پايگاه اطلاع رسانی صنعت نفت و صنايع وابسته

[نسخه مخصوص چاپ ]

NAFTDAILY.COM


ظرفیت تولید بنزین کشور تا پایان سال بیش از ٦ میلیون لیتر افزایش می یابد
تاريخ خبر: سه شنبه، 26 شهريور 1392 ساعت: 15:37

به گزارش نفت دیلی، وزیر نفت با اشاره به واردات مقدار اندکی از بنزین مصرفی کشور تاکید کرد: واردات بنزین موقتی است و تا پایان امسال با افزایش شش تا هفت میلیون لیتری تولید بنزین کشور نیازی به واردات نخواهد بود.

بیژن زنگنه با بیان این که تا وقتی که مصرف سی.ان.جی در کشور توسعه یابد و طرح های پالایشگاهی همچون ستاره خلیج فارس به بهره برداری برسد، نیاز داریم روزانه چند میلیون لیتر بنزین واردات کنیم، گفت: هم اکنون چون میزان مصرف بنزین نسبت به تولید آن اختلاف چند میلیون لیتری دارد ما اقدام به واردات کرده ایم.

وزیر نفت در مورد استمرار تولید بنزین در واحدهای پتروشیمی نیز اظهار داشت: هم اکنون بنزین تولیدی در واحدهای پتروشیمی مصرف می شود، اما هر زمانی که بتوانیم افزایش تولید در پالایشگاه ها داشته باشیم، تولید بنزین در پتروشیمی ها قطع و این خوراک در واحدهای دیگر پتروشیمی ها استفاده و صادر می شود.

به دنبال افزایش تحریم های بین المللی در ۶ مجتمع پتروشیمیایی شازند اراک، جم، برزویه (نوری)، امیر کبیر، واحد آروماتیک بندر امام و بوعلی سینا با ظرفیت تولید روزانه ۱۵ تا ۱۷ میلیون لیتر بنزین و ۹ میلیون لیتر گازوئیل آغاز شد.

بر اساس برنامه ریزی های صورت گرفته ایران با هدف تامین نیازهای داخلی و نگاه صادراتی فرآورده های نفتی، از سال ١٣٨٢ ساخت هفت پالایشگاه جدید برای تولید روزانه ١٠٨ میلیون لیتر بنزین، ٨٣ میلیون لیتر نفت گاز، ٢٥ میلیون لیتر نفت کوره و ١٧ میلیون لیتر گاز مایع( ال پی جی) و ١٤ میلیون نفت سفید تدوین، طراحی و اجرایی شد.

با روی کار آمدن دولت تدبیر و امید و نگاه اقتصادی دولت یازدهم برای افزایش بهره وری در عرصه های مختلف به ویژه صنعت نفت که موتور محرک اقتصاد کشور به شمار می آید، استفاده حداکثری از زمان برای شتاب بخشی به طرح های کارآمد و سود آوری همچون پالایشگاه ستاره خلیج فارس در دستور کار قرار گرفته است.

پالایشگاه ستاره خلیج فارس یکی از پالایشگاه هایی است که ساخت آن در سه ردیف ١٢٠ هزار بشکه ای و در مجموع با ظرفیت ٣٦٠ هزار بشکه و با اعتبار اولیه ١,٦ میلیارد دلار از سال ١٣٨٢ در دستور کار قرار گرفت. این پالایشگاه به لحاظ مساحت و ظرفیت تولید فرآورده، ویژگی های خاصی دارد؛ به گونه ای که بهره برداری کامل آن می تواند ظرفیت تولید بنزین کشور را به نحوی چشمگیر (حدود ٣٥ میلیون لیتر) افزایش داده و علاوه بر تامین مصارف داخلی ایران را به یکی از صادرکنندگان عمده بنزین تبدیل کند.

به طور حتم، پویایی بیش از پیش این طرح و طرح های مشابه که امیدی در سایه تدیبر خواهند آفرید، علاوه بر پاسخگویی به نیازهای داخلی در خصوص تامین فرآورده به ویژه بنزین، ایران را به صادر کننده عمده این محصول استراتژیک تبدیل خواهد کرد.