پايگاه اطلاع رسانی صنعت نفت و صنايع وابسته

[نسخه مخصوص چاپ ]

NAFTDAILY.COM


نفت و گاز شیل قراردادهای بلند مدت نفت متعارف را با چالش رو به رو می سازد
تاريخ خبر: چهارشنبه، 17 مهر 1392 ساعت: 15:34

به گزارش نفت دیلی، وزیر نفت کویت هشدار داد افزایش تولید نفت خام از ذخایر شیل اویل می تواند قراردادهای بلند مدن نفت خام ذخایر متعارف را به چالش بیندازد.

مصطفی الشمالی، وزیر نفت کویت اعلام کرد: افزایش تولید نفت وگاز از ذخایر شیل تاکنون بر قراردادهای کوتاه مدت و میان مدت و صادرات نفت کشورهای حاشیه خلیج فارس به آمریکا تاثیر نداشته است.

الشمالی با این حال اشاره ای به چالش های پیش روی قراردادهای بلند مدت نفت های متعارف در سایه افزایش تولید نفت و گاز شیل، اشاره ای نکرد.

در پی به کار گیری شیوه های جدید حفاری و برداشت نفت خام در ایالت هایی مانند داکوتای شمالی و تگزاس، تولید نفت خام آمریکا از ذخایر شل اویل با افزایش رو به رو بوده است.

برخی از تحلیلگران بر این باورند که رشد تولید نفت از ذخایر شیل اویل در آمریکای شمالی چشم انداز رشد تقاضای نفت خام برای اعضای سازمان کشورهای صادر کننده نفت (اوپک) را به مخاطره می اندازد.

عبدالله سالم البدری، دبیرکل اوپک هفته گذشته در گفت و گو با روزنامه وال استریت ژورنال اعلام کرده بود تولید شیل اویل در آمریکا متوقف نمی شود و تقاضای جهانی برای نفت خام اوپک در نیمه دوم قرن پیش رو با افزایش رو به رو خواهد شد.

سخنان الشمالی و البدری در حالی مطرح می شود که بعضی از اعضای اوپک در ماه های اخیر واکنش های متفاوتی به تولید نفت خام آمریکا نشان داده اند.

دیزانی آلیسون مادوئوکه، وزیر نفت نیجریه در ماه مه هشدار داده بود که افزایش تولید شیل اویل برای اعضای آفریقایی اوپک که نفت خام سبک و شیرین دارند تهدید جدی به شمار می رود.

اداره اطلاعات انرژی آمریکا پیش تر از افت ٤١ درصدی صادرات نفت این کشور آفریقایی به آمریکا در سال ٢٠١٢ نسبت به سال ٢٠١١ خبر داده بود.

عربستان سعودی ماه گذشته میلادی در واکنش به رشد تولید شیل اویل اعلام کرده بود که در این باره نگرانی وجود ندارد.

الشمالی در بخشی دیگر از سخنان خود بهای کنونی ١١٠ تا ١١٠ دلار برای هر بشکه نفت خام را برای مصرف کنندگان و تولید کنندگان این ماده منصفانه دانسته بود.

وی تصریح کرده بود: کویت هم اکنون روزانه سه میلیون و ٢٠٠ هزار بشکه نفت خام تولید می کند و در نظر دارد ظرفیت تولید نفت خود را تا سال ٢٠٢٠ به روزانه چهار میلیون بشکه برساند.

 کویت بخش عمده درآمدهای خود را از محل فروش نفت خام تامین می کند.