به گزارش نفت دیلی، بازسازی، نوسازی لوله نفت و گاز به عنوان شریان های انتقال انرژی، برای حفظ ظرفیت موجود و احداث خطوط لوله جدید متناسب با توسعه مصارف انرژی، ضروری و نیازمند توجهی ویژه است.
مدیرعامل شرکت خطوط لوله و مخایرات نفت ایران با اشاره به قدمت خطوط لوله انتقال نفت و گاز، افزود: مهم ترین چالش مربوط به این بخش (با توجه به هزینه های میلیاردی که احداث یک کیلومترخط لوله) تامین منابع مالی و سازکار آن است و این مهم سرمایه گذاری کلانی را می طلبد.
جعفری نسب با بیان این که در قانون بودجه سال ١٣٩٢ بخشی از قیمت فروش فرآورده های نفت و گاز به بازسازی و نوسازی خطوط لوله تخصیص یافته است،اظهار کرد: انتظار می رود با بهره گیری از این مکانیزم و پیش بینی دیگر راهکارهای مالی، منابع مورد نیاز این بخش تامین شود.
وی بر ضرورت حمایت مسئولان از بازسازی و نوسازی خطوط لوله تاکید کرد و گفت: به یقین، هرگونه تاخیر در اجرای به موقع طرح ها زیان های جبران ناپذیری را در دیگر بخش های اقتصادی و صنعتی کشور بر جای می گذارد.
مدیر شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت ایران، شرایط دشوار تولید کنندگان و سازندگان لوله را یکی دیگر از چالش ها برشمرد و اظهار کرد: با وجود توسعه کمی کارخانه های تولید کننده لوله، بیشتر آنها با بحران های مالی و فعالیت های کمتر از ٢٠ درصد ظرفیت اسمی رو به رو هستند.
جعفری نسب گفت: اصلاح روش ها و حمایت های بانکی و تسهیل شرایط واردات برای بخش هایی از مواد اولیه که در داخل تولید نمی شود، مواردی هستند که در رونق گرفتن تولید موثر خواهند بود.
وی همچنین بر ضرورت توجه به بخش های پیمانکاری، تامین ماشین آلات و تجهیزات مورد نیاز این بخش تاکید کرد.
مدیرعامل شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت ایران با بیان این که خطوط لوله نفت و گاز، مانند دیگر صنایع زیرساخت، ساختار مدیریتی و عملیاتی ویژه ای را طلب می کند، اظهار کرد: اهمیت شریان های انتقال انرژی به لحاظ پایداری و قابلیت اطمینان در دنیا مطرح و برهمین اساس راهبردها و رویکردهای مربوط به آن نیز در حال بازبینی است.
وی با تاکید بر این که کشور ما نیز با توجه به سرعت توسعه در آن باید چنین روندی را آغاز کند، تصریح کرد:به منظور مدیریت خطوط لوله، ایران نیز نیازمند راهبردی بلند مدت مبتنی بر منابع، مصارف و سیتسم های انتقال و توزیع است.
جعفری نسب اظهار کرد: صیانت از خطوط لوله،آموزش نیروی انسانی و مدیریت یکپارچه این صنعت، نیازمند تدابیر ویژه و بهره گیری از تجربیات خبرگان آن است.