پايگاه اطلاع رسانی صنعت نفت و صنايع وابسته

[نسخه مخصوص چاپ ]

NAFTDAILY.COM


لیبی به بازگشایی پایانه های نفتی نزدیک می شود
تاريخ خبر: چهارشنبه، 4 دی 1392 ساعت: 12:32

اتحادیه نفت لیبی اعلام کرد که نسبت به بازگشایی پایانه های نفتی این کشور پس از ماه ها تعطیلی، خوشبین است.

 

 

به گزارش خبرگزاری رویترز از طرابلس، اتحادیه نفت و گاز لیبی دیروز (سه شنبه سوم دی) ابراز امیدواری کرد که دولت این کشور بتواند با معترضانی که پایانه های نفتی این کشور را اشغال کرده اند، به توافق دست یابد.

 

ترکیبی از اعضای قبایل، شبه نظامیان و کارمندان دولتی، برای پیشبرد خواسته های سیاسی و مالی خود، میدان های نفتی و پایانه های صادراتی لیبی را ماه هاست که به اشغال خود در آورده و صادرات روزانه نفت لیبی را از یک میلیون بشکه در ماه ژوئیه سال جاری میلادی به حدود ١١٠ هزار بشکه  در روزهای گذشته رسانده اند.

 

هفته گذشته، دولت لیبی امیدوار بود یک گروه خواهان خودمختاری، به تعطیلی سه پایانه نفتی پایان دهد که در مجموع روزانه ٦٠٠ هزار بشکه نفت لیبی از طریق آنها صادر می شد. با این همه، ابراهیم جثران، رهبر گروه یاد شده در آخرین لحظه اعلام کرد که مذاکره با دولت مرکزی درباره تقسیم درآمدهای نفتی با شکست رو به رو شده است.

 

گفتنی است خالد بن عثمان، دبیر کل شورای نفت و گاز لیبی که اتحادیه صنعت نفت این کشور به شمار می آید، از وجود نشانه هایی درباره دستیابی به توافق با جثران در آینده نزدیک خبر داد.

 

وی گفت: ما نشانه های مثبتی می بینیم و به خواست خدا، این پایانه ها پیش از پایان سال جاری میلادی بازگشایی خواهند شد.

 

بن عثمان همچنین اعلام کرد که از ماه ژوئیه سال جاری میلادی که تعطیلی پایانه های نفتی آغاز شد، لیبی ١٠ میلیارد دلار از درآمدهای خود را از دست داده است.

 

جثران خواهان این است که در عوض بازگشایی پایانه های نفتی، بررسی هایی درباره فساد در صنعت نفت لیبی انجام شود و نفت تولیدی این کشور، میان مناطق برقه، فزان و مناطق غربی لیبی، به طور عادلانه تقسیم شود.

 

بن عثمان ادعا کرد که دو سوی اختلاف، بیش از آن چه به نظر می رسد، به توافق نزدیک شده اند.

 

وی گفت: ابراهیم جثران در آغاز نمی خواست مذاکره کند اما در نهایت این کار را کرد و شرایطی گذاشت که برخی از آنها محقق شده است.

 

دولت لیبی، جنبش جثران را به رسمیت نمی شناسد اما علی زیدان، نخست وزیر لیبی، اعلام کرده است که مسئولان، ادعاهای مربوط به فساد در فروش نفت را در گذشته بررسی کرده اند و در آینده نیز این کار را انجام خواهند داد.

 

جثران و دیگر شبه نظامیان در شرق لیبی، در شورش های سال ٢٠١١ میلادی به سرنگونی دولت معمر قذافی، دیکتاتور پیشین لیبی، کمک کردند اما حاضر نشده اند پس از پایان جنگ سلاح های خود را زمین بگذارند.