پايگاه اطلاع رسانی صنعت نفت و صنايع وابسته

[نسخه مخصوص چاپ ]

NAFTDAILY.COM


تعمیر خط لوله انعطاف پذیر برای اولین بار در ایران
تاريخ خبر: پنجشنبه، 7 فروردين 1393 ساعت: 10:55

به گزارش نفت دیلی،رئیس منطقه قشم شرکت نفت فلات قاره گفت: متخصصان ایرانی برای اولین بار موفق به تعمیر و بازسازی کامل خط لوله انعطاف پذیر در منطقه عملیاتی قشم شدند.

رئیس منطقه قشم شرکت نفت فلات قاره اظهار کرد: انحصار تعمیر خطوط لوله انعطاف پذیر که پیش از این فقط در اختیار یک شرکت اروپایی بود شکسته شد و کارشناسان و متخصصان ایرانی موفق شدند در منطقه عملیاتی قشم یک خط انعطاف پذیر را به طور کامل تعمیر کنند.

 حیدر یارویسی افزود: لوله های انعطاف پذیر لوله های ٦ لایه هستند که به شکل خاصی ساخته می شوند و بومی سازی و انتقال دانش فنی کامل ساخت این لوله ها در آینده می تواند ایران را از واردات آن بی نیاز کند ضمن اینکه تعمیر اساسی خط لوله انعطاف پذیر در منطقه قشم یک دستاورد بزرگ در پایان سال ٩٢ بود.

وی تصریح کرد: امروز اراده و توان متخصصان ایرانی بر موقعیت ژئوانرژی منطقه قشم افزوده و پیش بینی می شود در یک دوره ٨ تا ١٠ ساله امکان شکل گیری هاب انرژی در منطقه قشم فراهم شود.

رئیس منطقه عملیاتی قشم به پروژه توسعه میدان فروزB با هدف تولید گاز و تبدیل آن به برق (GTW) اشاره و یادآوری کرد: این پروژه با ظرفیت پالایش یک میلیارد فوت مکعب گاز و تبدیل آن به ٦ هزار مگاوات برق در کنار تولید روزانه ٢ هزار مترمکعب آب شیرین در دست انجام است.

چندی پیش یارویسی حجم ذخایر درجای نفت و گاز در منطقه قشم را به ترتیب بیش از چهار میلیارد بشکه نفت و ١٠ تریلیون فوت مکعب گاز اعلام کرده و گفته بود: منطقه قشم با توجه به موقعیت جغرافیایی و نزدیکی آن به کشورهای جنوبی حوزه خلیج فارس و تنگه استراتژیک هرمز، می تواند به عنوان مرکز ذخیره سازی و صادرات محصولات نفت، گاز و پتروشیمی تبدیل شود.

رئیس منطقه عملیاتی قشم  گفته بود: جزیره قشم به عنوان بزرگترین جزیره خلیج فارس با توجه به دارا بودن میدان های هیدروکربوری مختلف و موقعیت استراتژیک تنگه هرمز، هم مرز بودن با کشور عمان، وجود زیر ساخت ها و مناظر زیبا دارای موقعیت مناسبی برای تبدیل شدن به یک منطقه آزاد انرژی در خلیج فارس است؛ بر همین اساس این منطقه به عنوان ششمین منطقه عملیاتی شرکت فلات قاره انتخاب شده است.

یارویسی قرار گرفتن منطقه قشم در کریدور شمال و جنوب و در مسیر خطوط لوله تردد کشتی ها در خلیج فارس با عبور سالانه بیش از ١٥ هزار کشتی، قرار گرفتن در کریدور هوایی شرق به غرب جهان و امکان ایجاد هاب هوایی، اتصال به شبکه سراسری برق، دسترسی به بازارهای داخل و بازارهای کشورهای آسیای میانه و جنوب خلیج فارس را از دیگر مزیت های نسبی منطقه قشم برشمرده و افزوده بود: با بهر مندی از این مزیت ها و سرمایه گذاری در منطقه می توان از این منابع ملی استفاده بهینه کرد.