پايگاه اطلاع رسانی صنعت نفت و صنايع وابسته

[نسخه مخصوص چاپ ]

NAFTDAILY.COM


طراحي الگوي ايراني اسلامي توليد و توسعه پارس جنوبي
تاريخ خبر: سه شنبه، 24 اسفند 1389 ساعت: 14:30
به گزارش نفت دیلی ، مديرعامل شركت نفت و گاز پارس گفت: پارس جنوبي در افق 1404 ، نمونه مدرني از الگوي پيشرفت و توسعه درون زاي ايراني-اسلامي را در چارچوب پايبندي به " برنامه ريزي و مديريت استراتژيك " مورد هدف قرار داده است.
 
موسي سوري در نشست بررسي نتايج دومين همايش توسعه پايدار، يكپارچه و دانايي محور پارس جنوبي در جمع مديران اين شركت اظهار داشت: پارس دستيابي به طرح جامع و سند راهبردي توسعه منطقه پارس جنوبي، اساس حركت و ايجاد فضاي سيستمي براي پيشبرد اهداف توسعه اي در اين ميدان مشترك است.

وي اعلام كرد: پارس جنوبي در افق 1404 ، نمونه مدرني از الگوي پيشرفت و توسعه درون زاي ايراني-اسلامي را در چارچوب پايبندي به " برنامه ريزي و مديريت استراتژيك " مورد هدف قرار داده است .

سوري ضمن با اهميت خواندن تسريع در توسعه پارس جنوبي و لزوم تهيه و تدوين نقشه جامع توسعه اين منطقه با اشاره به افق هاي اقتصادي پيش رو، عنوان كرد: چنانچه قيمت هر بشكه نفت را 100 دلار محاسبه كنيم، ارزش اقتصادي گاز و ساير محصولات پارس جنوبي سالانه به 200 حدود ميليارد دلار مي رسد.

وي با بيان اينكه اين رقم، حتي از درآمد ملي سالانه بسياري از كشورها نيز فراتر است، افزود: امروز حمايت از تسريع در اجراي فازهاي جديد گازي و دستيابي به توليد بيشتر در اين ميدان مشترك، مهمترين ماموريت ملي و وظيفه دست‌اندركاراني است كه مي توانند مديران و كاركنان صنعت نفت ايران را در تحقق اهداف ملي پشتيباني كنند .

مدير عامل شركت نفت و گاز پارس با اشاره به لزوم تسريع در تدوين طرح جامع منطقه عسلويه به عنوان نقشه راه توسعه اعلام كرد: ترسيم اين طرح با ديدگاه يكپارچه توليد و توسعه همزمان عمودي و افقي زنجيره ارزش صورت خواهد گرفت.

وي درباره اقدامات جديد صنعت نفت درتهيه طرح جامع توسعه منطقه عنوان كرد: تدوين سند راهبردي يا سند جامع توسعه يكپارچه منطقه نيازمند تهيه اطلاعات، آمار و يافته هاي پژوهشي در بخشهاي مختلف است به گونه اي كه بايستي با بررسي و مطالعه وضع موجود، مولفه هاي كاميابي و عدم كاميابي هاي گذشته با نگرش سيستمي و كل نگر مورد مطالعه علمي و كالبد شكافي قرار گيرد.

سوري گفت : پس از بررسي وضع موجود، آينده آرماني پارس جنوبي مورد مطالعه قرار مي گيرد و با توجه به اهداف و سياستها ذينفعان كليدي، اين سند به صورت مقدماتي و پيش نويس تهيه خواهد شد.

وي افزود: پس از رفع نقاط ضعف و شناسايي چالشها، و نيز در دست داشتن مطالعات اصلي توليد و توسعه ميادين مشترك و غير مشترك، نقشه راه مسير توسعه در حوزه هايي همچون توليد، فناوري‌هاي نوين نفت و گاز، بومي‌سازي فناوري، توسعه نظام پيمانكاري و توانمند سازي ساخت داخل، بهسازي حوزه‌هاي كار و اشتغال و نيزپدافند غير عامل وايمني، بهداشت ومحيط زيست استخراج مي شود .

