به گزارش نفت دیلی، مدیر پژوهش و فناوری شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی ایران با تاکید بر ضرورت ساخت کاتالیست"اچ دی اس (سولفور زدایی عمیق هیدروژنی) از تولید این نوع کاتالیست در کشور در مقیاس ٥٠٠ کیلوگرم به وسیله جهاد دانشگاهی در آینده نزدیک خبر داد.
عزت اله جودکی با بیان که کاتالیست اچ دی اس یکی از پر مصرف ترین انواع کاتالیست ها در پالایشگاه های کشور است، افزود: هم اکنون سالانه بیش از ٦ هزار تن اچ دی اس در کشور مصرف می شود که با بهره برداری از پالایشگاه های ستاره خلیج فارس، فاز دوم پالایشگاه آبادان و افزایش تولید فرآورده های نفتی در پالایشگاه های کنونی، این مقدار ممکن است به ١٠ هزار تن در سال نیز افزایش یابد.
وی با بیان این که کاتالیست،کالایی وارداتی، گران قیمت و ضروری برای جداسازی گوگرد از نفت خام و فرآورده های نفتی در پالایشگاه های کشور است، اظهار کرد: برای ساخت کاتالیست اچ دی اس، طرحی تدوین شده که بر اساس آن جهاد دانشگاهی در قالب قرارداد،این نوع کاتالیست را در مقیاس ٥٠٠ کیلوگرم در روز تولید خواهد کرد.
جودکی گفت: برای اجرای طرح تولید کاتالیست اچ دی اس ،٢٤ ماه (پس از نافذ شدن قرار داد) زمان و ٤٠ میلیارد ریال اعتبار پیش بینی شده است، به گونه ای که با به ثمر رسیدن آن از خروج میلیون ها دلار ارز از کشور نیز جلوگیری خواهد شد.
وی با تاکید بر این که ٨٥ درصد کاتالیست ها مربوط به پایه آن و ١٥ درصد بقیه به تلقیح آن است، اظهار داشت: برخی شرکت ها اظهار می دارند سازنده کاتالیست هستند در حالی که قابلیت آنها فقط در تلقیح آن است.
مدیر پژوهش و فناوری شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی ایران تصریح کرد: جهاد دانشگاهی به عنوان قطب علمی و قطب توسعه دهنده طرح، از هر دو قابلیت (ساخت پایه کاتالیست و تلقیح آن) برای تولید کاتالیست اچ دی اس برخوردار است.
جودکی با بیان این که ظرفیت های علمی قابل توجهی برای ساخت این نوع کاتالیست در کشور وجود دارد، تاکید کرد: این ظرفیت ها نیازمند راهبری برای رسیدن به هدف هستند و در طرح تولید کاتالیست اچ دی اس نیز بومی سازی پایه کاتالیست و لقاح آن،اهدافی هستند که به آنها توجه توجه ویژه شده است.