پايگاه اطلاع رسانی صنعت نفت و صنايع وابسته

[نسخه مخصوص چاپ ]

NAFTDAILY.COM


واردات انرژی برای پاکستان حیاتی است
تاريخ خبر: پنجشنبه، 25 مهر 1392 ساعت: 11:01

به گزارش نفت دیلی، بانک توسعه آسیا اعلام کرد تامین امنیت عرضه انرژی از خارج برای اقتصاد پاکستان حیاتی و ضروری است.

بنا بر گزارش بانک توسعه آسیا (ای دی بی)، پاکستان برای رسیدن به نرخ رشد حداقلی ٣,٤ درصدی اقتصاد ظرف دو دهه آینده به تامین امنیت عرضه انرژی از خارج نیاز دارد، ضمن آن که عرضه داخلی گاز این کشور نیز به تدریج رو به کاهش است.

بانک توسعه آسیا در "چشم انداز انرژی خود درباره منطقه آسیا-اقیانوسیه" از مقام های پاکستان خواسته تا تلاش ها تو توجه خود را به بخش انرژی که به رشد اقتصادی این کشور آسیب رسانده و آمار بیکاری را در آن افزایش داده است، دوبرابر و بیشتر کنند.

بانک توسعه آسیا این گزارش خود را در همان روزی که نواز شریف، نخست وزیر پاکستان، استراتژی انرژی خود را یک " فوریت انرژی" توصیف کرد، منتشر ساخت.

نواز شریف دوشنبه (٢٢ مهر) بلافاصله طرح آغاز کار و فعالیت روی ساخت دو نیروگاه برق زغال سوز در شهر قدنی و بندر قاسم را تصویب کرد.

پاکستان با کمبود عرضه داخلی ذغال سنگ، نفت، گاز و کمبود ظرفیت تولید برق-آبی روبه روست و این کمبودها به شدت بر بخش برق این کشور تاثیر گذاشته و به افت شدید تولید برق منجر شده است.

شکاف میان تقاضا و عرضه برق پاکستان ٤٠ درصد است و تا سال ٢٠٣٥ رشد سالانه اقتصادی پاکستان بسیار کند و ٣,٤ درصد خواهد بود مگر آن که توسعه زیرساخت ها به منظور تسهیل فعالیت اقتصادی این کشور فراهم شود.

این بانک اعلام کرد: پیش بینی می شود تقاضای انرژی پاکستان در دوره مورد بررسی سالانه ٢,٢ درصد رشد یابد، اما در صورتی که این کشور برخی روش های ذخیره انرژی را به کار گیرد، می تواند رشد این رقم را به ١.٨ درصد در سال کاهش دهد؛ گاز طبیعی بیشترین سهم را در صورت بکارگیری روش های ذخیره سازی انرژی خواهد داشت و تا سال ٢٠٣٥ سهم آن به ٤٣.٨ درصد می رسد.

در این گزارش آمده است با تداوم رشد تقاضای انرژی در پاکستان، پاسخگویی به این تقاضاها با منابع داخلی انرژی بسیار سخت و دشوار خواهد بود.؛ این کشور نه تنها با محدودیت عرضه داخلی بلکه با مشکل قدیمی و فرسوده بودن زیرساخت های عرضه انرژی رو به روست.

بانک توسعه آسیا اعلام کرد: تضمین منابع عرضه گاز، نفت، آب و زغال سنگ برای رشد اقتصادی پاکستان ضروری و حیاتی است.

این بانک پیش بینی می کند که تولید داخلی گاز طبیعی پاکستان از ٣٨,٤ میلیارد مترمکعب کنونی به ١٣ میلیارد مترمکعب در سال ٢٠٣٥ کاهش یابد و این کشور باید واردات گاز را پیش از سال ٢٠١٥ آغاز کند.

پاکستان هم اکنون در حال کار و فعالیت روی پروژه ساخت خط لوله گازی ایران-پاکستان است، اما تحریم های آمریکا علیه ایران و ناتوانی مقام های پاکستان در تامین اعتبار ساخت بخش پاکستانی این خط لوله، اجرای این پروژه را با تاخیر رو به رو کرده است.

شاهد خاقان عباسی، وزیر نفت و منابع طبیعی پاکستان به تازگی اعلام کرده است که کشورش از تهران خواسته است تا اعتبار لازم برای ساخت بخش پاکستانی خط لوله واردات گاز از ایران را تامین کند.

زیرساخت‌های قدیمی و سوء مدیریت در بخش انرژی پاکستان سبب شده است تا بیشتر بخش های این کشور منابع قابل اطمینان برق نداشته باشند.

وجود شکاف میان عرضه و تقاضای گاز در پاکستان به کمبود این سوخت پاک و گسترش اعتراض ها در این کشور منجر شده و دولت پاکستان به منظور حل این معضل، راهکارهای لازم را در دستور کار قرار داده که از جمله آنها احداث خط لوله گازی آی پی است.

دولت پاکستان بی اعتنا به تحریم های آمریکا علیه ایران، ٢١ اسفند ماه ١٣٩١ ساخت بخش پاکستانی خط لوله ایران-پاکستان را آغاز کرده است که با آغاز صادرات گاز ایران به پاکستان در سال ٢٠١٤ میلادی، این کشور پس از ترکیه، دومین دریافت کننده گاز طبیعی از ایران خواهد بود.