پايگاه اطلاع رسانی صنعت نفت و صنايع وابسته

[نسخه مخصوص چاپ ]

NAFTDAILY.COM


سرنوشت نفت ایران به منطقه غرب کارون گره خورده است
تاريخ خبر: چهارشنبه، 17 مهر 1392 ساعت: 15:37

به گزارش نفت دیلی،  هرمز قلاوند با بیان این که آینده نفتی جمهوری اسلامی ایران با غرب کارون رقم خواهد خورد، گفت: هم اکنون تله های نفتی چینه ای زیادی در این منطقه وجود دارد که بایستی با وقت و هزینه زیاد مورد بررسی و اکتشاف قرار گیرد.

مدیر اکتشاف شرکت ملی نفت ایران در نخستین سمینار ژئو فیزیک اکتشافی نفت که صبح امروز(چهارشنبه؛ ١٧ مهرماه) با حضور دانشجویان و اساتید این رشته برگزار شد، با بیان این که دوران تله های ساختمانی همچون مخازن تاقدیسی در ایران تقریبا به سر آمده است، گفت: تولید نفت از میدان های کنونی در ایران رو افول بوده و کم کم نفت تولید شده به سمت نمکی شدن می رود، این موضوع وظیفه ما را حساستر خواهد کرد.

مدیر اکتشاف شرکت ملی نفت ایران با یادآوری این که پیش از انقلاب برخی چاه های نفتی در ایران روزانه حدود ٥٠ هزار بشکه تولید داشتند، گفت: امروز برای تحقق این مقدار تولید بایستی حداقل ٥٠ چاه حفر شود، از این رو اتخاذ روش های نوین برای استخراج منابع هیدروکربوری جدید در کشور ضروری به نظر می رسد.

قلاوند عمق و پیچیدگی مخازن نفت و گاز و همچنین بالا رفتن ریسک اکتشاف در ایران نسبت به قبل را از مهترین چالش های کنونی شرکت ملی نفت ایران دانست و گفت:  کشف نفت میادین جدید به منظور جایگزینی بخشی از نفت تولیدی، اکتشاف نفت و گاز در افق های عمیق تر میادین در حال توسعه و تولید و کشف گاز در مناطق نفتی به منظور تامین گاز تزریقی میادین از اهداف ما است.

کشف گاز در قدیمی ترین لایه های زمین شناسی ایران

وی با بیان این که مدیریت اکتشاف شرکت ملی نفت ایران بعد از گذشت ١٠٣ سال از عمر صنعت نفت در ایران توانست برای نخستین بار امسال به گاز لایه پالازوئیک زیرین زمین دست یابد، گفت: به همین منظور مطالعه و بررسی مخازن پالازوئیک زیرین و شناسایی افق های جدید، به منظور کشف و استخراج منابع هیدروکربوری جدید در اولویت های برنامه های مدیرت اکتشاف شرکت ملی نفت ایران قرار دارد.

قلاوند دستیابی به گاز لایه پالازوئیک زیرین زمین  را یک دستاورد بزرگ خواند و گفت: : با کشف این لایه برای نخستین بار در کشور امکان دسترسی به منابع هیدروکربوری در لایه‌های عمیق زمین فراهم شد.

مدیر اکتشاف شرکت ملی نفت ایران با اشاره به مطالعات این مدیریت در مورد کشف منابع نامتعارف هیدروکربوری در کشور، گفت: مدیریت اکتشاف در ١٠ سال گذشته طی مطالعاتی موفق به کشف این منابع نفت و گازی در کشور شده است.

قلاوند با تاکید بر اینکه هر چه زودتر باید به تکنولوژی استخراج ذخایر نامتعارف دست یابیم، گفت: به دلیل اهمیت استخراج منابع نامتعارف هیدروکربوری؛ یک ساختار اختصاصی در شرکت ملی نفت و زیر نظر مدیریت اکتشاف برای این امر ایجاد شده است.

ایران بزرگترین کشور دارنده منابع هیدروکربوری در دنیا

مدیر اکتشاف شرکت ملی نفت ایران با اظهار این که هیدرات‌های گازی در آب‌های ایران در مناطق کم عمق قرار گرفته‌اند، تصریح کرد: اکنون پروژه شناسایی هیدرات های گازی با همکاری پژوهشگاه صنعت نفت در حال انجام است و با اتمام این پروژه، حجم ذخایر هیدرات های گازی در کشور مشخص می شود.

 وی حجم ذخایر گازی ایران و روسیه را به ترتیب ٣٣ و ٣٢ هزار میلیارد متر مکعب خواند و گفت: کشورما نه تنها در زمینه گاز بلکه در زمینه مجموعه نفت و گاز نیز هم اکنون در رتبه نخست جهان قرار دارد.