به گزارش نفت دیلی،مدیر عامل شرکت پالایش و پخش فراورده های نفتی گفت: مقرر شده ١٠ هزار میلیارد تومان از محل افزایش قیمت حامل های انرژی صرف کاهش انتشار کربن شود.
عباس کاظمی در همایش مدیران مناطق و ذی نفعان سوخت رسانی بودجه عملیاتی سال آینده این شرکت را ١٥٠٠ میلیارد تومان اعلام کرد و افزود: بودجه تعیین شده این شرکت که با پیگیری های وزیر نفت در اختیار این شرکت قرار داده خواهد شد، به منظور اصلاح طرح های پالایشگاهی، ساخت و توسعه مخازن ذخیره سازی و خطوط لوله و مخابرات صرف می شود.
وی با بیان اینکه این بودجه در روند اجرای طرح های یاد شده در این بخش ها، شکاف ایجاد خواهد کرد، گفت: اجرای فاز دوم هدفمندی یارانه ها که از آن به اصلاح بازار قیمت انرژی یاد می شود نیز می تواند شکاف را دو چندان کند و در درازمدت آثار مثبتی برای مردم به ارمغان بیاورد.
تضمین ١٠٠ میلیارد دلار وام «حمل و نقل، صنایع و ساختمان» از سوی وزارت نفت
وی تصریح کرد: وزارت نفت تضمین کرده است که ١٠٠ میلیارد دلار از وام هایی که در بخش های حمل و نقل، صنایع و ساختمان گرفته شده را تامین کند و امیدواریم این مبلغ در سال آینده در بخش های یاد شده جذب شود.
کاظمی اجرای فاز دوم اصلاح قیمت حامل های انرژی در کشور را مهم خواند و گفت: قرار است ١٠ هزار میلیارد تومان از محل افزایش قیمت حامل های انرژی صرف کاهش مصارف ویژه و کاهش انتشار کربن شود.
وی با بیان اینکه یکی از دغدغه های مهم، ایجاد اشتغال، بهبود محیط زیست و توسعه بیمه های درمانی با هدف بهبود مسائل درمانی در کشور است، افزود: در فاز دوم اصلاح بازار قیمت های انرژی به این موارد از محل توجه شده است.
اجرای گسترده طرح کهاب
مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فراورده های نفتی ایران گفت: یکی از طرح های مهمی که انتظار می رود با جدیت بیشتری پیگیری شود طرح کهاب است که از ورود بخار بنزین به محیط زیست جلوگیری خواهد کرد.
وی تصریح کرد: انتظار می رود از محل ١٠ هزار میلیارد تومان درآمد ناشی از افزایش قیمت حامل های انرژی در نتیجه اجرای مرحله دوم اصلاح قیمت ها، به این مهم نیز توجه بیشتری شود.
اختصاص اعتبار عوارض بنزین به پروزه های محیط زیستی
وی همچنین اظهار کرد: در سال آینده ٨ کلانشهر کشور از محل فروش بنزین ٥ درصد عوارض پرداخت می کنند که اعتبار حاصل از آن صرف پروژه های بهبود شرایط محیط زیست می شود.
کاظمی با تاکید بر اهمیت فاز دوم اصلاح بازار قیمت های انرژی در کشور خطاب به مدیران مناطق عملیاتی شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی گفت: انتظار می رود با بازگویی اهداف مورد نظر در این مرحله به مردم موجبات آرامش خاطر و رفع دغدغه و نگرانی مردم فراهم شود.
به گفته کاظمی مصرف انرژی کشور در بخش های ساختمان و حمل و نقل در کشور بالا است، در حالی که این مصرف در اروپا در حد بسیار پایینی قرار دارد.
وی گفت: در بخش ساختمان سالانه ٥٠٠ کیلووات ساعت انرژی مصرف می شود در حالی که در کشورهای اروپایی این میزان سالانه ٩٠ کیلووات ساعت است.
به گفته وی در بخش حمل و نقل نیز مصرف انرژی بالاست به گونه ای که در تهران جابجایی هر کیلومتر نفر با مترو ١٢٠ کیلوژول است در حالی که با مصرف انرژی با خودرو ٨٠٠ کیلوژول است، بنابراین انتظار می رود با اجرای مرحله دوم اصلاح قیمت های بازار انرژی علاوه بر جلوگیری از اتلاف انرژی بتوان گام های مثبتی برای کاهش هزینه های ناشی از آلودگی محیط زیست برداشته شود.
ذخیره بنزین به ١,٨ میلیارد لیتر رسید
وی همچنین با اطمینان خاطر به مردم برای ذخیره مطلوب سوخت نوروزی گفت: ذخیره بنزین کشور به ١,٨ میلیارد لیتر رسیده است و جایگاه های عرضه فراورده برای ارایه خدمات نوروزی آماده اند.
کاظمی تصریح کرد: ذخیره بنزین امسال نسبت به سال گذشته یک میلیارد لیتر افزایش یافته است.