پايگاه اطلاع رسانی صنعت نفت و صنايع وابسته

[نسخه مخصوص چاپ ]

NAFTDAILY.COM


بررسی روشی مناسب برای تامین انرژی مناطق فاقد گاز
تاريخ خبر: سه شنبه، 20 خرداد 1393 ساعت: 12:33

به گزارش نفت دیلی، نحوه گازرسانی به شهرها و روستاهای فاقد گاز با هدف برگزیدن روشی مناسب و مقرون به صرفه برای تامین انرژی در دست بررسی است.

معاون مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران گفت: شرکت ملی گاز در حال بررسی روش های مناسب و مقرون به صرفه برای تامین انرژی مورد نیاز در شهرها و روستاهای فاقد گاز است.

محمدرضا غروی افزود: 13 پالایشگاه گاز، 34 هزار کیلومتر خطوط انتقال فشار قوی و بیش از 9 میلیون انشعاب گاز در کشور وجود دارد و 21 میلیون واحد مسکونی زیرپوشش شبکه گاز طبیعی است.

وی با بیان اینکه هم اکنون یکهزار شهر و 16 هزار روستا تحت پوشش گاز قرار دارد، خاطرنشان کرد: در حال حاضر بصورت میانگین 95 درصد از جمعیت شهری و 56 درصد از جمعیت روستای کشور از نعمت گاز بهره مند است.

وی سهم گاز در سبد انرژی کشور را 65 درصد عنوان و اظهار کرد: به یک هزار شهر و 16 هزار روستا در کشور گازرسانی شده و این امر موجب شده که گاز به عنوان یک عامل زیربنایی نقش مهمی در به حرکت درآوردن چرخ های صنعت و توسعه کشور ایفا کند.

معاون مدیر عامل شرکت ملی گاز ایران با اشاره به محدودیت شرایط و افزایش هزینه های گازرسانی به مناطق فاقد گاز یادآور شد: هزینه های گازرسانی به شهرها و روستاهای کشور بصورت غیر متعارف افزایش می یابد، بطوریکه هزینه سرانه انشعاب در برخی روستاها به بیش از 100 میلیون ریال می رسد.

وی ادامه داد: با توجه به این موضوع امسال در نحوه و چگونگی گازرسانی به شهرها و روستاهای باقیمانده تجدید نظر می شود.

غروی با اشاره به اینکه هم اکنون مقرون به صرفه ترین روش تامین انرژی اعم از خط لوله، CNG، روش ها و یا انرژی های دیگر در شهرستانهای فاقد گاز در حال بررسی است، افزود: در بسیاری از شهرها و روستاهای کشور گازرسانی با خط لوله صرفه و توجیه اقتصادی ندارد و باید به سراغ روش های دیگر رفت.

وی در ادامه از تحول جدی در مکانیزم تامین نقدینگی شرکت های گاز خبر داد و گفت: امسال به منظور تامین اعتبار مورد نیاز پروژه های عمرانی برنامه ریزی به شکل متفاوت انجام شده است.

معاون شرکت ملی گاز ایران بابیان اینکه در این برنامه رابطه مستقیم بین وصول مطالبات و تامین نقدینگی شرکت های گاز استانی تعریف شده است، اظهار داشت: امسال باید 100 هزار میلیارد ریال به سازمان هدفمندی یارانه ها بپرداریم و پروژه های خطوط انتقال گاز را نیز در کشور به اجرا درآوریم که برخی از آنها بسیار حیاتی است.

به گفته وی، این امر محقق نمی شود مگر آنکه شرکت های گاز استانی وصول مطالبات خود را به موقع انجام دهند تا بتوانیم به موازات آن نقدینگی مورد نیاز شرکت را تامین کرده و پروژه های عمرانی را به سامان برسانیم.