به گزارش نفت دیلی ، هفته گذشته (28 تیر تا 1 مرداد) بهای نفت خام در بازارهای جهانی روند افزایشی داشت و اقدامهای اوپک، از کاهش بهای نفت جلوگیری کرد، ضمن آن که بر اساس پیشبینی ها و با انتشار اخبار مثبت اقتصادی روند افزایشی قیمت نفت در این هفته ادامه می یابد.
اطمینان از واکنش اوپک در مقابله با هرگونه کاهش ناگهانی قیمت نفت خام، تا حدودی از تاثیر چشماندازهای منفی درباره روند رشد اقتصادی جهان و ظرفیت بالای مازاد تولید اعضای این سازمان بر بازار نفت کاسته است.
قیمتهای نفت خام در شرایط کنونی به میزان اندکی از بنیادهای بازار (میزان عرضه و تقاضا) تاثیر پذیرفته و بیشتر تحت تاثیر روند رشد اقتصادی جهان قرار دارند؛ بنابراین با هرگونه اخبار و پیشبینی جدید در این باره نوسان خواهند داشت.
واکنش به موقع اوپک و تاثیر آن در تثیت بهای نفت
مرکز مطالعات جهانی انرژی (CGES) در گزارشی اعلام کرده است اطمینان در باره واکنش به موقع سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) در برابر سقوط قیمتهای جهانی نفت خام، منجر به تثبیت قیمتهای نفت خام در سطوح بین 70 تا 80 دلار برای هر بشکه در بازارهای جهانی شده است.
اوپک در سال 2008 به دنبال افت شدید قیمتهای نفت خام، سهمیههای تولید خود را در سه مرحله کاهش داد و پایبندی اعضای آن به سهمیههای تولید تعیین شده تا حدود 80 درصد افزایش یافت و این موضوع به بهبود قیمتهای نفت خام کمک شایان توجهی کرد.
اگرچه هم اکنون پایبندی اعضای اوپک به سهمیههای تولید به کمتر از 60 درصد کاهش یافته، اما این میزان پایبندی نیز برای تثبیت قیمتهای نفت خام در سطوح مورد نظر اوپک و تداوم آن در 9 ماه گذشته کافی بوده است.
بررسی بهای جهانی نفت در هفته گذشته
در پی احتمال وزش طوفان حارهای و به مخاطره افتادن تاسیسات انرژی در خلیج مکزیک، افزایش درآمد برخی شرکتهای عمده صنعتی و به دنبال آن افزایش امیدواری سرمایهگذاران نسبت به شرایط بازارهای جهانی، همچنین افزایش ارزش سهام در بازارهای جهانی، قیمت نفت خام WTI در بورس نایمکس (آتیهای ماه اول)، از حدود 76.54 دلار در هر بشکه در تاریخ 28 تیر (19 ژوئیه 2010 ) تا بیش از 78.98 دلار برای هر بشکه در تاریخ اول مرداد (23 ژوئیه) افزایش یافت.
در روز 23 ژوئیه، با نزدیک شدن طوفان حارهای «بانی»، حدود 28 درصد از تولید نفت و حدود 10 درصد تولید گاز طبیعی در خلیج مکزیک، کاسته شد. البته در هفته یادشده، افزایش سطح ذخیرهسازیهای نفت خام آمریکا معادل 400 هزار بشکه در هفته منتهی به 27 تیر (6 ژوئیه 2010)، همچنین هشدار رئیس بانک مرکزی آمریکا در مورد افزایش بیکاری و لزوم افزایش بستههای محرک اقتصادی، از عوامل تضعیفکننده قیمتهای نفت خام به شمار میروند.