پايگاه اطلاع رسانی صنعت نفت و صنايع وابسته

[نسخه مخصوص چاپ ]

NAFTDAILY.COM


فعالیت های اقتصادی در پاکستان با واردات گاز از ایران احیا می شود
تاريخ خبر: شنبه، 2 آذر 1392 ساعت: 15:05

به گزارش نفت دیلی،اتحادیه صنعت و بازرگانان پاکستان واردات گاز از ایران را عاملی برای احیای فعالیت های اقتصادی پاکستان برشمردند.

خمیص سعید بات، سرپرست اتحادیه صنعت و بازرگانان پاکستان (Pakistan Industrial and Traders Association Front ) چهارشنبه گذشته (٢٩ آذر) در بیانیه ای اعلام کرد: پروژه ساخت خط لوله گازی ایران-پاکستان باید به بحران در بخش انرژی پاکستان پایان دهد و به همین منظور اسلام آباد باید با اولویت قراردادن این پروژه، آن را در زودترین زمان ممکن تکمیل کند.

وی افزود: دولت پاکستان در باره پروژه واردات گاز از ایران بی اهمیت است در حالی که این پروژه جز منافع ملی به شمار می رود و به رفع بحران انرژی در پاکستان کمک خواهد کرد.

بحران گاز و برق در پاکستان فعالیت های اقتصادی در این کشور را به تعویق انداخته است.

این مقام پاکستانی اظهار کرد: ملت پاکستان با رای به نواز شریف در انتخابات به وی اعتماد کردند به همین منظور وی باید به هر قیمتی به منافع ملی ارج نهد.

وی افزود: به دلیل بحران گازی، پیشرفت صنایع رو به توقف است و این بخش به دلیل افت تولید، در حال از دست دادن سفارش ها از سوی کشورهای خارجی هستند.

در همین حال، منابع آگاه در وزارت نفت و منابع طبیعی پاکستان اعلام کردند که بهای گاز وارداتی از ایران حدود ١٢ دلار برای هر یک میلیون بی تی یو (٨٧ درصد قیمت های بین المللی نفت خام) است و این رقم کمتر از بهای گاز وارداتی با خط لوله گازی ترکمنستان-افغانستان-پاکستان-هند (تاپی) است اما این قیمت مورد قبول دولت پاکستان نیست و درخواست بازنگری قیمت گاز را از ایران کرده است.

ریچارد اولسان، سفیر آمریکا در پاکستان نیز گفت: شرکت های بزرگ آمریکایی علاقه مندی خود را برای مشارکت در پروژه واردات ال ان جی به پاکستان و فرایند خصوصی سازی شرکت های بخش انرژی پاکستان اعلام کرده اند.

وی همچنین در پاسخ به سوالی درباره مورد بحث قرارگرفتن خط لوله گازی آی پی در دیدار هیئت پاکستانی با مقام های آمریکایی طی چند هفته گذشته گفت: این موضوع به طور کلی مورد بحث قرار گرفت و بحث عرضه انرژی به پاکستان تنها به این خط لوله ختم نشده بود.

وجود شکاف میان عرضه و تقاضای گاز در پاکستان به کمبود این سوخت پاک و گسترش اعتراض ها در این کشور منجر شده و دولت پاکستان به منظور حل این معضل، راهکارهای لازم را در دستور کار قرار داده که از جمله آنها احداث خط لوله گازی آی پی است.

دولت پاکستان بی اعتنا به تحریم های آمریکا علیه ایران، ٢١ اسفند ماه ١٣٩١ ساخت بخش پاکستانی خط لوله ایران-پاکستان را آغاز کرده است که با آغاز صادرات گاز ایران به پاکستان در سال ٢٠١٤ میلادی، این کشور پس از ترکیه، دومین دریافت کننده گاز طبیعی از ایران خواهد بود.