مدير عامل شركت نفت و گاز پارس گفت: وزارت نفت بر افزايش ثروت آفريني و سطح رفاه ملي تمركز كرده و با تكيه بر خلاقيت و انديشه ايراني طراحي و اجراي بزرگترين پروژه هاي گازي در مقياس جهاني را به دست گرفته است .

سوري گفت : آنچه امروز با جهت گيري ها و حمايت هاي دولت براي اجراي 35 ماهه طرحهاي توسعه پارس جنوبي آغاز شده است، در حالي صورت مي گيرد كه بهره برداري ازاين طرحها در دوره حضور بزرگترين شركتهاي نفتي جهان در پارس جنوبي بيش از 60 ماه به طول انجاميده است.

وي با اشاره به افزايش توانمندي شركتهاي سازنده قطعات و تجهيزات صنعت نفت و نيز پيمانكاران ايراني افزود: ايران با عنايت به تجربه هاي متعدد، در پايان برنامه توسعه پارس جنوبي قادر به صدور دانش فني و فناوري توليد وتوسعه نفت و نيز صادرات حجم گسترده اي از كالاهاي ساخت داخل به ساير كشورهاي جهان خواهد بود .

وي درباره دومين همايش توسعه پايدار پارس جنوبي كه بزرگترين منطقه عملياتي صنعت نفت شمرده مي شود، حضور وزير و مديران شركت ملي نفت ايران را بيانگر توجه مسوولان به اين منطقه استراتژيك دانست و گفت: جهت گيري وزير نفت در همايش دوم توسعه پايدار منطقه پارس جنوبي كه با تمركز بر توليد، توليد صيانتي و تسريع در اجراي فازهاي در حال ساخت منطقه همراه بود راه را براي اجراي گسترده تر همايش سوم در سال آينده گشود.

وي افزود: ارزيابي روند توليد، تاكيد برتوليد صيانتي و دستيابي به سهم شايسته در اين ميدان مشترك از مهمترين محورهاي مطرح شده در همايش دوم توسعه پايدار منطقه پارس جنوبي بود كه با برگزاري چند ميزگرد تخصصي با حضور صاحبظران ارشد مسايل انرژي بحث و تبادل نظر شد.

سوري گفت: در اين همايش، ترسيم طرح جامع توليد و توسعه ميادين مشترك و ساير ميادين غير مشترك، تهيه و تدوين طرح جامع اجتماعي و فرهنگي پارس جنوبي، طرح جامع مديريت شهري و طرح جامع حوزه نفوذ پارس شمالي و جنوبي به عنوان پايه اصلي طرح كلان منطقه از سوي مقام عالي وزارت به شركت نفت و گاز پارس و سازمان منطقه ويژه اقتصادي انرژي پارس ابلاغ شد.

سوري گفت: اميدواريم به زودي با جمع بندي نقطه نظرات كارشناسي انديشمندان و مطابق آنچه به تجربه درآمده است بخشهاي مهمي از سند جامع توسعه اين منطقه تهيه و تدوين شود .

وي در پايان گفت: شركت نفت و گاز پارس، درصدد است الگوي ايراني اسلامي توليد و توسعه اين منطقه را با هدف دستيابي به آينده آرماني پارس جنوبي طراحي كند و از اين جهت لازم است تمام دستدركاران حوزه هاي برنامه ريزي و اجرايي صنعت نفت و دولت در قبال تحقق اين هدف ملي گام بردارند.

سومين همايش توسعه پايدار، يكپارچه و دانايي محور پارس جنوبي به منظور استخراج عناصر كليدي و تعيين سند جامع و نقشه راه توسعه اين منطقه دراسفند ماه سال آينده به ميزباني شركت نفت و گاز پارس برگزار خواهد شد .