به گزارش نفت دیلی، معاون برنامهریزی و نظارت بر منابع هیدروکربوری وزیر نفت گفت: سال آینده 16 میلیارد دلار برای توسعه پارس جنوبی از طریق اوراق مشارکت، بیعمتقابل و منابع داخلی سرمایهگذاری خواهد شد.
محسن خجستهمهر افزود: بسیج تمام امکانات نفت اعم از نیروی انسانی، کالا، خدمات و منابع مالی برای توسعه پارس جنوبی و میدان های مشترک درصدر برنامهها و اولویتهای کاری وزارت نفت در سال 90 قرار دارد.
وی صیانت از مخازن نفت و گاز و نگهداشت تولید بر اساس ماده 229 قانون برنامه پنجم توسعه، توسعه برخی از میدان های جدید و تحول تزریق گاز در میدان های نفتی را از دیگر برنامههای وزارت نفت در سال آینده برشمرد و گفت: سال آینده قرارداد توسعه برخی از میدان های مشترک و غیرمشترک، اعم از میدان های مطالعه شده و در مرحله توسعه اولیه، همچنین میدان های در حال تولید، منعقد میشود.
معاون برنامهریزی و نظارت بر منابع هیدروکربوری وزیر نفت ادامه داد: بازنگری جدی در برنامههای تزریق گاز و ارائه نقشه راه ازدیاد برداشت که مراحل نهایی تدوین را سپری میکند، در ابتدای سال آینده به بخشهای مربوط ابلاغ میشود.
خجستهمهر جمعآوری گازهای همراه و افزایش تولید از برخی میدان های مشترک را از دیگر برنامههای کاری وزارت نفت برای سال پیشرو برشمرد و یادآور شد: منابع مالی مورد نیاز برای اجرای این برنامهها از طریق انتشار اوراق مشارکت و صکوک اسلامی، منابع داخلی شرکت نفت و سایر شرکتها، ردیف بودجههای سنواتی، بانکها و موسسه های مالی تامین میشود.
وی با بیان این که سال 90، سال اول برنامه پنجم است، تصریح کرد: اجرای طرحهای صنعت نفت ببن 3 تا 5 سال زمان میبرد، تامین منابع مالی متناسب با نیاز صنعت امری حیاتی است؛ از اینرو باید تلاش شود تا نیاز مالی طرحها را در سال اول برنامه تامین کنیم.
معاون برنامهریزی و نظارت بر منابع هیدروکربوری وزیر نفت، یکی از برنامههای وزارت نفت در بخش گازرسانی را اختصاص 800 میلیون دلار برای توسعه گازرسانی روستایی خواند و گفت: سال آینده 700 میلیون مترمکعب گاز تولید میشود.
به گفته خجسته مهر، بهینهسازی پالایشگاههای موجود و اتمام طرحهای بنزینسازی، پیگیری ساخت پالایشگاه ستاره خلیج فارس و پارس، تحویل سوخت بر اساس استانداردهای یورو 5 نیز، از برنامههای سال 90 وزارت نفت در بخش پالایش و پخش است.
معاون برنامهریزی و نظارت بر منابع هیدروکربوری وزیر نفت، تکمیل زیرساختهای صنعت پتروشیمی، توجه بیشتر به مباحث حاکمیت و سیاستگذاری در صنعت پتروشیمی، اتمام طرح آمایش و تکمیل زنجیره ارزش طرحهای پتروشیمی را از مهم ترین اولویتهای این صنعت در سال پیشرو خواند و افزود: برای تامین منابع مالی صنعت پتروشیمی به ویژه برای کمک به بخش خصوصی، چند طرح برای استفاده از منابع صندوق توسعه ملی معرفی شده است.
وی یادآور شد: تکمیل طرحهای پاییندستی صنعت پتروشیمی، اشتغال، رونق اقتصادی و ارزش افزوده بالایی برای کشور به ارمغان میآورد.