پايگاه اطلاع رسانی صنعت نفت و صنايع وابسته

[نسخه مخصوص چاپ ]

NAFTDAILY.COM


بازنگری در تخصیص بودجه مدیریت اکتشاف در سال آینده
تاريخ خبر: شنبه، 11 آبان 1392 ساعت: 14:22

به گزارش نفت دیلی،مدیر عامل شرکت ملی نفت ایران از بازنگری در تخصیص بودجه به فعالیت های اکتشافی در سال آینده خبر داد.

رکن الدین جوادی در نشست مشترک با مدیرعامل و روسای مدیریت اکتشاف با اشاره به نقش ارزش آفرین اکتشاف در صنعت نفت، گفت: اکتشاف نقطه قوت صنعت نفت است که نیازمند تمرکز، توجه و حمایت است.

وی اکتشاف را دروازه ورود به توسعه صنعت نفت و گاز کشور خواند و گفت: این بخش از صنعت نفت به دلیل اهمیت و نقش توسعه ای، نیازمند سرمایه گذاری در بخش پروژه ها، نیروهای انسانی و امکانات و تجهیزات است.

جوادی افزود: به دلیل اینکه مجموعه اکتشاف مسیر حرکت سال های آینده صنعت نفت را تبیین می کند در سال آینده به بودجه های اکتشاف نسبت به سایر موارد توجه بیشتری خواهیم داشت.

مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران، مدیریت اکتشاف را یک مجموعه دانش محور مبتنی بر تجربه و تخصص خواند و گفت: اگر سختی های موجود در مناطق عملیاتی و مناطق دور افتاده به منظور انجام فعالیت های اکتشافی فاکتور بگیریم می توان گفت این مجموعه، مجموعه ای مبتنی بر اندیشه، نرم افزار، دیتا و تجربه است.

وی سطح بالای دانش کارکنان و مدیران مدیریت اکتشاف در کنار تجربه و تخصص موجود در این مجموعه را از نقاط قوت این مدیریت برشمرد و گفت: برگزاری دوره های آموزشی و ارتباطات بین المللی در صورتی که هدفمند باشد می تواند به ارتقا این مجموعه کمک کند.

جوادی افزود: ارتباط با کشورهای خارجی به منظور کسب دانش، امری ضروری است اما باید به این نکته توجه کرد که سفرهای خارجی باید هدفمند و برنامه ریزی شده باشد و کارشناسان و مدیران در کنفرانس های مرتبط با رشته های خود شرکت کنند به طوری که پس از بازگشت، دستاورد مطلوب و توشه دانشی نصیب صنعت کنند.

میزان اکتشاف نفت خام درجا در دهه گذشته با ٣٠ سال پیش از آن برابر است

بر پایه این گزارش در این مراسم مدیر اکتشاف شرکت ملی نفت ایران نیز با بیان این که میزان اکتشافات نفت خام در جا در طی یک دهه گذشته برابر با ٣٠ سال پیش از آن بوده است، گفت: اکتشاف میدان نفتی از نوع تله چینه ای برای نخستین بار در کشور، اکتشاف نفت در افق آسماری میدان دهلران، اکتشاف گاز در میدان راوندی و بالاتر از سطح دریا، اکتشاف گاز و نفت سبک (کاندیست) برای نخستین بار در افق پالئوزویک زیرین (تاقدیس خارتنگ در سال ١٣٩٢) از جمله فعالیت های عمده مدیریت اکتشاف در سال ١٣٩١ و ١٣٩٢ بوده است.

قلاوند با استناد به گزارش BP اعلام کرد: ایران با دارا بودن ٣٣,٦ تریلیون متر مکعب گاز و ١٥٧ میلیارد بشکه نفت درجا از نظر مجموع ذخایر، دارنده مقام نخست دنیاست.   

مدیر اکتشاف شرکت ملی نفت ایران افزود: کشور ایران در بین سال های ٢٠٠١ تا ٢٠٠٥ با دارا بودن بیشترین میزان اکتشافات، مقام نخست دنیا را به خود اختصاص داد. 

وی با تاکید بر این که اکتشاف سرمایه گذاری و نه هزینه است، افزود: ضمن اینکه این امر موجب تحکیم جایگاه اقتصادی و سیاسی کشور در جهان، حفظ سهم بازار  در میان کشورهای تولید کننده و تولید زودهنگام از میادین مشترک با استفاده از چاه های اکتشافی می شود.

قلاوند اهداف مدیریت اکتشاف را در اولویت قرار دادن کشف نفت و گاز در میادین مشترک و مرزی، اکتشاف در افق های عمیق تر از پالئوزویک، اکتشاف نفت در مجاورت میادین تولیدی به منظور توسعه زود بازده و حفظ توان تولید و همچنین کم کردن فشار تولید بر مخازن بزرگ و قدیمی (تاقدیس های اقماری) و حرکت به سمت اکتشاف در تله های چینه ای به ویژه در دشت آبادان و اقلیم اروندان اعلام کرد.

وی کشف نفت در ساختارهای مرتبط با گنبدهای نمکی و میادین جدید به منظور جایگزینی بخشی از تولید نفت و همچنین دسترسی به فناوری اکتشافی به روش های غیرمتعارف را از دیگر برنامه های مدیریت اکتشاف شرکت ملی نفت ایران اعلام کرد.

قلاوند افزود: از سیاست های اجرایی مدیریت اکتشاف نیز می توان به تمرکز بر فعالیت های اکتشافی، تقویت توان فناوری اکتشافی از طریق آموزش مستمر و فعالیت های مشترک با شرکت های معتبر نفتی دنیا، اشاره کرد.

وی در مورد پروژه های در دست اجرای ژئوفیزیک گفت: هم اکنون پروژه لرزه نگاری دو بعدی بهار با ٧٦ درصد پیشرفت، پروزه لرزه نگاری دو بعدی فارس ٢ و پردازش سه بعدی بالارود از جمله پروژه های فعال این اداره است.

قلاوند در مورد میزان تحصیلات نیروی انسانی شاغل به کار در این مدیریت، گفت: هم اکنون از مجموع افراد شاغل در مدیریت اکتشاف، ٣١ نفر با مدرک دکترا، ٢٨٨ نفر با مدرک کارشناسی ارشد، ١٨٠ نفر با مدرک کارشناسی و ١٦ نفر با مدرک فوق دپیلم مشغول به کار هستند، ضمن اینکه ٥٨ نفر نیز دارای مدرک دیپلم و ١١ نفر زیردیپلم هستند.

قلاوند در مورد سوابق کاری کارکنان مدیریت اکتشاف نیز گفت: در این مدیریت ١٣٣ نفر سابقه کاری زیر پنج سال، ١٢٦ نفر بین پنج تا ٩ سال، ١٠٧ نفر بین ١٠ تا ١٤ سال، ٥٢ نفر بین ١٥ تا ١٩ سال، ٦٣ نفر بین ٢٠ تا ٢٤ سال ، ٥٦ نفر بین ٢٥ تا ٢٩ سال و ٢٧ نفر بین ٣٠ تا ٣٤ دارند.

مدیر اکتشاف شرکت ملی نفت ایران، همچنین از برگزاری ٤٧ هزار و ٧٠٩ نفر ساعت دوره های آموزشی برای کارکنان شاغل در این مدیریت در شش ماه نخست امسال خبر داد.