پايگاه اطلاع رسانی صنعت نفت و صنايع وابسته

[نسخه مخصوص چاپ ]

NAFTDAILY.COM


صادرات نفت ایران به آلمان هنوز آغاز نشده است
تاريخ خبر: يکشنبه، 20 بهمن 1392 ساعت: 14:16

به گزارش نفت دیلی، مدیر امور بین الملل شرکت ملی نفت ایران اعلام کرد که تجارت نفتی تهران و برلین هنوز از سر گرفته نشده است.

سید محسن قمصری اعلام کرد: جمهوری اسلای ایران هم اکنون به آلمان نفت صادر نمی کند و هیچ محموله ای برای ارسال به مقصد پایانه های این کشور اروپایی بارگیری نشده است.

این در حالی است که نشریه آلمانی فوکس در گزارشی اعلام کرده بود: بر پایه توافقنامه هسته ای ژنو که قرار است بعضی تحریم های ایران کاهش یابد، صادرات نفت ایران به آلمان از سرگرفته شد.

این نشریه در ادامه گزارش داد: ٢٦ نفتکش ایران پس از بارگیری محموله های نفت خام به سمت پایانه های آلمان در حال حرکت هستند.

قمصری پیش تر با اشاره به آمادگی ایران و کشورهای اروپایی برای از سر گیری روابط نفتی، گفته بود: باید تاکید کنم باز پس گیری بازارهای از دست رفته در شرایط کنونی کار دشواری است اما ما ابزار و توان لازم را برای این کار داریم .

وی با ابراز امیدواری درباره بهبود روابط  تهران و غرب گفته بود: ایران در دو سال گذشته با توجه به سهمی که سال ها در تامین انرژی اروپا داشته است و به ویژه علاقه کشورهای اروپای غربی به نفت خام ایران، همچنان تلاش می کند ارتباط با بازارهای سنتی خود را در اروپا حفظ کند.

صادرات نفت خام ایران هم اکنون به خریداران آسیایی ایران از جمله چین، هند، ژاپن، کره جنوبی، ترکیه، تایوان و دیگر مشتریان سنتی ادامه دارد، به طوری که قمصری نیز در این باره گفته بود که ایران با وجود تحریم های بین المللی در چند سال اخیر توانسته خریداران سنتی نفت خود را حفظ کند.

توافق هسته ای تهران و ٦ قدرت جهانی در ماه نوامبر (آذر) سال گذشته میلادی به ایران اجازه می دهد تا صادرات نفت خام به مشتریان خود را در سطح کنونی حفظ کند.

با اجرایی شدن فاز نخست توافقنامه ژنو، ایالات متحده آمریکا و اتحادیه اروپا به تازگی  به وعده خود برای کاهش بخشی از تحریم ها علیه صادرات نفت ایران، داد و ستد فلزات با ارزش و خدمات مرتبط با صنعت خودرو که بخشی از توافق هسته ای این کشور با غرب به شمار می رود، عمل کردند.

بر پایه توافق هسته ای ژنو، ژاپن نخستین قسط ٥٥٠ میلیون دلاری از مجموع چهار میلیارد و ٢٠٠ میلیون دلار از درآمدهای نفتی بلوکه شده  ایران را واریز کرد.

مدیر امور بین الملل شرکت ملی نفت ایران درباره شرایط کنونی صادرات نفت ایران، گفت: در پی توافقنامه هسته ای ژنو، مقدار صادرات نفت خام ایران کاهش جدیدی نداشته است.

قمصری پیش تر درباره برنامه شرکت ملی نفت ایران در زمینه افزایش فروش نفت و بازیابی بازارهای از دست رفته گفته بود: در سال جاری میلادی همزمان با حفظ و تمدید قراردادهای موجود فروش نفت و  اجرای توافقنامه ژنو و تاثیر آن بر ایجاد تحول در روابط بین المللی، تلاش برای احیای بازارهای از دست رفته صورت می گیرد.

 بیمه محموله های نفت خام ایران

مدیر امور بین الملل شرکت ملی نفت ایران درباره شرایط بیمه محموله های نفتی پس از اجرایی شدن توافقنامه ژنو گفت: برای اظهار نظر درباره بیمه  نفتکش ها هنوز زود است و اظهار نظر در این باره به گذشت زمان نیاز دارد.

قمصری با بیان این که هم اکنون شرکت های بیمه ایرانی و کنسرسیوم های بیمه ای داخلی به طور کامل محموله های صادارت نفت ایران را پوشش می دهند، گفت: بر اساس توافقنامه ژنو، نفتکش های خارجی برای حمل محموله های نفتی ایران می توانند از خدمات بیمه گران خارجی استفاده کنند.

در یکی از بندهای توافقنامه هسته ای ژنو قرار شد تحریم ها علیه بخش بیمه محموله های نفتی و ارائه خدمات صادرات نفت ایران برداشته شود.

در همین حال علی اکبر صفایی، مدیرعامل شرکت ملی نفتکش ایران در گفت و گو با خبرنگار شانا درباره آثار تعلیق برخی تحریم ها در فعالیت این شرکت با اعلام این خبر گفته بود: براین اساس از این پس مانعی در ارائه پوشش های بیمه ای، خدمات بانکی و دیگر خدمات مرتبط با کشتیرانی بین المللی برای این شرکت در زمینه حمل نفت خام کشور برای شش کشور مقصد در سقف تعیین شده وجود ندارد.

مدیر امور بین الملل شرکت ملی نفت ایران همچنین گفت: هم اکنون نفتکش های ایرانی ارسال همه محموله های صادرات نفت خام ایران به مقصدهای مختلف را بر عهده دارند.

سال گذشته ایران با در اختیار داشتن ٤٧ فروند نفتکش ظرفیت جابجایی روزانه ١١ میلیون تن نفت خام را دارا بوده و بر اساس برنامه ریزی انجام شده با ورود کشتی جدید هم اکنون این ظرفیت در شرکت ملی نفتکش ایران افزایش یافته است.