به گزارش نفت ديلي ، طرح الحاق سايت 5 به منطقه ويژه اقتصادي پتروشيمي روز گذشته در مراسمي با حضور رئيس کل گمرک ايران، فرماندار شهرستان بندرماهشهر و مديرعامل سازمان منطقه ويژه اقتصادي پتروشيمي و مدير کل گمرک بندرامام خميني(ره) به طور رسمي اجرايي شد.
رئيس کل گمرک ايران در مراسم افتتاح مبادي جديد گمرکي منطقه ويژه اقتصادي پتروشيمي درباره تاخير در الحاق 900 هکتار منطقه ويژه اقتصادي پتروشيمي گفت: الحاقات در مناطق شامل الزام هايي است که نخستين شرط آن حصارکشي و امکان ورود و خروج با نظارت گمرک است که خوشبختانه امروز اين انحصار صورت گرفته و الحاق سايت پنج به اين منطقه عملي شد.
عباس معمار نژاد يکي از دلايل افزايش مناطق ويژه در کشور را تسهيل قوانين گمرکي در سطح کشور خواند و افزود: شرکتهاي زير پوشش طرح الحاق ميتوانند گامهاي موثري را در اقتصاد کشور بردارند.
پس از مصوبه مورخ 15 اسفند 1385 هيئت وزيران مبني بر الحاق سايت 5 به منطقه ويژه اقتصادي پتروشيمي، سازمان منطقه ويژه نسبت به حصارکشي و آمادهسازي اين سايت براي الحاق به سايتهاي چهارگانه اين منطقه اقدام کرده بود که با افتتاح رسمي آن از سوي رئيس کل گمرک ايران اين مصوبه اجرايي شد.
با الحاق سايت 5 به اين منطقه، شرکتهاي پتروشيمي بندرامام خميني (ره)، پتروشيمي رازي، پتروشيمي فارابي، شرکت پايانهها و مخازن پتروشيمي، پايانه اکسير شيمي، شرکت کالاي پتروشيمي و ساير شرکتهاي اين سايت، در محدوده اين منطقه قرار گرفته و از مزاياي قانوني آن بهرهمند ميشوند.
معمارنژاد از تصميم دولت براي افزايش صادرات فرآوردههاي نفتي و کالاهاي فرآوري شده خبر داد و تاکيد کرد: افزايش توليد فرآوردههاي نفتي در کشور، همچنين منابع حاصل از اجراي قانون هدفمندسازي يارانهها، ظرفيتهاي خوبي را براي صادرات اينگونه محصولات بهوجود آورده است.
وي اظهارداشت: از آنجا که فرآوردههاي نفتي داراي ارزش افزوده بيشتري است، مقرر شد شوراي عالي صادرات مباحث مربوط به صادرات اينگونه کالاها را نيز مورد بررسي قرار دهد.
رئيس کل گمرک ايران با اشاره به سياست دولت در حمايت از صادرات غيرنفتي گفت: يکي از مهم ترين موارد در بسته سياستي حمايت از صادرات و برنامههاي اعمال شده در اين زمينه، شتاب بخشي و آسان سازي در پرداخت جوايز صادراتي و حرکت به سمت صادرات کالاهاي با ارزش افزوده بيشتر است.
معاون وزير اقتصاد يادآور شد: صادرکنندگان بايد از خام فروشي کالاهايي نظير سنگآهن و محصولات کشاورزي و باغي خودداري و توليدات داخلي را به صورت فرآوري شده صادر کنند.
وي تأکيد کرد: صادرات کالاهاي فرآوري شده و داراي ارزش افزوده بيشتر، موجب رونق فعاليتهاي توليدي، رشد اشتغال و توسعه اقتصاد ملي خواهد شد و به همين دليل بخشهاي دولتي و غيردولتي بايد همه تلاش خود را براي توليد و صادرات اينگونه کالاها به کار بندند.