به گزارش نفت دیلی، مجری طرح توسعه میدان یاران جنوبی از تغییر برنامه توسعه میدان یاران جنوبی با هدف افزایش تولید نفت این میدان مشترک به روزانه ٥٠ تا ٦٠ هزار بشکه خبر داد.
همایون کاظمینی از حفاری ٢٧ حلقه چاه تولیدی، یک حلقه چاه تعمیری، یک حلقه چاه ارزیابی،یک حلقه چاه تحدیدی در این میدان خبر داد و افزود: بر اساس برنامه اولیه قرار بود ٢٢ حلقه چاه با هدف تولید روزانه ٣٥ هزار بشکه نفت در این میدان حفاری شود که به دلیل وجود پتانسیل های لازم در برنامه جدید ،شمار چاه های این میدان به ٣٠ حلقه و میزان نفت تولیدی نیز به روزانه ٥٠ هزار تا ٦٠ هزار بشکه افزایش یافته است.
وی با بیان این که پیشرفت طرح توسعه میدان یاران جنوبی از برنامه جلوتر است، اظهار داشت: پیشرفت عملیات حفاری چاه های این میدان ٢ درصد از برنامه اولیه جلوتر است همچنین در سایر فعالیت های زیر بنایی توسعه ای نیز حدود ٧٥ درصد از برنامه اولیه جلوتر هستیم.
مجری طرح میدان یاران جنوبی تصریح کرد: پس از انجام عملیات حفاری، چاه وارد مدار تولید می شود؛ ضمن آنکه تمهیدات و اقدام های لازم برای انتقال و فرآورش نفت تولیدی نیز انجام شده است.
وی در تشریح روند اجرای طرح توسعه میدان نفتی یاران جنوبی گفت: اقدام های زیربنایی توسعه این میدان از جمله، پاکسازی میدان، سلر و محوطه سازی چاه ها، جاده دسترسی و احداث سیل بند به صورت ترک تشریفات از سوی پیمانکار فرعی در این میدان انجام شد و روند اجرای این پروژه هم اکنون از برنامه اولیه جلوتر است.
کاظمینی اظهار کرد: عملیات حفاری چاه های میدان یاران جنوبی چند ماه پیش از برنامه اولیه از سوی شرکت ملی حفاری ایران کلید خورد و با پیشرفت قابل توجهی در دست اجرا است.
مجری طرح میدان یاران جنوبی تصریح کرد: با توجه به ضرورت توسعه هر چه سریعتر میدان، هم اکنون سه دستگاه دکل حفاری در میدان یاران جنوبی مستقر است و به زودی شاهد توسعه فعالیت های حفاری در این میدان خواهیم بود.
انتقال گاز تولیدی میدان یاران به ان جی ال ٣٢٠٠
مجری طرح میدان یاران جنوبی با بیان این که اقدام های لازم برای انتقال نفت تولیدی از این میدان انجام شده است، افزود: نفت تولیدی این میدان نفتی به تاسیسات فرآورش غرب کارون و گازهای تولیدی همراه نفت نیز به ان جی ال ٣٢٠٠ منتقل می شود، ضمن آنکه مطالعات پایه برای انتقال نفت از طریق خط لوله در دست انجام است و به زودی عملیات اجرایی آن آغاز می شود.
وی با بیان این که استراتژی اصلی در توسعه میدان یاران جنوبی استفاده حداکثری از منابع داخلی و توان پیمانکاران و مشاوران ایرانی است، گفت: شرکت مهندسی و توسعه نفت به عنوان کارفرما، شرکت ملی حفاری ایران، شرکت مارون بنا و قرارگاه پاکسازی سپاه نیز در این پروژه به عنوان پیمانکار اصلی حضور دارند.
کاظمینی بی اثر بودن تحریم ها در توسعه میدان یاران جنوبی، استفاده حداکثری از کالاهای ایرانی ساخت داخل را از دلایل موفقیت این طرح توسعه اعلام و تصریح کرد: هم اکنون از برنامه زمان بندی چند ماه جلوتر هستیم و بر اساس نقشه راه این پروژه به زودی به بهره برداری می رسد.
بر پایه این گزارش، میدان نفتی یاران جنوبی در استان خوزستان و درفاصله تقریبی ١٣٠ کیلومتری از غرب شهر اهواز، در راستای مرز ایران و عراق واقع شده است. این میدان در جنوب غربی آزادگان جنوبی و جنوب میدان یاران شمالی قرار دارد. با توجه به موقعیت استراتژیک میدان و قرار گرفتن آن در مرز مشترک جنوب غربی کشور، توسعه این میادین نفتی به شرکت مهندسی و توسعه نفت (متن) واگذار شد.