به گزارش نفت دیلی، با اتمام ١٠ طرح توسعه و بهینه سازی پالایشگاه های کشور، علاوه بر افزایش تولید بنزین، کیفیت فرآورده های تولیدی این پالایشگاه ها نیز با استاندارد یورو ٤ و ٥ توزیع می شود.
تولید کل روزانه فرآورده های نفتی با تکمیل طرح های پالایشی در ٩ پالایشگاه موجود کشور (با هدف عمده افزایش تولید بنزین موتور و کاهش نفت کوره) به ١٢ میلیون لیتر گاز مایع، ٨٠ میلیون لیتر بنزین موتور، ٢٢ میلیون لیتر نفت سفید و سوخت جت، ٩٣ میلیون لیتر نفت گاز و ٥٣ میلیون لیتر نفت کوره خواهد رسید.
علاوه بر طرح های پالایشی مورد نظر، ساخت پالایشگاه های جدید ساخت نیز بعنوان مهمترین برنامه وزارت نفت و شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی کشور مطرح است.
از جمله این طرح ها پالایشگاه میعانات گازی ستاره خلیج فارس است که فاز نخست آن تا پایان سال ٩٤ راه اندازی خواهد شد و ٣٦ میلیون لیتر بنزین یورو ٤ در روز بر توان افزایش تولید و صادرات کشور افزوده می شود.
این پالایشگاه هم اکنون با پیشرفت کلی ٧٥ درصدی در حال اجراست که در صورت اتمام ساخت، محصولات تولیدی یورو ٤ و ٥ آن در کشور توزیع خواهد شد.
نگاهی به استانداردهای زیست محیطی نیز حاکی از آن است که این استانداردها در کشورهای جهان بر اساس شاخصهای مختلف تعیین می شود و شرایط آب و هوایی، تعداد خودرو، حجم آلایندگیها، تعداد صنایع و ... ، مواردی هستند که باعث می شود در هریک از کشورهای جهان یک استاندارد زیست محیطی تعریف و اجرا شود.
بعنوان مثال در اروپا ابتدا استاندارد یورو ٢ تعریف و اجرایی شد، اما به مرور زمان و تغییر شرایط محیطی محدوده این استانداردها افزایش یافت و هم اکنون به یورو ٥ ارتقا پیدا یافته است.
در ایران نیز با توجه به شرایط محیطی، استاندارد بنزین تولیدی کشور یورو ٤ و ٥ تعیین شده است؛ به گفته سعید محجوبی، مدیر هماهنگی و نظارت بر تولید شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی کشور، برنامه تولید و توزیع سوخت در ایران بر مبنای استاندارد یورو ٤ و در برخی موارد یورو ٥ تعیین شده است.
هم اکنون ظرفیت تولید بنزین کشور در پالایشگاه های موجود حدود ٦٠ میلیون لیتر در روز است که از این میزان حدود ٢٠ میلیون لیتر بنزین با کیفیت یورو ٤ از پالایشگاه های شازند اراک، تبریز و تهران تامین می شود.
همچنین در ٦ پالایشگاه از ٨ پالایشگاه نفت کشور (به جز اراک که طرح آن به اتمام رسیده است) طرحهای بهینه سازی تعریف و در حال اجراست که نتیجه آن افزایش ٢٠ میلیون لیتر دیگر بنزین یورو ٤ تا پایان امسال خواهد بود.
پیوستن ٨ کلانشهر کشور به جمع مصرف کنندگان بنزین یورو ٤ تا اول آذرماه امسال نیز از مهمترین مزایای اتمام پروژه های پالایشگاهی در سال جاری است.
بر اساس این گزارش از اواخر سال گذشته در ٤ شهر تهران، کرج، اراک و قم بنزین با استاندارد یورو ٤ در حال توزیع است و به تازگی نیز کلانشهر تبریز نیز به جمع دارندگان سوخت پاک پیوسته است.
همچنین مقرر شده است در کلانشهرهای اهواز، شیراز، اصفهان و مشهد نیز تا اول آذر ماه جاری سوخت یورو ٤ توزیع شود.