به گزارش نفت دیلی، وزیر نفت در حاشیه چهاردهمین نشست بین الملی انرژی در مسکو اعلام کرد که اعضای اوپک برای افزایش تولید نفت ایران خود را آماده کرده اند.
بیژن زنگنه اظهار کرد که امیدوار است دیگر اعضای سازمان کشورهای صادر کننده نفت (اوپک) برای تولید بیشتر نفت خام ایران جا باز کنند.
وی در پاسخ به سئوالی درباره این که آیا اعضای اوپک به منظور جا بازار کردن برای نفت ایران تولید خود را تعدیل می کنند، گفت: فکر می کنم این کار را انجام دهند، مطمئن هستم، اعضای اوپک مستقیم و رو در رو به من گفته اند که با ما کنار می آیند و برای نفت ایران در بازار جا باز می کنند.
وزیر نفت ادامه داد: با وجود تحریمهای غرب، ایران امسال و سال آینده تولید و صادرات خود نفت خود را افزایش می دهد و بر اساس برنامه میان مدت ظرف سه تا چهار سال آینده تولید نفت و میعانات گازی را به پنج میلیون و ٧٠٠ هزار بشکه در روز می رساند.
در همین حال، تولیدکنندگان نفت در منطقه خاورمیانه روز پنجشنبه (٢٥ اردیبهشت ماه) رقابت با روسیه بر سر بازارهای آسیایی را ناچیز برشمردند.
این گفته ها در کنفرانس انرژی مسکو و در حالی بیان شد که کاخ کرملین بر تمرکز خود در بازارهای آسیایی تاکید کرد.
دیمیتری مدودف، نخست وزیر روسیه، خطاب به وزیران اوپک از جمله ایران، عربستان، الجزایر و کویت و نیز چند کشور اتحادیه جماهیر شوروی سابق در چهاردهمین نشست بین المللی انرژی مسکو، اظهار کرد که روسیه نقش فعالی در بازارهای آسیایی بازی خواهد کرد.
مدودف گفت: تولیدکنندگان انرژی این کشورها را هدف قرار می دهند، همکاری با کشورهای منطقه آسیا-اقیانوسیه نه تنها از منظر بازار کنونی و آینده برای ما با اهمیت است بلکه از نظر سرعت بخشیدن به توسعه کشورمان نیز اهمیت دارد.
سالهاست که روسیه در حال گفتگو برای فروش نفت و گاز بیشتر به آسیاست و برای این منظور برنامه هایی برای ساخت خطوط لوله جدید دارد. اکنون با توجه به جدی ترین مقابله روسیه و غرب بر سر مسئله اوکراین و تحریم تجاری روسیه، مسکو تلاشهای خود را برای ورود به بازارهای شرقی بیشتر کرده است.
از سوی دیگر با افزایش تولید شیل اویل و شیل گس در آمریکا و کاهش نسبی تقاضای نفت در این کشور، کشورهای عضو اوپک نیز چشم به بازارهای آسیایی دوخته اند.
عربستان سعودی که ابتدای هفته گذشته اعلام کرده بود در صورت هرگونه کمبود احتمالی نفت در بازارها به دلیل بحران اوکراین، پا پیش خواهد گذاشت، حضور روسیه را برای جایگاه رقابتی خود در بازار خطر تلقی نمی کند.
علی النعیمی، وزیر نفت عربستان، در مسکو به خبرنگاران گفت: همه می دانند که رشد در بازارهای آسیاست، اما این به این معنی نیست که دیگر تقاضایی در نقاط دیگر دنیا وجود ندارد، روسیه مشتریان خود را دارد، ما هم مشتریان خودمان را داریم و تهدید وجود ندارد.
در این میان تمرکز اصلی بر روی چین است. بر اساس پیش بینی بی پی تقاضای سوخت در این کشور تا سال ٢٠٣٥ میلادی هشت میلیون بشکه در روز افزایش می یابد و به ١٨ میلیون بشکه در روز می رسد و از تقاضای آمریکا در سال ٢٠٢٩ پیشی می گیرد.
ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه امیدوار است در سفر هفته آینده خود به چین بتواند قرارداد گازی پکن و مسکو را نهایی کند.
روسیه و اوپک در مجموع نیمی از تولید نفت جهان را بر عهده دارند.
النعیمی همچنین گفته بود که اوپک باید سقف تولید روزانه ٣٠ میلیون بشکه ای خود را در نشست ÷یش روی اعضای این سازمان در وین اتریش (٢١ خرداد ماه ١٣٩٣) حفظ کند و قیمت کنونی نفت را "عادلانه و بسیار مناسب برای همه" توصیف کرد.
در همین حال اوپک با چالش رشد تولید نفت ایران و عراق روبروست، این دو کشور سعی می کنند با رفع تحریمها و بحرانهای داخلی تولید نفت خود را به حداکثر برسانند.