پايگاه اطلاع رسانی صنعت نفت و صنايع وابسته

[نسخه مخصوص چاپ ]

NAFTDAILY.COM


فلر گازی تنگ بیجار با استفاده از توانمندی داخلی تعمیر شد
تاريخ خبر: دوشنبه، 19 خرداد 1393 ساعت: 10:05

به گزارش نفت دیلی، یکی از بزرگترین فلرهای گازی ایران واقع در منطقه عملیاتی تنگ بیجار با استفاده از توانمندی داخلی تعمیر و بازسازی شد.

مدیر عملیات شرکت نفت و گاز غرب با اعلام این خبر گفت: با توجه به اینکه منطقه عملیاتی تنگ بیجار بسیار حساس و درصد بسیاری از گاز مورد استفاده غرب کشور از این منطقه تامین می شود، عملیات تعمیر و بازسازی این فلر برای جلوگیری از وقفه در تولید به سرعت آغازشد.

رشیدی با اشاره به اینکه در انجام این پروژه واحدهای تعمیرات، عملیات، ایمنی و خدمات پشتیبانی منطقه تنگ بیجار مشارکت داشتند، گفت: عملیات تعمیر و بازسازی این فلر کاملا توسط همکاران شرکت و بدون کمک هیچ شرکت داخلی و خارجی انجام شد، ضمن آنکه با بومی سازی این فناوری صرفه جویی مالی بسیار زیادی به همراه داشته است.

 مدیر عملیات شرکت نفت و گاز غرب همچنین به تشریح مراحل انجام این پروژه پرداخت و گفت: در مرحله نخست مطالعات تئوری و عملیاتی انجام این پروژه آغاز شد و با توجه به حساسیت این منطقه عملیاتی تعمیر آن در دستور کار مهندسان شرکت قرار گرفت.

رشیدی افزود: با پایان یافتن مراحل پژوهشهای تئوری و عملیاتی، مرحله پیاده سازی انجام این پروژه آغاز شد و پروژه به صورت عملی وارد فاز عملیاتی شد و با استفاده از امکانات همین منطقه و بدون کمک از هیچ موسسه یا شرکت داخلی و خارجی، صرفا با تلاش و توان مهندسان واحدهای منطقه عملیات تعمیر و بازسازی این فلر با موفقیت کامل انجام شد.

وی در ادامه با اشاره به اهمیت انجام این پروژه در شرکت نفت و گاز غرب گفت: با توجه به اینکه فلر مذکور یکی از بزرگترین فلرهای کشور است، عملیات تعمیر و بازسازی آن با مشکلاتی روبرو بود که با تلاش مهندسان شرکت در مرحله نخست ابتدا با ساخت بازوهای انتقال دهنده در ارتفاع 120 متری ابزار آلات و لوازم تعمیر به این نقطه انتقال داده شد و سپس عملیات تعمیر آن با موفقیت به اتمام رسید.

مدیر عملیات شرکت نفت و گاز غرب در ادامه با اشاره به زمان اندک انجام این پروژه و سایر پروژه های شرکت و سرعت آن در همه مناطق عملیاتی گفت: برای انجام این پروژه هزینه مالی و کاری چندانی شرکت متحمل نشده است.

مرکز بهره برداری تنگ بیجار و کمانکوه در فاصله 70 کیلومتری شهر ایلام قرار دارد. فاز اول این مرکز در سال 1386 به بهره برداری رسید.  این مرکز ظرفیت فرآورش روزانه 7 میلیون متر مکعب گاز را دارد که پس از جمع آوری، به پالایشگاه گاز ایلام ارسال و همچنین میعانات گازی نیز توسط یک خط لوله 6 اینچ به پالایشگاه ایلام منتقل می شود.