پايگاه اطلاع رسانی صنعت نفت و صنايع وابسته

[نسخه مخصوص چاپ ]

NAFTDAILY.COM


پیشرفت طرح اکتشاف هیدرات های گازی دریای عمان از ٧٠ درصد گذشت
تاريخ خبر: دوشنبه، 14 بهمن 1392 ساعت: 14:43

به گزارش نفت دیلی،  پیشرفت طرح اکتشاف هیدرات های گازی دریای عمان که با هدف شناسایی منابع نامتعارف نفت و گاز در کشور انجام می شود، به بیش از ٧٠ درصد رسید.

رئیس پردیس پژوهش و فناوری صنایع بالادست پژوهشگاه صنعت نفت از پیشرفت بیش از ٧٠ درصدی طرح اکتشاف هیدرات های گازی دریای عمان خبر داد و گفت: این طرح با هدف شناسایی منابع جدید و بررسی گستردگی و حجم ذخیره آنها با استفاده از روش های لرزه نگاری در دستور کار است.

سیدصالح هندی افزود: با توجه به پیشرفت مناسب این پروژه، پیش بینی می شود این طرح در شهریور ماه سال آینده نهایی شود.

وی یادآور شد: کاهش ذخایر متعارف نفت و گاز و افزایش مصرف جهانی انرژی، یافتن منابع جایگزین ذخایر کنونی انرژی را اجتناب ناپذیر کرده است.

به دنبال مطالعات لرزه ای مدیریت اکتشاف شرکت ملی نفت ایران، حضور هیدرات های گازی در رسوبات زیر بستر دریای عمان پیش بینی شد و بررسی وجود این رسوبات بر اساس آنالیزهای لرزه نگاری تفصیلی و مدلسازی ترمودینامیکی ضرورت یافت. بر این اساس به منظور تایید وجود هیدرات های گازی در رسوبات دریای عمان، بررسی جامع متدولوژی روز دنیا و ارزیابی کمی میزان هیدرات های گازی موجود در این رسوبات بر اساس مطالعات لرزه نگاری پیشرفته، طرح اکتشاف هیدرات های گازی دریای عمان در دستور کار مدیریت اکتشاف شرکت ملی نفت ایران و پژوهشگاه صنعت نفت قرار گرفت و فعالیت های اجرایی طرح از اردیبهشت ماه سال ٩٠ آغاز شد.

پیشتر مجری طرح اکتشاف منابع هیدرات گازی در دریای عمان درباره ضرورت استفاده از هیدرات های گازی، با بیان اینکه هر متر مکعب هیدرات گازی پس از استخراج، معادل ١٦٤ مترمکعب گاز ارزش حرارتی ایجاد می کند، اعلام کرده بود: در طرح شناسایی هیدرات های گازی دریای عمان، مطالعه و اکتشاف از بستر دریا تا عمق ٦٠٠ متر انجام شده است.

به گفته وی، منابع هیدرات گازی تنها در کانادا تولید می شود اما در کشورهای ژاپن، روسیه و آمریکا نیز مطالعه هایی برای برداشت از این منابع در دست اقدام است.

هیدرات های گازی یکی از انواع غیرمتعارف منابع گازی است. این دسته از منابع حالتی از  یک جامد بلوری دارد که در آن مولکول های گاز با مولکول های آب احاطه شده است. گازهایی مانند دی اکسید کربن و سولفید هیدروژن از جمله گازهایی است که ساختار مناسبی برای تشکیل هیدرات دارد.