پايگاه اطلاع رسانی صنعت نفت و صنايع وابسته

[نسخه مخصوص چاپ ]

NAFTDAILY.COM


شمار جایگاه های سی ان جی کشور به ٢١٩٠ باب می رسد
تاريخ خبر: پنجشنبه، 10 بهمن 1392 ساعت: 11:05

به گزارش نفت دیلی، شمار جایگاه های سی ان جی فعال کشور تا پایان اسفند امسال به دو هزار و ١٩٠ باب افزایش خواهد یافت.

مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی ایران با بیان این که تا پایان امسال ٦٠ جایگاه جدید عرضه سی ان جی در استان های مختلف کشور بهره برداری می شود، افزود: از این تعداد ٣٥ جایگاه در دهه فرخنده فجر و ٢٥ جایگاه دیگر نیز در اسفند ماه بهره برداری می شود.

به گفته مصطفی کشکولی از ابتدای امسال تاکنون ١٣٠ باب جایگاه سی ان جی در چرخه خدمات رسانی قرار گرفته است و تا پایان امسال این تعداد جایگاه به ١٩٠ باب افزایش می یابد.

افزایش سهم استفاده از گاز طبیعی فشرده (سی ان جی) در سبد انرژی کشور و توسعه جایگاه های سی ان جی، از اولویت های مهم وزارت نفت به شمار می آید که بر پایه آن برنامه ریزی های کلانی نیز انجام شده است.

گام های برداشته شده دراین بخش حکایت از برنامه ریزی های کلانی برای ساخت جایگاه های سی ان جی در کشور دارند؛ به گونه ای که هم اکنون دو هزار و ١٣٠ جایگاه سی ان جی در کشور به مردم خدمات رسانی می کنند.

با این تعداد جایگاه سی ان جی فعال در کشور (با ظرفیت دو میلیون و ٣٥٠ هزار مترمکعب و ١٢ هزار و ٢٢٤ نازل) روزانه بیش از ١٨ میلیون متر مکعب گازطبیعی فشرده به خودروهای گاز سوز تحویل می شود.

برپایه این گزارش، باتوجه به موافقت وزارت نفت برای احداث یک هزار جایگاه عرضه سی ان جی با سرمایه گذاری بخش خصوصی، یکی از جاذبه های ورود این بخش برای سرمایه گذاری، افزایش نرخ کارمزد پرداختی به جایگاه داران است.

کشکولی همچنین درباره میزان کارمزد پرداختی به جایگاه داران عرضه کننده سی ان جی گفته بود: "هم اکنون جایگاه داران بخش خصوصی ٤٠٠ ریال کارمزد (به ازای فروش هر مترمکعب سی ان جی) دریافت می کنند اما این مبلغ با تصویب شورای اقتصاد به ٨٠٠ ریال افزایش خواهد یافت."

به گفته مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی ایران، کارمزد جایگاه های عرضه سی ان جی که شهرداری ها آنها را اداه می کنند نیز با تصویب این شورا به ٧٠٠ ریال (در ازای فروش هر متر مکعب سی ان جی) خواهد رسید.

در صورت تصویب موضوع نرخ کارمزد سی ان جی در شورای اقتصاد، جایگاه داران در کلان شهرها به مدت پنج سال ١٤٠٠ ریال (به ازای هر مترمکعب) کارمزد دریافت خواهند کرد.