پايگاه اطلاع رسانی صنعت نفت و صنايع وابسته

[نسخه مخصوص چاپ ]

NAFTDAILY.COM


اجرای پروژه ساخت خط لوله گازی ایران-پاکستان به تعویق نیفتاده است
تاريخ خبر: شنبه، 27 مهر 1392 ساعت: 15:39

به گزارش نفت دیلی، یک مقام ارشد وزارت نفت پاکستان اعلام کرد پروژه ساخت خط لوله واردات گاز از ایران به تعویق نیفتاده است.

جام کمال خان، یک مقام ارشد وزارت نفت پاکستان، گفت: ارزیابی های درباره مگا پروژه ساخت خط لوله گازی ایران-پاکستان تکمیل شده است.

به دنبال کنارگیری یک شرکت چینی از مشارکت در پروژه ساخت بخش پاکستانی خط لوله  آی پی، پاکستان هم اکنون به منظور تامین اعتبار لازم برای ساخت این خط لوله به مشارکت شرکت گازپروم روسیه چشم دوخته است.

یک مقام پاکستانی گفت: روسیه شاید بهترین گزینه برای تامین اعتبار و ساخت بخش پاکستانی خط لوله واردات گاز از ایران باشد.

وی افزود: اسلام آباد علاقه مند است تا پیشنهاد شرکت گازپروم را برای ساخت بخش پاکستانی این خط لوله که حدود ١,٥ میلیارد دلار ارزش دارد، قبول کند.

شرکت گازپروم خواهان مشارکت شرکت های زیر مجموعه خود در این پروژه است.

با آن که اسلام آباد از دولت ایران خواسته است که کل هزینه ساخت بخش پاکستانی خط لوله واردات گاز از ایران را تامین کند، اما مقام های دولت پاکستان بر این باور هستند که انجام چنین کاری برای تهران سخت و دشوار خواهد بود.

این مقام آگاه با اشاره به این که اسلام آباد و تهران مشغول فرآیند انتقال قدرت به دولت جدید بوده اند و به دلیل این موضوع پیشرفت این پروژه کند شده بود، گفت: موضوع مشارکت شرکت گازپروم در پروژه ساخت خط لوله گازی ایران-پاکستان درنشست کارگروه مشترک پاکستان-روسیه در ماه آینده (نوامبر) بررسی خواهد شد.

زیرساخت‌های قدیمی و سوء مدیریت در بخش انرژی پاکستان سبب شده است تا بیشتر بخش های این کشور منابع قابل اطمینان برق نداشته باشند.

وجود شکاف میان عرضه و تقاضای گاز در پاکستان به کمبود این سوخت پاک و گسترش اعتراض ها در این کشور منجر شده و دولت پاکستان به منظور حل این معضل، راهکارهای لازم را در دستور کار قرار داده که از جمله آنها احداث خط لوله گازی آی پی است.

دولت پاکستان بی اعتنا به تحریم های آمریکا علیه ایران، ٢١ اسفند ماه ١٣٩١ ساخت بخش پاکستانی خط لوله ایران-پاکستان را آغاز کرده است که با آغاز صادرات گاز ایران به پاکستان در سال ٢٠١٤ میلادی، این کشور پس از ترکیه، دومین دریافت کننده گاز طبیعی از ایران خواهد بود.