پايگاه اطلاع رسانی صنعت نفت و صنايع وابسته

[نسخه مخصوص چاپ ]

NAFTDAILY.COM


کاهش ٣٠ درصدی مازوت پالایشگاه ها با اجرای چند طرح پژوهشی
تاريخ خبر: دوشنبه، 13 آبان 1392 ساعت: 14:35

به گزارش نفت دیلی، مدیر پژوهش و فناوری شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی ایران با بیان این که ٣٠ درصد نفت خام پالایشی کشور را مازوت تشکیل می دهد، از اجرای چند طرح پژوهشی برای کاهش این محصول در پالایشگاه های کشور خبر داد.

عزت اله جودکی گفت: هم اکنون ١,٨ میلیون بشکه نفت خام در کشور پالایش می شود که میزان پسماند آن به دلیل قدیمی بودن پالایشگاه ها بالاست.

وی مازوت را یکی از پسماندهای نفت خام خواند و گفت: این پسماند از جمله آلاینده هایی به شمار می رود که هم گوگرد بالایی دارد و هم فلزات سنگین در آن به وفور یافت می شود؛ بنابراین گوگرد زدایی از آن و استقرار دانش فنی آن از ضرورت های مهمی است که به توجه ویژه ای شده است

مدیر پژوهش و فناوری شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی ایران با بیان این که بخش عمده مصارف نیروگاه ها در فصول سرد سال به وسیله مازوت تامین می شود، گوگرد زدایی از آن را اولویت  مهمی برشمرد و اظهار کرد: این مهم در قالب چند طرح پژوهشی در دست پیگیری است.

جودکی با بیان این که در زمینه سولفور زدایی از بنزین، نفت سفید و گازوییل، گام هایی برداشته شده است، افزود: در بخش گوگرد زدایی از مازوت نیز فعالیت های پژوهشی در دست پیگیری است تا از ورود فلزات سنگین و گوگرد این فرآورده به محیط زیست جلوگیری شود.

مدیر پژوهش و فناوری شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی ایران گفت: برای نیل به این هدف و حذف گوگرد از مازوت، طرحی تعریف و تدوین شده است که می توان به آن نگاهی ملی داشت.

به گفته وی، در زمینه گوگرد زدایی از مازوت با دانشگاه های معتبر ایرانی همکاری نزدیکی وجود دارد و شرکت های دانش بنیان خارجی مثل آلفاکت آلمان نیز در این زمینه پیشنهاد همکاری داده اند.

جودکی گوگرد زدایی به روش سونا رآکتور با همکاری دانشگاه علم و صنعت را نیز از دیگر طرح های پژوهشی در این زمینه برشمرد و گفت: در این روش مولکول های گوگرد به کمک امواج الکترو مغناطیس شکسته و از برش های نفت جدا می شوند.

وی گفت: طرح پژوهشی سونا رآکتور پس از ابلاغ از سوی شورای سیاست گذاری نفت، با اعتبار ٧٠٠ میلیون تومان اجرایی خواهد شد.

مدیر پژوهش و فناوری شرکت ملی پالایش و پخش بهره گیری از روش گوگرد زدایی از برش های سنگین نفت خام را یکی دیگر فناوری های جداسازی گوگرد از برش های نفت خام برشمرد و گفت: در این روش با تشکیل حباب و شکسته شدن آن،فشاری ٢٥٠ بار به صورت نقطه ای در نوک سیال (بالک) موجب  جدا سازی گوگرد از نفت خام می شود.