به گزارش نفت ديلي ، سرپرست پژوهشکده مطالعات راهبردي موسسه مطالعات بين المللي انرژي از راه اندازي مراکز پايش تکنولوژيک در سطح صنعت نفت از سال آينده خبرداد و گفت: به زودي قطب بندي 150 دانشگاه و مرکز علمي کشور به پايان مي رسد.
دکتر هادي نيل فروشان با بيان اين که مطابق با ساختار جديد نظام نامه پژوهشي، موسسه مطالعات بين المللي انرژي مديريت و راهبردي طرح هاي جديد پژوهشي صنعت نفت را به عهده گرفته است، گفت: بر اين اساس، مديريت تکنولوژي به عنوان يک دانش گسترده در دستور کار وزارت نفت قرار گرفته است.
وي با اعلام اين که هم اکنون در پژوهشکده مطالعات راهبردي موسسه مطالعات بين المللي انرژي سه زيرگروه اصلي شامل سياست گذاري و اقتصاد فناوري، مديريت نوآوري، تحقيق و توسعه و آينده نگري و هوشمندي فناوري وجود دارد، تصريح کرد: در شرايط کنوني فعاليت هاي اين مجموعه در قالب مطالعات راهبردي و اجراي طرح هاي پژوهشي انجام شده است.
سرپرست پژوهشکده مطالعات راهبردي موسسه مطالعات بين المللي انرژي با تاکيد بر اين که هم اکنون تدوين بسته هاي مطالعاتي به منظور شتاب دهي به فرآيند تصميم گيري در توسعه دانش و فناوري در حال انجام است، اظهار داشت: به منظور بررسي وضعيت تکنولوژيک در سطح صنعت نفت کشورهاي رقيب، از سال آينده مراکز تخصصي پايش فناوري در سطح صنعت نفت راه اندازي مي شود.
اين مقام مسئول با تاکيد بر اين که از سال آينده در پنج حوزه فناوري صنايع نفت و گاز مراکز تخصصي پايش فناوري راه اندازي خواهد شد، گفت: با توجه به مصوبه مجلس شوراي اسلامي مبني بر افزايش سالانه يک درصدي ضريب بازيافت مخازن نفتي اين موضوع در اولويت قرار گرفته است.
نيل فروشان يکي ديگر از برنامه هاي محوري براي شناسايي فناوري هاي جديد در صنعت نفت را مربوط به کاهش توليد گازهاي گلخانه اي و جمع آوري گازهاي همراه نفت اعلام کرد و گفت: شناسايي اقتصادي ترين طرح هاي جمع آوري گازهاي همراه و کاهش توليد گازهاي گلخانه اي، ضروري به نظر مي رسد.
سرپرست پژوهشکده مطالعات راهبردي موسسه مطالعات بين المللي انرژي همچنين از برگزاري پانزدهمين کنفرانس بين المللي با محوريت فناوري و نوآوري در صنعت نفت خبر داد و گفت: هم اکنون دبيرخانه اين همايش بين المللي در موسسه مطالعات بين المللي انرژي تشکيل شده است.
وي در ادامه يکي از برنامه هاي در دست اجراي اين مجموعه را قطب بندي مراکز علمي و خوشه بندي مراکز دانشگاهي خواند و گفت: پيش بيني مي شود تا سال آينده 150 تا 160 دانشگاه و موسسه آموزش عالي در سطح بندي قطب بندي شوند.
نيل فروشان از طرح قطب بندي مراکز علمي به عنوان يک آمايش پژوهشي در سطح کشور ياد کرد و ادامه داد: با اجراي اين طرح ها زمينه براي تدوين نقشه راه فناوري در صنعت نفت و گاز فراهم مي شود.
اين مقام مسئول با بيان اين که مطابق با برنامه زمان بندي اين نقشه راه فناوري در برنامه پنجم توسعه تدوين خواهد شد، گفت: اين نقشه راه با مشارکت چهار شرکت مادر تخصصي وزارت نفت تدوين مي شود.
سرپرست پژوهشکده مطالعات راهبردي موسسه مطالعات بين المللي انرژي همچنين از راه اندازي سمينارهاي الکترونيک و مجازي آموزشي در سطح صنعت نفت خبر داد و افزود: با راه اندازي اين سامانه الکترونيک، امکان استفاده از ظرفيت هاي علمي دانشمندان ايراني در خارج از کشور فراهم مي شود.