به گزارش نفت ديلي ، معاون وزير نفت در امور پتروشيمي از اجراي 63 طرح پتروشيمي با سرمايهاي بالغ بر 47 ميليارد دلار خبر داد.
عبدالحسين بيات اظهار داشت: پتروشيمي در كشور از رشد خوبي برخوردار بوده به ويژه در دولت نهم و دهم شاهد ارتقاي كمي و كيفي پتروشيمي هستيم.
وي عمده اقدامات شركت ملي صنايع پتروشيمي درباره صنايع تبديلي را شناسايي پروژههاي اثرگذار، تكنولوژيهاي مورد نياز آنها، محاسبات فني و اقتصادي و كمك در راستاي بازاريابي با رويكرد توسعه بازارهاي صادراتي دانست و افزود: پس از دستور رئيس جمهوري براي تشكيل ستاد توسعه صنايع تبديلي همكاري صنعت پتروشيمي با وزارت صنايع بايد بيش از پيش پررنگتر شود.
معاون وزير نفت همچنين با اشاره به همايش توسعه پايدار كه روز دوشنبه (16 اسفند) در عسلويه برگزار ميشود، خاطرنشان كرد: بخشي از اين همايش به صنايع تبديلي و پاييندستي پتروشيمي اختصاص دارد و اميدواريم در سال آينده بتوانيم همايشي مختص به اين صنايع در عسلويه برگزار كنيم.
بيات در ادامه با اشاره به اينكه ابهامات قيمت خوراك پتروشيمي در دست بررسي است، درباره آخرين وضعيت رسيدگي به ابهامات خوراك مجتمعهاي پتروشيمي تصريح كرد: هماكنون مركز پژوهشهاي مجلس و معاونت برنامهريزي وزارت نفت مسئول رسيدگي به اين ابهامات شدهاند تا پيشنهادهايي را براي رفع آنها در اختيار نمايندگان قرار دهند.
وي ادامه داد: البته درخواست ما از نمايندگان اين است كه پيشنهادها را در قالب يك لايحه دو فوريتي مورد بررسي قرار بدهند تا ابهامات به وجود آمده هر چه زودتر رفع شود و دولت بتواند به وظيفه خود عمل كند.
معاون وزير نفت در امور پتروشيمي با بيان اينكه طي چند ماه اخير مجتمعهاي پتروشيمي توليداتشان را براساس مرداد دريافت كردهاند ولي قيمت خوراك تناسبي با قيمت محصولات نداشته است، اضافه كرد: قرار است مابهالتفاوت قيمت خوراك به پتروشيميها پرداخت شود كه رقم آن حدود 70 ميليارد تومان در ماه برآورد شده است.
بيات از اجراي 63 طرح در صنعت پتروشيمي خبر داد و گفت: در حال حاضر صنعت پتروشيمي 63 طرح پتروشيمي با سرمايهاي بالغبر 47 ميليارد دلار در دست دارد كه 35 ميليارد دلار آن ارزي است.
وي عنوان داشت: بخشي از اين منابع ارزي از طريق صندوق ذخيره ارزي، صندوق توسعه ملي، فاينانسهاي خارجي، اوراق مشاركت ارزي، استفاده از توان ارزي بانكهاي داخلي و جذب مشاركتهاي خارجي تامين ميشود.