راه اندازی و استارت آپ و بهره برداری از این فازها با انگیزه ای مضاعف مشغول فعالیت هستند، کارگران از اوایل صبح تا ساعت ١٢ ظهر در دمای بالای ٣٨ درجه و رطوبت ٨٠ درصد به شدت مشغول کارند و بعد از استراحتی کوتاه تا پاسی از شب نیز به کار خود ادامه می دهند.
کارشناسان و کارگران پروژه های پارس جنوبی معتقدند با وجود تمام سختی ها و گرمای طاقت فرسا که حتی سایه آن نیز قابل تحمل نیست با اشتیاق و ذوق باید کار کرد تا بیش از این اجازه به یغما رفتن منابع گازی کشور از سوی شریک قطری ندهیم.
به گفته مسئولان عملیات پیش راه اندازی فازهای ١٥ و ١٦ پارس جنوبی، هم اکنون مشکلات این فازها در حال رفع شدن هستند و از اوایل شهریور ماه گاز ترش فازهای ٦ و ٧ و ٨ پارس جنوبی بعد از شیرین سازی در این فازها به خطوط سراسری تزریق می شود.
بیژن زنگنه قرار است فردا (پنجشنبه ٣١ مرداد) از پیشرفت فیزیکی فاز ١٢ پارس جنوبی نیز بازدید داشته باشد.
در این فاز نیز که با انقلابی بزرگ در کار به پیشرفت ٩٦ درصدی رسیده است، شاهد تحرک و شور و شوق وصف ناپذیری برای اتمام کار هستیم.
در گپ و گفتی کوتاه که با برخی از پیمانکاران فازهای پارس جنوبی داشتیم، آنها معتقدند که ورود مهندس زنگنه به عرصه مدیریت صنعت نفت، آینده درخشان تری را برای این صنعت ترسیم خواهد کرد چون وی با توجه به تجربه ٨ ساله وزارت خود بر نفت، می تواند مطالعه و بررسی سریع و جامعی از فازهای پارس جنوبی به دست آورده و مشکلات و گره های پارس جنوبی را به سرعت باز کند.
شهرت و آوازه روستای عسلویه که تا ٢٠ سال پیش آرام و بی صدا در حاشیه پارسی ترین آبراه جهان پای در آب میشست و کسی از آن حضورش خبری نداشت، امروز جهانی است. با آغاز وزارت بیژن زنگنه در نفت یعنی از سال ١٣٧٦ توسعه فازهای پارس جنوبی عملیاتی و نخستین گاز تولیدی از این میدان در ٢٦ بهمن ١٣٨١ و با افتتاح فازهای ٢ و ٣ پارس جنوبی از دل خلیج فارس بیرون آمد.
مساحت میدان گازی پارس جنوبی ۹۷۰۰ کیلومتر مربع است که ۳۷۰۰ کیلومتر مربع آن در آبهای سرزمینی ایران و ۶۰۰۰ کیلومتر مربع آن در آبهای سرزمینی قطر قرار دارد. حجم گاز قابل برداشت میدان به همراه میعانات گازی، معادل ۲۳۰ میلیارد بشکه نفت خام است.
ذخیره بخش ایرانی میدان ۱۴ تریلیون مترمکعب گاز درجا و ۱۰ تریلیون مترمکعب گاز قابل برداشت و ۱۷ میلیارد بشکه میعانات گازی (۹ میلیارد بشکه قابل برداشت) است که ۵۰ درصد ذخایر گازی ایران و ۸ درصد از ذخایر گازی جهان است.
ذخیره بخش قطری میدان ۳۷ تریلیون مترمکعب گاز درجا و ۲۶ تریلیون مترمکعب گاز قابل برداشت و ۳۰ میلیارد بشکه میعانات گازی (۱۰ میلیارد بشکه قابل برداشت) است که معادل ۹۹٫۹ درصد ذخایر گازی قطر است.