به گزارش نفت دیلی، قرارداد پروژه پژوهشی طراحی و ساخت سیستم پیوسته اختلاط نفت خام با هدف متنوع سازی سبد صادراتی نفت خام کشور و حضور موثرتر در بازارهای بین المللی، بین شرکت پایانه های نفتی ایران و پژوهشگاه صنعت نفت امضا شد.
رئیس پژوهش و توسعه شرکت پایانه های نفتی ایران روز گذشته (١٧ آذرماه) در مراسم امضای این قرارداد در باره اهداف پروژه پژوهشی طراحی و ساخت سیستم پیوسته اختلاط نفت خام گفت: طراحی و ساخت سیستم اختلاط نفت خام با هدف متنوع سازی سبد نفت خام صادراتی کشور انجام شد و این اقدام به افزایش چشمگیر ارزش افزوده منجر می شود.
به گفته وی قرارداد پروژه پژوهشی طراحی و ساخت سیستم پیوسته اختلاط نفت خام، بین شرکت پایانه های نفتی ایران و پژوهشگاه صنعت نفت به امضا رسید که بر مبنای آن مقرر شد طی ١٨ ماه، فاز طراحی این سیستم پایان یابد.
مهدی حسنی تصریح کرد: شرکت پایانه های نفتی ایران خود را موظف می داند همگام با تکنولوژی های روز دنیا گام بردارد و به این منظور، برنامه جامعی را تدوین کرده است.
حسنی با اشاره به تاکید شرکت پایانه های نفتی ایران بر استفاده از توان داخلی، یادآور شد: با توجه به توانمندی های پژوهشگاه صنعت نفت، با این مرکز تحقیقاتی وارد تعامل شدیم و پس از دریافت مجوزهای لازم و برگزاری جلسه های فنی با حضور کارشناسانی از مدیریت های مختلف شرکت ملی نفت ایران، مقدمات امضای قرارداد فراهم شد.
بر اساس این گزارش، در صورت بهره برداری از سیستم اختلاط نفت خام، اختلاط با ظرفیت ٦٥ هزار بشکه در ساعت انجام می گیرد و سودآوری هر بشکه، ٢,٥ دلار برآورد می شود.
افزایش قدرت بازاریابی، ایجاد ارزش افزوده به واسطه بهبود کیفیت نفت خام، دستیابی به تکنولوژی اختلاط پیوسته و همزمان نفت خام، افزایش قابلیت رقابتی صادرات نفت خام و مدیریت استفاده از منابع هیدروکربوری کشور از جمله مزایای طراحی این سیستم است؛ همچنین برخورداری از سناریوهای مختلف برای تولید نفت با توجه به منافع موجود، ساختن نفت خام با مشخصات ارایه شده توسط مشتریان، استفاده بهینه از منابع هیدروکربونی، کاهش زمان و هزینه اختلاط نفت خام و بهبود کیفیت نفت خام صادراتی از دیگر مزایای طراحی این سیستم به شمار می رود.
به گفته کارشناسان، برای نخستین بار است که در کشور از چنین سیستمی استفاده می شود، و این سیستم قدرت چانه زنی ایران را در بازارهای بین المللی نفت افزایش می دهد.
پیش از این، تفاهمنامه پروژه پژوهشی طراحی و ساخت سیستم پیوسته اختلاط نفت خام در اردیبهشت ماه امسال و در حاشیه هجدهمین نمایشگاه بین المللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی منعقد شده بود و در مراسم روز گذشته، قرارداد این پروژه پژوهشی نیز به امضا رسید.