پايگاه اطلاع رسانی صنعت نفت و صنايع وابسته

[نسخه مخصوص چاپ ]

NAFTDAILY.COM


استفاده از گاز طبیعی باعث کاهش 30 درصدی هزینه نیروگاه ها می شود
تاريخ خبر: دوشنبه، 9 تير 1393 ساعت: 12:33

 

به گزارش نفت دیلی، مدیرکل دفتر فنی تولید شرکت توانیر از تمایل نیروگاه‌ها به استفاده از گاز خبر داد و گفت: در صورت قالب شدن این سوخت در نیروگاه‌های کشور تنها در بخش تعمیرات اساسی بیش از ٣٠ درصد از هزینه‌ها کاهش می‌یابد.

غلام‌رضا مهرداد،با اشار به طرح وزارت نفت برای کاهش و افزایش عرضه سوخت مایع و گاز به نیروگاه‌های کشور افزود: سوخت مایع برای نیروگاه‌های کشور هیچ مزیتی در بر ندارد، از طرف دیگر گاز سوختی پاک و ارزان‌تر از سوخت مایع است.

مدیرکل دفتر فنی تولید شرکت توانیر تصریح کرد: به نظر می‌رسد بهتر است برای افزایش ضریب اطمینان تامین برق کشور همزمان با تلاش برای تامین گاز در بخش‌های بالادستی صنعت نفت، وزارت نفت مخازن سوخت مایع نیروگاه‌های کشور را پر کند.

مهرداد ادامه داد: اگر امسال وزارت نفت گاز مورد نیاز نیروگاه‌های کشور را به صورت کامل از محل فازهای جدید میدان گازی پارس جنوبی تامین کند، سوخت مایع مخازن ذخیره‌سازی نیروگاه‌ها باقی می‌ماند و وزارت نفت می‌تواند هر تصمیمی را در مورد نحوه استفاد از آنها اتخاذ کند.

وی جایگزینی گاز با سوخت مایع در نیروگاه‌های کشور را سبب تقویت اقتصاد ملی خواند و گفت: هم اکنون قیمت سوخت مایع تقریبا دو برابر قیمت گاز صادراتی کشور است.

مدیرکل دفتر فنی تولید شرکت توانیر با اشاره به مصرف بیش از ٢٣٥ میلیون لیتر معادل (مجموع سوخت مایع و گاز) نیروگاه‌های کشور در روز گذشته افزود: از این میزان، ١٨٢ میلیون متر مکعب گاز، ١٢ میلیون لیتر گازوئیل و ٤٠ میلیون لیتر مازوت بوده است.

امکان مصرف گاز در همه نیروگاه‌های کشور

وی با تاکید بر اینکه اکثر نیروگاه‌های کشور توانایی تولید برق با گاز طبیعی را دارند، گفت: هم‌اکنون تنها تعداد اندکی از نیروگاه‌های کشور در استان سیستان و بلوچستان با سوخت مایع فعالیت می‌کنند، از این رو می‌توان گاز طبیعی را سوخت نخست نیروگاه‌ها دانست.

مدیرکل دفتر فنی  تولید شرکت توانیر به فعالیت ٧٥ نیروگاه در کشور اشاره کرد ویادآور شد: هر ساله از ابتدای سال تا پایان آبان ماه مخازن سوخت مایع  نیروگاه‌های کشور توسط شرکت پخش فرآورده‌های نفتی پر می‌شود، اما امسال این روند تغییرات زیادی داشته است، به طوری که هم اکنون فضای خالی در مخازن ذخیره‌سازی گازوئیل و مازوت از ٣,٥ میلیارد لیتر فراتر رفته است.

مهرداد ادامه داد: سال گذشته در تیرماه فضای خالی در مخازن ذخیره‌سازی گازوئیل و مازوت نیروگاه‌های کشور در مجموع حدود ٢,٨ میلیارد لیتر بود؛ ضمن اینکه ظرفیت نهایی مخازن سوخت مایع نیروگاه‌های کشور حدود ٦ میلیارد لیتر است.

به فکر پر کردن مخازن ذخیره‌سازی سوخت مایع باشیم

وی با تاکید بر اینکه روزانه ٥٠ میلیون لیتر سوخت مایع در نیروگاه‌های کشور مصرف می‌شود، گفت: در صورتی که از هم‌اکنون به فکر پر کردن مخازن ذخیره‌سازی سوخت مایع نباشیم در ماه‌های آینده فرصت زیادی برای این‌کار، با توجه به محدودیت در ناوگان حمل و نقل کشور نداریم.

مدیرکل دفتر فنی  تولید شرکت توانیر تصریح کرد: در سال گذشته شرکت ملی گاز ایران به طور متوسط روزانه ٣٠ میلیون مترمکعب از نیاز حداقل ١٦٠ میلیون مترمکعبی نیروگاه‌ها را تامین کرد.

وی با اشاره به مصرف ٤٦ هزار و ٣٠٠ مگاوات برق کشور در روز گذشته، خاطرنشان کرد: هم‌اکنون بهای برق مصرفی با وجود افزایش‌هایی که در چند وقت اخیر داشته به هیچ وجه قابل مقایسه با قیمت تمام شده آن نیست.

مهرداد اظهارداشت: صادرات برق یکی از بندهای اقتصاد مقاومتی و فارغ از بحث اقتصادی یکی تکلیف‌های اصلی وزارت نیرو به شمار می‌آید.